Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-01-31

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις σε επιστημονικά πορίσματα για το κλίμα
  • [02] Οι καλύτερες ιστοσελίδες του 2006
  • [03] Νέο βίντεο με τον Φιντέλ Κάστρο
  • [04] Αθήνα: Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω απ' την Ακρόπολη
  • [05] Δεν θα εισβάλλουν οι ΗΠΑ στο Ιράν
  • [06] Συνάντηση ειδικών στο Παρίσι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου
  • [07] Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής της Αφρικανικής Ενωσης
  • [08] Τον επαναπατρισμό Αφγανών προσφύγων, ζήτησε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν
  • [09] Μπαρόσο: Tα Σκόπια πρέπει να επιδείξουν πρόοδο σε θέματα μεταρρυθμίσεων

  • [01] Καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις σε επιστημονικά πορίσματα για το κλίμα

    31-01-2007

    Πρώην και νυν επιστήμονες κρατικών αμερικανικών υπηρεσιών και αξιωματούχοι κατέθεσαν τη Τρίτη ενώπιον αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου αναφορικά με πιέσεις, όπως τις χαρακτήρισαν, της κυβέρνησης Μπούς να υποβαθμίσουν στοιχεία που αποδεικνύουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    Οι καταθέσεις των επιστημόνων επικεντρώθηκαν σε έκθεση δύο ιδιωτικών οργανισμών που αναφέρει συστηματικές πολιτικές παρεμβάσεις σε επιστημονικά πορίσματα για την αλλαγή του κλίματος. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι σφυγμομέτρηση επιστημόνων από υπηρεσίες του αμερικανικού δημοσίου, κατέγραψε 435 περιστατικά κρατικών παρεμβάσεων τα τελευταία 5 χρόνια. Μάλιστα ανώτερη επιστήμονας ενός εκ των δύο οργανισμών, ανέφερε ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις απειλούν την υγεία και την ασφάλεια των Αμερικανών.

    Οι Δημοκρατικοί που ελέγχουν τώρα και τα δύο σώματα του Κογκρέσου έχουν θέσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου στον κύριο κορμό της πολιτικής τους ατζέντας. Ο πρόεδρος Μπούς αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τον όρο 'φαινόμενο του θερμοκηπίου', αλλά έχει παραδεχτεί ότι οι κλιματολογικές αλλαγές αποτελούν πρόβλημα.

    [02] Οι καλύτερες ιστοσελίδες του 2006

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    31-01-2007

    Η ιστοσελίδα της ΦτΑ στη 8η θέση

    Ο οργανισμός Newsknife, ο οποίος ειδικεύεται στην μελέτη των τάσεων που εκδηλώνονται κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης, ανακοίνωσε τα ονόματα των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων που επέλεξε ως τις καλύτερες του 2006.

    Η επιλογή έγινε με βάση στοιχεία που κατέγραψε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς μηχανές αναζήτησης, η Google News, σχετικά με τις επισκέψεις χρηστών του διαδικτύου σε κόμβους ειδήσεων ανά την υφήλιο και με κριτήρια που αφορούν τόσο στο ποσοτικό σύνολο των προσφερομένων καθημερινά ειδήσεων από το κάθε συμβεβλημένο πρακτορείο τύπου ή ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης όσο και στην ποιότητα της ύλης που το καθένα τους καταχωρεί.

    Η ιστοσελίδα του ραδιοτηλεοπτικού μας δικτύου, Voice of America, περιλαμβάνεται μεταξύ των 12 καλυτέρων που επελέγησαν για το 2006 από τις περίπου 4,500 ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που εξετάστηκαν. Ειδικότερα, η ιστοσελίδα της 'Φωνής της Αμερικής' κρίθηκε ως η 8η πιο αξιόλογη.

    Στον ακόλουθο κατάλογο αναφέρονται οι οργανισμοί που διακρίθηκαν για τις ιστοσελίδες τους, με την σειρά προτιμήσεως με την οποία κατατάχθηκαν:

    ABC News New York Times Reuters Washington Post Times Online, UK Forbes Guardian Unlimited, UK Voice of America Christian Science Monitor International Herald Tribune Bloomberg CNN Το 2006 ήταν η τρίτη κατά σειρά χρονιά που η ιστοσελίδα της 'Φωνής της Αμερικής' επελέγη μεταξύ των 12 καλυτέρων του κόσμου.

    Όσον αφορά στην συγκεκριμένη σελίδα της Ελληνικής Υπηρεσίας, που αποτελεί τμήμα της ευρύτερης ιστοσελίδας της 'Φωνής της Αμερικής', αυτή υπερδιπλασίασε μέσα στον χρόνο που πέρασε το αναγνωστικό κοινό της στην Ελλάδα, την Κύπρο και μεταξύ των Ελλήνων της διασποράς. Παρόμοια αύξηση των επισκεπτών της, τάξεως άνω του 100%, είχε σημειώσει η ιστοσελίδα μας και στο 2005.

    Η Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ ευχαριστεί θερμά όλους εσάς, αναγνώστες, ακροατές και τηλεθεατές, που μας επιλέξατε σαν ένα από τα μέσα της ενημέρωσής σας στον χρόνο που πέρασε. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσετε να παρακολουθείτε τα προγράμματά μας με αμείωτο ενδιαφέρον και στον καινούργιο χρόνο.

    [03] Νέο βίντεο με τον Φιντέλ Κάστρο

    31-01-2007

    Τα πρώτα, εδώ και τρεις μήνες, τηλεοπτικά πλάνα με τον πρόεδρο της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, μεταδόθηκαν τη Τρίτη απ' την κρατική τηλεόραση της Κούβας.

    Σύμφωνα με τους παρουσιαστές της εκπομπής, το δεκάλεπτο στιγμιότυπο με τον Κάστρο βιντεοσκοπήθηκε τη Δευτέρα στην Αβάνα. Δείχνει τον 80χρονο ηγέτη της Κούβας να στέκεται και να μιλά με τον ομόλογο του απ' την Βενεζουέλα, Ούγκο Τσάβεζ. Σύμφωνα με πληροφορίες απ' την εκπομπή ο κ. Κάστρο φαινόταν σε καλή κατάσταση και ελαφρά ποιο γεμάτος από προηγούμενο βίντεο που τον έδειχνε αδύνατο και αδύναμο.

    [04] Αθήνα: Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω απ' την Ακρόπολη

    31-01-2007

    Χιλιάδες Έλληνες μαθητές ντυμένοι με πορτοκαλί μπουφάν με το σλόγκαν 'Επανένωση Τώρα', σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω απ' τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ζητώντας από ξένα μουσεία να επιστρέψουν γλυπτά του Παρθενώνα.

    Οι διοργανωτές της κινητοποίησης δήλωσαν ότι επί δύο αιώνες ξένοι συλλέκτες έχουν αποσπάσει παράνομα γλυπτά της Ακρόπολης και του Παρθενώνα.

    [05] Δεν θα εισβάλλουν οι ΗΠΑ στο Ιράν

    31-01-2007

    Ο Πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να εισβάλει στο Ιράν, αν και η επιλογή αυτή παραμένει υπό εξέταση. Στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν μέτρα κατά Ιρανών που έχουν σχέση με την βία στο Ιράκ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση συζητά εισβολή στο Ιράν, όπως είπε και πρόσθεσε ότι θέλει να επιλύσει μέσω της διπλωματικής οδού τις εντάσεις που υφίστανται με το Ιράν για το Ιράκ και για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο κ. Μπους είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει αδιαμφισβήτητη απάντηση προς το Ιράν, αν αυτό κλιμακώσει την βία στο Ιράκ, με αποτέλεσμα να πληγούν αμερικανικά στρατεύματα ή αθώοι Ιρακινοί. Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν ότι εμπλέκεται στην εσωτερικές υποθέσεις του Ιράκ.

    [06] Συνάντηση ειδικών στο Παρίσι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου

    31-01-2007

    Τα φώτα του Πύργου του ¶ϊφελ θα σβήσουν για λίγο, για να δοθεί έμφαση στην σπουδαιότητα της εξοικονόμησης ενέργειας. Η εταιρία που διαχειρίζεται τον Πύργο σχεδιάζει να σβήσει τα φώτα του για 5 λεπτά την Πέμπτη, για να δείξει ότι η αειφόρος ανάπτυξη και η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελούν ζωτικής σημασίας ζητήματα.

    Σε μικρή απόσταση από τον Πύργο, πραγματοποιείται η συνάντηση των ειδικών επιστημόνων που ετοιμάζουν την έκθεση των ΗΕ για την αλλαγή του κλίματος στο πλανήτη μας. Η έκθεση θα δοθεί στην δημοσιότητα την Παρασκευή. Σχέδια της έκθεσης προειδοποιούν για υψηλότερες θερμοκρασίες στο πλανήτη, αυξανόμενη στάθμη της θάλασσας και ακραία καιρικά φαινόμενα. Αναμένεται επίσης ότι η έκθεση θα αναφέρει σχέση μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και του φαινομένου του θερμοκηπίου.

    Η Υπηρεσία των ΗΕ για την Προστασία του Περιβάλλοντος πιέζει τον γ.γ., Μπάν Κι Μούν, να συγκαλέσει έκτακτη διάσκεψη για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις αυξανόμενες θερμοκρασίες.

    [07] Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής της Αφρικανικής Ενωσης

    31-01-2007

    Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, με έκκληση προς τα κράτη μέλη να συνεισφέρουν περισσότερα στρατεύματα για την προτεινόμενη ειρηνευτική δύναμη στη Σομαλία.

    Ο πρόεδρος της Γκάνα, Τζών Κουφουόρ, δήλωσε ότι οι Αφρικανικές χώρες δεσμεύτηκαν να αποστείλουν μόνο τα μισά από τα απαιτούμενα στρατεύματα, λέγοντας ότι η αποστολή για να επιτύχει πρέπει να απαριθμεί τουλάχιστον 8,000 μέλη. Εκπρόσωπος της Ένωσης είπε ότι το Μπουρούντι συμφώνησε κατά την διάσκεψη να συνεισφέρει 1,000 στρατιώτες, ενώ υπήρξαν προσφορές και από άλλες χώρες, όπως η Ουγκάντα, το Μαλάουι, η Γκάνα και η Νιγηρία.

    Νωρίτερα την Τρίτη, η μεταβατική κυβέρνηση της Σομαλίας συμφώνησε να διοργανώσει διάσκεψη εθνικής συμφιλίωσης, με στόχο τον τερματισμό του 16ετούς πολέμου μεταξύ των αντιμαχόμενων φυλών. Η ΕΕ χαρακτήρισε μία τέτοια διάσκεψη απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ενίσχυση, από μέρους της Ευρώπης, της ειρηνευτικής αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης.

    [08] Τον επαναπατρισμό Αφγανών προσφύγων, ζήτησε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν

    31-01-2007

    Ο κ. Αζίζ

    Στο Βέλγιο, όπου βρίσκεται για συνομιλίες με Ευρωπαίους και Νατοϊκούς αξιωματούχους, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σαουκάτ Αζίζ, ζήτησε την βοήθεια της Ευρώπης για τον επαναπατρισμό τριών εκατομμυρίων Αφγανών προσφύγων, που ζουν σε καταυλισμούς κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με το Αφγανιστάν. Οι καταυλισμοί αυτοί, δήλωσε ο κ. Αζίζ, προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκράτες.

    Επίσης ο Πακιστανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε τόνωση των προσπαθειών για τον περιορισμό των διασυνοριακών επιθέσεων στο Αφγανιστάν. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Αζίζ, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γιαπ Ντε Χούπ Σέφερ, ζήτησε τον τερματισμό των επικρίσεων στις προσπάθειες του Πακιστάν να εξουδετερώσει τους εξτρεμιστές. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί το δημόσιο 'παιχνίδι αλληλοκατηγοριών', επεσήμανε ο κ. ντε Χούπ Σέφερ.

    [09] Μπαρόσο: Tα Σκόπια πρέπει να επιδείξουν πρόοδο σε θέματα μεταρρυθμίσεων

    31-01-2007

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, δήλωσε ότι τα Σκόπια πρέπει να επιδείξουν σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, πριν η Ευρωπαϊκή Ένωση ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών. Ο κ. Μπαρόσο δήλωσε στον πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, στις Βρυξέλλες ότι η χώρα του πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στον δικαστικό κώδικα και την αστυνομία, καθώς και στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

    Ο κ. Τσερβενκόφσκι αναγνώρισε ότι η χώρα του δεν σημείωσε αρκετή πρόοδο πέρυσι, αλλά είπε ότι θα εντείνει τις προσπάθειές της το 2007. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τον αρμόδιο για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Χαβιέρ Σολάνα, τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γιάαπ ντε Χούπ Σέφερ, τον επίτροπο για την διεύρυνση της Ευρώπης, Όλι Ρέν, και άλλους αξιωματούχους.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 1 February 2007 - 2:18:17 UTC