Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-10-03

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιστορική Κορεατική σύνοδος κορυφής
  • [02] Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει την κατάσταση στη Βιρμανία
  • [03] Ιράκ: Συλλήψεις υψηλόβαθμων εξτρεμιστών
  • [04] Συνεχίζεται η απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων
  • [05] Οι περισσότερες εισφορές στην προεκλογική εκστρατεία Κλίντον
  • [06] Τα ΗΕ ζητούν κλείσιμο κέντρου κράτησης αλλοδαπών στη Σάμο

  • [01] Ιστορική Κορεατική σύνοδος κορυφής

    03-10-2007

    Ο Κιμ Γιόνγκ Ιλ υποδέχεται τον Νο Μου Χουάν στη Βόρεια Κορέα

    Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Νο Μου Χουάν, θα έχει σήμερα επίσημες συνομιλίες στην Πιονγιάνγκ με τον απομονωμένο ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ιλ. Αναμένεται ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών τους και οικονομικά θέματα. Ο κ. Νο έχει δηλώσει ότι στόχος του γι' αυτή την επαφή είναι η προώθηση της ειρήνης στην Κορεατική χερσόνησο.

    Στο μεταξύ στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ τη Τρίτη στη Νέα Υόρκη, ο υφυπουργός εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Τσόϊ Σου Χον, δήλωσε ότι η επανένωση της Κορεατικής χερσονήσου έχει ύψιστη προτεραιότητα και χαρακτήρισε τη σύνοδο κορυφής Νο-Κιμ καίριας σπουδαιότητας με στόχο μια νέα εποχή ειρήνης και ευημερίας.

    Νωρίτερα, κατά την άφιξη του στην Πιονγιάνγκ, ο κ. Νο έτυχε πανηγυρικής υποδοχής από ζητωκραυγάζοντες Βορειοκορεάτες που κρατούσαν ροζ και κόκκινα λουλούδια.

    Ο Κρίστοφερ Χιλ με τους εκπροσώπους της Κίνας και της Βόρειας Κορέας

    Στο μεταξύ, ο ανώτατος διαπραγματευτής των ΗΠΑ στις εξαεθνείς συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, βοηθός υπουργός εξωτερικών Κρίστοφερ Χιλ, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον ενέκρινε τη συμφωνία που προβλέπει αποσύνδεση των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Κορέας με αντάλλαγμα βοήθεια σε θέματα ενέργειας.

    Η συμφωνία προβλέπει ότι η Πιονγιάνγκ θα αποσυνδέσει τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις μέχρι το τέλος του χρόνου με αντάλλαγμα πάνω από 900 χιλιάδες τόνους καυσίμων. Ο κ. Χιλ δήλωσε ότι περαιτέρω λεπτομέρειες της συμφωνίας θα δοθούν στην δημοσιότητα όταν τα συμφωνηθέντα εγκριθούν και απ' τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στις εξαεθνείς συνομιλίες.

    [02] Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει την κατάσταση στη Βιρμανία

    03-10-2007

    Λουίζ Αρμπούρ

    Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε τη στρατιωτική κυβέρνηση της Βιρμανίας 'για την βίαιη καταπίεση' ειρηνικών διαδηλώσεων.

    Η αποτελούμενη από εκπροσώπους 47 χωρών επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τη Τρίτη το ψήφισμα το οποίο αποδοκιμάζει έντονα 'τους ξυλοδαρμούς, τις δολοφονίες και τις αυθαίρετες κρατήσεις' που διενήργησαν οι δυνάμεις Ασφάλειας της Βιρμανίας.

    Νωρίτερα, η ανώτερη αξιωματούχος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΕ, Λουίζ Άρμπουρ, ζήτησε από τη Βιρμανία να δώσει 'μία πλήρη αναφορά' για τον αριθμό των διαδηλωτών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια.

    [03] Ιράκ: Συλλήψεις υψηλόβαθμων εξτρεμιστών

    03-10-2007

    Ο Αμερικανικός στρατός στο Ιράκ ανακοίνωσε ότι συμμαχικές δυνάμεις συνέλαβαν 2 υψηλόβαθμους εξτρεμιστές που θεωρούνται υπεύθυνοι για βομβιστικές επιθέσεις στην βορειοανατολική επαρχία Ντιγιάλα. Ανακοινωθέν του στρατού αναφέρει ότι ο ένας απ' τους συλληφθέντες είναι υψηλόβαθμος τρομοκράτης που σχεδίασε επιθέσεις εναντίον Σουνιτών αμάχων, Ιρακινών και συμμαχικών δυνάμεων και ο δεύτερος θεωρείται κύριος προμηθευτές αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

    Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, δήλωσε ότι οι Ιρακινές δυνάμεις θα μπορούσαν να αναλάβουν την ευθύνη θεμάτων ασφάλειας στη Βασόρα μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Κατά την επίσκεψη του στη Βαγδάτη τη Τρίτη, ο κ. Μπράουν δήλωσε ότι χίλιοι Βρετανοί στρατιώτες θα μπορούσαν να αποσυρθούν μέχρι τα τέλη του χρόνου, αφήνοντας πίσω άλλους 4.500 στρατιώτες.

    Ο κ. Μπράουν είχε συνομιλίες με τον Ιρακινό πρωθυπουργό, Νούρι Αλ Μαλίκι, ο οποίος δήλωσε ότι οι Ιρακινές δυνάμεις θα μπορέσουν να αναλάβουν θέματα ασφάλειας στη Βασόρα. Με την μεταβίβαση θεμάτων ασφάλειας στη Βασόρα, η Βρετανία θα έχει ολοκληρώσει την μεταβίβαση και των τεσσάρων νότιων επαρχιών του Ιράκ που ήλεγχε μετά την εισβολή των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ το 2003.

    [04] Συνεχίζεται η απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων

    03-10-2007

    Πρώην Παλαιστίνιοι κρατούμενοι κατευθύνονται προς τη Λωρίδα της Γάζας

    Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη αυτοκινήτου τη Τρίτη στη πόλη της Γάζας. Δεν είναι ξεκάθαρο το τι προκάλεσε την έκρηξη, ενώ ο Ισραηλινός στρατός απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το επεισόδιο.

    Επίσης τη Τρίτη, άλλοι 29 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι επέστρεψαν στην Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ απελευθερώνει κρατούμενους σε ένδειξη καλής θέλησης προς τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς. Οι περισσότεροι κρατούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι μέλη της Φατάχ του κ. Αμπάς.

    [05] Οι περισσότερες εισφορές στην προεκλογική εκστρατεία Κλίντον

    03-10-2007

    Η προεδρική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, Γερουσιαστής Χίλλαρυ Κλίντον, αποκάλυψε, όπως υποχρεούται δια νόμου, τα χρήματα που συγκέντρωσε η προεκλογική της εκστρατεία στην περίοδο Ιουλίου Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για 27 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περισσότερα απ' οποιονδήποτε άλλον προεδρικό υποψήφιο. Επίσης είναι η πρώτη φορά που η κ. Κλίντον συγκέντρωσε μεγαλύτερο ποσό απ' τον κύριο αντίπαλο της για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, Γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος συγκέντρωσε 20 εκατομμύρια για την προεκλογική του εκστρατεία.

    Μέχρι στιγμής ο προεκλογικός κορβανάς της κ. Κλίντον περιέχει συνολικά 80 εκατομμύρια δολάρια, ενώ του κ. Ομπάμα 75 εκατομμύρια. Οι δύο αυτοί υποψήφιοι έχουν συγκεντρώσει πολύ περισσότερα ποσά απ' οποιονδήποτε άλλο προεδρικό υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο πρώην Γερουσιαστής, Τζον Έντουαρντς, συγκέντρωσε αυτό το τρίμηνο μόνο 7 εκατομμύρια δολάρια και μέχρι στιγμής έχει φτάσει τα 30 εκατομμύρια. Οι προεδρικοί υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τα οικονομικά δεδομένα των προεκλογικών τους εκστρατειών γι' αυτό το τρίμηνο.

    [06] Τα ΗΕ ζητούν κλείσιμο κέντρου κράτησης αλλοδαπών στη Σάμο

    03-10-2007

    Η Ύπατη Αρμοστεία των ΗΕ για τους Πρόσφυγες ζητά το κλείσιμο κέντρου κράτησης αλλοδαπών στην Σάμο χαρακτηρίζοντας το προσβολή προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΕ που επισκέφτηκαν το εν λόγω κέντρο τη Τρίτη περίπου 400 άνθρωποι στριμώχνονται σ' ένα κτήριο που έχει φτιαχτεί για να στεγάζει 120 άτομα. Επίσης οι αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στην έλλειψη νομικών συμβούλων και μεταφραστών για τους μετανάστες.

    Εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλη αύξηση αφίξεων μεταναστών και σημείωσε ότι σχεδιάζεται άνοιγμα και δεύτερου τέτοιου κέντρου στη Σάμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με τα ΗΕ πάνω από 3.500 μετανάστες που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη έχουν περάσει φέτος απ' την Σάμο σε σύγκριση με 1.600 συνολικά το 2006.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 4 October 2007 - 1:18:29 UTC