Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-02-08

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 'Ιστορική' χιονοθύελλα έπληξε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ
  • [02] Έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
  • [03] ΝΑΤΟικές και αφγανικές δυνάμεις ετοιμάζονται για επίθεση
  • [04] Ο Βίκτωρ Γιανουκόβιτς ανακοίνωσε την νίκη του στις εκλογές της Ουκρανίας
  • [05] Εξτρεμιστικά δίκτυα αποτελούν απειλή για τις ΗΠΑ

  • [01] 'Ιστορική' χιονοθύελλα έπληξε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ

    08-02-2010

    Η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών και το μεγαλύτερο τμήμα του βορειανατολικού διαμερίσματος της Αμερικής επιδίδονται σε συντονισμένες προσπάθειες για να απαλλαγούν από το χιόνι το οποίο τις κάλυψε κυριολεκτικά το Σαββατοκύριακο. Η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία χαρακτηρίζει την χιονόπτωση των τελευταίων δύο ημερών ως 'ιστορική'.

    Παράλληλα, συνεργεία της υπηρεσίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν δίχως φως και θέρμανση.

    Η χιονοθύελλα άρχισε να πλήττε τις πολιτείες της μεσοανατολικής Αμερικής την Παρασκευή και συνεχίστηκε μέχρι αργά το Σάββατο το βράδυ. Από 50 μέχρι 100 εκατοστά χιόνι έπεσαν στην Βιρτζίνια, την Μέρυλαντ, την Δυτική Βιρτζίνια, την Πενσυλβάνια, το Νιου Τζέρσεϊ και το Ντέλαγουερ. Από την κακοκαιρία πέθαναν τουλάχιστον δύο άτομα.

    Η Ουάσιγκτον έχει κυριολεκτικά παραλύσει, μετά από την πτώση 60 εκατοστών χιονιού στο κέντρο της και σχεδόν 70 εκατοστών στα περίχωρά της. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες χιονοπτώσεις στην ιστορία της, που την έκανε να μοιάζει σήμερα σαν να είναι χιονοδρομικό κέντρο στις Άλπεις.

    [02] Έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

    08-02-2010

    Η έκρηξη κατέστρεψε το κεντρικό τμήμα του εργοστασίου

    O δήμαρχος της πόλης Μιντελτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ, στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 5 άτομα έχασαν της ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

    Ο δήμαρχος Σεμπάστιαν Τζουλιάνο δήλωσε ότι την Κυριακή το πρωί σημειώθηκε έκρηξη που κατέστρεψε το κεντρικό τμήμα του συγκροτήματος της εταιρείας Ενέργειας Κίνι και προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί πόσα άτομα βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα της έκρηξη και ότι μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

    [03] ΝΑΤΟικές και αφγανικές δυνάμεις ετοιμάζονται για επίθεση

    08-02-2010

    Εκατοντάδες άτομα εγκαταλείπουν το νότιο Αφγανιστάν, που αποτελεί προπύργιο των Ταλιμπάν και το οποίο ΝΑΤΟϊκοί αξιωματούχοι λένε ότι τώρα αποτελεί στόχο στρατιωτικής επιχείρησης.

    Διοικητές των ΝΑΤΟικών δυνάμεων αναφέρουν ότι χιλιάδες συμμαχικά και αφγανικά στρατεύματα ετοιμάζονται να επιτεθούν στη Μαρτζάχ , έδρα των Ταλιμπάν, στη οποίας όμως διαμένουν και 80.000 κάτοικοι. Οι διοικητές του ΝΑΤΟ αναφέρουν επίσης ότι η Μαρτζάχ αποτελεί κέντρο εξτρεμιστών αλλά και διακίνησης ναρκωτικών.

    Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζαί δήλωσε σε διεθνές συνέδριο στο Μόναχο για θέματα ασφάλειας ότι εξετάζει την πιθανότητα στρατολόγησης για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Αφγανικών δυνάμεων ασφάλειας.

    [04] Ο Βίκτωρ Γιανουκόβιτς ανακοίνωσε την νίκη του στις εκλογές της Ουκρανίας

    08-02-2010

    Βίκτωρ Γιανουκόβιτς

    Στην Ουκρανία ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, ο όποιος διάκεινται φιλικά προς την Μόσχα, ανακοίνωσε ότι αναδείχτηκε νικητής στις επαναληπτικές Προεδρικές εκλογές της Κυριακής αλλά η αντίπαλός του, πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο αρνείται να παραδεχτεί την ήττα της.

    Με πάνω 50% περίπου των ψήφων καταμετρημένο ο κύριος Γιανουκόβιτς προηγείται με διαφορά 5% της κ. Τιμοσένκο.

    Ο κ. Γιανουκόβιτς θεώρει τον εαυτό του τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ουκρανίας και ζητά την παραίτηση της πρωθυπουργού της χώρας.

    Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

    [05] Εξτρεμιστικά δίκτυα αποτελούν απειλή για τις ΗΠΑ

    08-02-2010

    Η Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον λέει πως υπερεθνικά Ισλαμικά εξτρεμιστικά δίκτυα προβάλουν μεγαλύτερες απειλές στις Ηνωμένες Πολιτείες από ότι τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

    Η Αμερικανίδα υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Προέδρου Ομπάμα ανησυχεί για διασυνδέσεις μεταξύ εξωκυβερνητικών ομάδων που πρόσκεινται φιλικά στην Αλ Κάϊντα με βάσεις στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Σαουδική Αραβία, την Υεμένη και την Βόρειο Αφρική.

    Η κυρία Κλίντον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN την Κυριακή, είπε επίσης ότι διαθέτοντας πυρηνικό εξοπλισμό, τόσο το Ιράν &uml;οσο και η Βόρεια Κορέα επίσης προβάλουν απειλή εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Πάντως η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιδιώκει να εξασφαλίσει πυρηνικά όπλα και ότι το πρόγραμμά της ατομικής ενέργειας αποβλέπει σε ειρηνικούς σκοπούς. Η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει πυρηνικές δοκιμές και έχει αντιταχθεί στις εξαμερείς συνομιλίες για την διακοπή του σχετικού προγράμματός της σε αντάλλαγμα με διεθνή βοήθεια.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 9 February 2010 - 2:18:39 UTC