Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-02-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - 19η αγωνιστική - Βαθμολογία
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Καλαθόσφαιρα - 17η αγωνιστική - Βαθμολογία
  • [04] Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Επαφές - Αφιξη
  • [05] (Κ) Αλί Ερέλ - Κυπριακό - Εναρξη διαπραγματεύσεων
  • [06] (Κ) Αθήνα - Γιώργος Παπανδρέου - Παράδοση σε Τάσο Γιαννίτση (1)
  • [07] (Κ) Μεχμέτ Αλί Ταλάτ - Συνομιλίες - Δήλωση
  • [08] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αξιωματούχος ΕΕ
  • [09] (Κ) Μουσταφά Ακιντζί - Συνομιλίες - Δήλωση
  • [10] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Ιρλανδός Πρωθυπουργός
  • [11] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση
  • [12] (Κ) Γαλλία - Συνομιλίες - Ικανοποίηση
  • [13] (Κ) Μπόλκεσταϊν - Υπουργός Οικονομικών - Κύπρος - ΕΕ - Εναρμόνιση
  • [14] (Κ) ΔΗΣΥ - Αναστασιάδης - Κυπριακό
  • [15] (Κ) Παπανδρέου - Κύπρος - Επίσκεψη
  • [16] (Κ) ΥΠΕΞ - Ευρωπαίος Επίτροπος - Κυπριακό - ΕΕ
  • [17] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [18] (Κ) Γκούντερ Φερχόιγκεν - Επίσκεψη στην Κύπρο
  • [19] (Κ) Κίνημα Οικολόγων - Πολιτική Επιτροπή - Κυπριακό
  • [20] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Μπόλκεσταϊν - Κόστος λύσης
  • [21] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [22] (Κ) ΚΟΠ - Διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου
  • [23] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντική άνοδος
  • [24] (Κ) Βρυξέλλες - Φερχόιγκεν - Ντε Σότο
  • [25] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Μπέρτι Αχερν
  • [26] (Κ) Μπόλκεσταϊν - Ομιλία - Τράπεζα Κύπρου
  • [27] (Κ) Αθήνα - Κωνσταντόπουλος - Κυπριακό
  • [28] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [29] (Κ) Αθήνα - Παπαρήγα - Κυπριακό
  • [30] (Κ) ΔΗΚΟ - Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κυπριακό
  • [31] (Κ) Βρυξέλλες - Ντε Σότο - Σολάνα
  • [32] (Κ) Πράσινοι Ευρωβουλής - Κυπριακό
  • [33] (Κ) Ντε Σότο - Αχερν - Κυπριακό
  • [34] (Κ) ΚΣ ΕΔΕΚ - Πολιτικό Γραφείο - Κυπριακό
  • [35] (Κ) Ολομέλεια ΚΕ ΑΚΕΛ - Κυπριακό

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - 19η αγωνιστική - Βαθμολογία

    
    
    Χωρίς μεταβολή στην κορυφή του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε χθες η 19η αγωνιστική του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Με τη νίκη της επί του Εθνικού Αχνας, η Ομόνοια παραμένει στην κορυφή και ακολουθείται κατά πόδας από τον ΑΠΟΕΛ που κέρδισε τον Ονήσιλο.
    
    Ειδικότερα στα δύο χθεσινά παιγνίδια, η πρωτοπόρος Ομόνοια νίκησε τον Εθνικό Αχνας στο Δασάκι με 3-0, ενώ με το ίδιο σκορ ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον Ονήσιλλο στο ΓΣΠ.
    
    Στα παιγνίδια του Σαββάτου, η Αναγέννηση νίκησε στη Δερύνεια την Πάφο με 1 - 0, η Ανόρθωση επεβλήθηκε στο ''Αντώνης Παπαδόπουλος'' με 3 - 1 της Ενωσης Νέων Παραλιμνίου, ενώ ο Απόλλωνας νίκησε στο Τσίρειο τον Διγενή με 2 – 0. Η Δόξα ηττήθηκε στο Μακάρειο από την ΑΕΛ με 2 – 0 ενώ ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΓΣΠ της ΑΕΚ με 3 - 1.
    
    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
    ----------
    
    1. Ομόνοια        48
    2. ΑΠΟΕΛ          47
    3. Απόλλων        42
    4. Ανόρθωση       35
    5. ΑΕΛ            34
    6. Εθνικός Αχνας  27
    7. Ολυμπιακός     26
    8. Παραλίμνι      25
    9. ΑΕ Πάφου       22
    10. Διγενής       21
    11. ΑΕΚ           19
    12. Αναγέννηση    13
    13. Ονήσιλος      11
    

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι αλλαγές που ενδέχεται να ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος στο σχέδιο του ΓΓ του ΟΗΕ, οι συνεδρίες σήμερα συλλογικών οργάνων πολιτικών κομμάτων και αύριο του Εθνικού Συμβουλίου ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών την ερχόμενη Πέμπτη και η αναμενόμενη αύριο επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και την Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, του Επίτροπου της ΕΕ για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος. Προβάλλονται επίσης δηλώσεις του Αμερικανού ειδικού συντονιστή για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον για την απόφαση της Νέας Υόρκης και του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία Αντριάν βαν ντερ Μιρ για το θέμα της εμπλοκής της Επιτροπής στις διαπραγματεύσεις και η χιονόπτωση που σημειώθηκε χθες σε ολόκληρη την Κύπρο.

    Η ''Αλήθεια'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Δρόμος χωρίς επιστροφή'' γράφει ότι δρόμος χωρίς επιστροφή είναι οι συνομιλίες για το Κυπριακό που ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη στη Λευκωσία και σύμφωνα με τους διεθνείς μεσολαβητές η λύση του Κυπριακού μέχρι τις 21 Απριλίου, ημερομηνία διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων, θεωρείται δεδομένη. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι ''μπαίνουμε πιθανώς στην τελευταία και την πιο δύσκολη φάση'' διαπραγμάτευσης για την επίλυση του Κυπριακού και ότι η Ελλάδα ζήτησε να υπάρξει η παρουσία της ΕΕ αλλά όχι ως διαπραγματευτή.

    ''Το Θάρρος'' στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο ''Βρέθηκαν οστά στα κατεχόμενα'' γράφει ότι νέα συγκλονιστική τροπή παίρνει το δράμα των αγνοουμένων. Συγγενείς τους οι οποίοι άρχισαν να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα αμέσως μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, εντόπισαν έπειτα από έρευνες ανθρώπινα οστά σε οκτώ διαφορετικά χωριά, τα οποία ελέγχονται από τους εισβολείς. Αλλού γράφει ότι πραγματοποιείται σήμερα η ''πολυαναμενόμενη'' συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών με τους Υπουργούς Οικονομικών Μάρκο Κυπριανού και Συγκοινωνιών Κίκη Καζαμία.

    Ο ''Πολίτης'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Τα τέσσερα 'θέλω' του Τάσσου'' γράφει ότι στρατηγική για βελτιώσεις επί τεσσάρων σημείων του σχεδίου Ανάν έχουν χαράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης που αφορά λειτουργικές αλλαγές στις πρόνοιες της Εκτελεστικής και Νομοθετικής Εξουσίας του κοινού κράτους, ενώ διαπραγματεύσεις θα επιδιωχθούν για το θέμα των εποίκων και του κόστους της λύσης. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί αύριο με εκπροσώπους των κομμάτων για τους κρυφούς λογαριασμούς και το τραπεζικό απόρρητο με στόχο να συμφωνήσουν σε κοινή νομοθετική φόρμουλα.

    ''Η Σημερινή'' με πρωτοσέλιδο τίτλο ''Είναι έτοιμη η λύση'' γράφει ότι ο Αμερικανός απεσταλμένος στο Κυπριακό Τόμας Γουέστον είπε ότι ''τώρα είναι πλέον βέβαιο πως θα υπάρξει μια λύση στο Κυπριακό'', ενώ ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία Αντριάν βαν ντερ Μιρ ανέφερε ότι η Επιτροπή και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο θα συζητήσουν τα τεχνικά σημεία και τις απαιτήσεις της διαδικασίας καθώς και ποια βοήθεια πρέπει να δοθεί. Αλλού γράφει ότι αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει την πτήση του από την Αθήνα στη Λάρνακα γιατί προσέκρουσε σε όγκο πάγου που βρισκόταν στο χώρο των διαύλων του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο ''Δεσμεύσεις από ΗΠΑ σε Τουρκία'' γράφει ότι ''σαφείς δεσμεύσεις'' που αφορούν την ικανοποίηση ''των ανησυχιών'' της τ/κ πλευράς ανέλαβε η Ουάσιγκτον έναντι της Αγκυρας στο Κυπριακό για να συναινέσει κυρίως στο θέμα της επιδιαιτησίας του ΓΓ του ΟΗΕ. Αλλού γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό στις διαπραγματεύσεις για να βάλει τέλος στη διαίρεση της Κύπρου, ενώ ο ''υπουργός εξωτερικών'' Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι σε περίπτωση που η τουρκική πλευρά δεν ικανοποιηθεί σε σημαντικά θέμα, όπως αυτό της κυριαρχίας, θα ζητήσει από τους Τ/Κ να καταψηφίσουν το σχέδιο Ανάν.

    [03] (Κ) Καλαθόσφαιρα - 17η αγωνιστική - Βαθμολογία

    
    
    Με τις νίκες του Κεραυνού, της Ομόνοιας και της ΑΕΛ και τη νίκη - έκπληξη της ΕθΑ επί του ΑΠΟΕΛ, ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας, η οποία εν πολλοίς καθορίζει και τα ζευγάρια του φάιναλ φορ για τον τίτλο.
    
    Στα παιγνίδια του Σαββάτου, η Ομόνοια κέρδισε στο Ελευθερία τον Αχιλλέα με 91-95, η ΑΕΛ κατέβαλε στη Λεμεσό τον Αστέρα με 79-62, ενώ ο Κεραυνός νίκησε στο Στρόβολο τον Απόλλωνα με 87-64.
    
    Η έκπληξη της αγωνιστικής σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν η ΕΘΑ κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ με 77-67. Στην 17η αγωνιστική, ρεπό είχε η ΕΝΑΔ.
    
    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
    -----------
    
    Ν-Η   Β
    1.	Κεραυνός  (14-1) 29
    2.	ΑΕΛ       (13-2) 28
    3.	ΑΠΟΕΛ     (10-5) 25
    4.	Απόλλων   (9-6)  24
    5.	ΕΘΑ       (8-7)  23
    6.	ΕΝΑΔ      (7-8)  22
    7.	Ομόνοια   (5-11) 20
    8.	Αχιλλέας  (1-14) 16
    9.	Αστέρας   (1-14) 16
    
    

    [04] Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Επαφές - Αφιξη

    Φθάνει αύριο το βράδυ στην Κύπρο ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, μετά από επαφές στο Δουβλίνο και τις Βρυξέλλες.

    Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. ντε Σότο βρίσκεται στην Ιρλανδία, η οποία ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους που χειρίζονται το Κυπριακό.

    Στο Δουβλίνο υπηρετεί σήμερα ο Τζον Πολ Κάβανο, αναπληρωτής πολιτικός διευθυντής στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος ασχολείται με το Κυπριακό. Ο κ. Κάβανο πραγματοποίησε πρόσφατα επίσκεψη στην Κύπρο, ενώ υπηρέτησε επί σειρά ετών ως ανώτερος πολιτικός σύμβουλος του Γκούσταβ Φεϊσέλ, πρώην ειδικού εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο.

    Μετά τις διαβουλεύσεις του στο Δουβλίνο, ο κ. ντε Σότο θα μεταβεί στην έδρα της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, όπου προγραμματίζεται συνάντηση με τον Κοινοτικό Επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν, πριν αφιχθεί στην Κύπρο για την επανέναρξη των συνομιλιών την προσεχή Πέμπτη. Την Τετάρτη αναμένεται στην Κύπρο και ο κ. Φερχόιγκεν.

    [05] (Κ) Αλί Ερέλ - Κυπριακό - Εναρξη διαπραγματεύσεων

    Τη θέση ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς θα προσπαθήσει να καταστρέψει το σχέδιο Ανάν, διατύπωσε ο αρχηγός του Κόμματος Λύση και Ευρωπαϊκή Ενωση στα κατεχόμενα Αλί Ερέλ, ο οποίος είπε επίσης ότι ο κατοχικός ηγέτης δεν είναι ειλικρινής στις προθέσεις του.

    [06] (Κ) Αθήνα - Γιώργος Παπανδρέου - Παράδοση σε Τάσο Γιαννίτση (1)

    Η λύση του Κυπριακού θα επιτρέψει στην Ελλάδα να θέσει νέους στόχους, υπογράμμισε ο απερχόμενος ΥΠΕΞ Γιώργος Παπανδρέου ενώ ο νέος ΥΠΕΞ Τάσος Γιαννίτσης τόνισε πως το πρόβλημα είναι τώρα πιο κοντά στη λύση.

    [07] (Κ) Μεχμέτ Αλί Ταλάτ - Συνομιλίες - Δήλωση

    Το Κυπριακό, που εκκρεμεί εδώ και 40 χρόνια, θα λυθεί, εκτιμά ο ψευδοπρωθυπουργός και ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    [08] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αξιωματούχος ΕΕ

    [09] (Κ) Μουσταφά Ακιντζί - Συνομιλίες - Δήλωση

    Η αποδοχή των όρων του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και από τις δύο πλευρές αποτελεί θετική εξέλιξη, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο αρχηγός του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας στα κατεχόμενα Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος τόνισε πως οι δύο πλευρές στην Κύπρο βρίσκονται σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

    [10] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Ιρλανδός Πρωθυπουργός

    Συνάντηση με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Μπέρτι Αχερν θα έχει σήμερα στο Δουβλίνο ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    [11] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση

    [12] (Κ) Γαλλία - Συνομιλίες - Ικανοποίηση

    Η Γαλλία χαιρέτισε τη συμφωνία για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, χαρακτηρίζοντάς την εξέλιξη αυτή ''σημαντική πρόοδο'' δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερκών.

    [13] (Κ) Μπόλκεσταϊν - Υπουργός Οικονομικών - Κύπρος - ΕΕ - Εναρμόνιση

    Η Κύπρος μπορεί να καταστεί ένα μέλος της ΕΕ με λευκό μητρώο, χωρίς εκκρεμότητες σε θέματα εναρμόνισης, δήλωσε ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Φορολογία και Τελωνειακή Ενωση Φριτς Μπόλκεσταϊν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

    [14] (Κ) ΔΗΣΥ - Αναστασιάδης - Κυπριακό

    Την εκτίμηση πως η ενότητα και η συλλογικότητα είναι αυτά που θα διασφαλίσουν τον κοινό στόχο κυβέρνησης και πολιτικής ηγεσίας εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Νίκος Αναστασιάδης.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως ''κοινός στόχος είναι από όλους μας η επανένωση της πατρίδας μας, ο τερματισμός της κατοχής, η δημιουργία ενός κράτους με μια διεθνή προσωπικότητα, που να μπορεί μέσα στην Ευρώπη να λειτουργήσει και να διασφαλίσει όχι μόνο τους σημερινούς, αλλά και τη διασφάλιση των γενιών που θα ακολουθήσουν''.

    [15] (Κ) Παπανδρέου - Κύπρος - Επίσκεψη

    Φθάνει απόψε στην Κύπρο προερχόμενος από την Κρήτη ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Αύριο στις 10 πρωί θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα επαφών του κ. Παπανδρέου, αύριο στις 11 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια. Στη συνέχεια αναμένεται να συναντηθεί με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων.

    [16] (Κ) ΥΠΕΞ - Ευρωπαίος Επίτροπος - Κυπριακό - ΕΕ

    Είναι αδύνατο να μην λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη διαδικασία των συνομιλιών, γιατί στόχος των συνομιλιών είναι η ένταξη μιας ενωμένης Κύπρου στην ΕΕ και αυτό διαλαλεί ακόμη και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, τονίζοντας ότι η συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διαδικασία λύσης του Κυπριακού θα είναι ουσιαστική.

    [17] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 16/2/2004
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7020            1,7122
    Δολάριο ΗΠΑ                      2,1691            2,1821
    Λίρα Αγγλίας                     1,1502            1,1571
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    --------------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     228,6510        230,4802
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,7393          2,7612
    Δολάριο Καναδά                     2,8574          2,8802
    Κορώνα Δανίας                     12,6696         12,7709
    Κορώνα Νορβηγίας                  14,9886         15,1085
    Κορώνα Σουηδίας                   15,5828         15,7074
    Φράγκο Ελβετίας                    2,6818          2,7032
    
    

    [18] (Κ) Γκούντερ Φερχόιγκεν - Επίσκεψη στην Κύπρο

    [19] (Κ) Κίνημα Οικολόγων - Πολιτική Επιτροπή - Κυπριακό

    Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ως θετική την εξέλιξη της αποδοχής από την τουρκική πλευρά της συζήτησης λύσης του Κυπριακού με βάση το σχέδιο Ανάν.

    [20] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Μπόλκεσταϊν - Κόστος λύσης

    Με τη δομή που θα πρέπει να έχει η διαμόρφωση της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής και την εφαρμογή τους μέσα σε ένα ομόσπονδο κράτος σε σχέση με την ΕΕ, ασχολείται η τελευταία τεχνικής φύσεως μελέτη για το κόστος της λύσης του Κυπριακού που επεξεργάστηκαν ξένοι εμπειρογνώμονες, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάρκος Κυπριανού.

    [21] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    O Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            90,81  ( 5,64)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  3.362.708
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £  2.249.787    394,44  ( 6,98)
    FTSE Med 100 **                             6.379,44  ( 0,01)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  2.010.516    113,44  ( 6,58)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £    132.839     78,77  ( 6,13)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     28.558     16,99  ( 8,29)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     68.970     58,91  ( 3,73)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     12.840     56,73  ( 2,11)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     88.946     23,76  ( 5,65)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     39.702     72,33  ( 4,33)
    Ετ. Πληροφορικής              £     21.500      3,43  ( 6,19)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    116.028     11,55  ( 7,34)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £          0     11,79  ( 5,93)
    Ξενοδοχεία                    £     29.225     37,42  ( 2,72)
    Αλλες Εταιρείες               £    208.078     75,77  ( 4,99)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [22] (Κ) ΚΟΠ - Διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου

    Με τη συμμετοχή οκτώ εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Κύπρου, αρχίζει την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου το διεθνές τουρνουά που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ).

    [23] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντική άνοδος

    Την έντονη ανοδική πορεία που καταγράφει τις προηγούμενες τρεις χρηματιστηριακές συναντήσεις συνέχισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου στη σημερινή συνάντηση, της οποίας κύριο χαρακτηριστικό ήταν η ''εκτόξευση'' του αγοραστικού ενδιαφέροντος στα 3,3 εκατομμύρια λίρες και η άνοδος του Γενικού Δείκτη πέρα των 89 μονάδων. Με τους τραπεζικούς τίτλους να δίνουν και σήμερα στην αγορά ξέφρενους ανοδικούς ρυθμούς, ο Γενικός Δείκτη σημείωσε μεγάλα κέρδη σε ποσοστό 5,64%, κλείνοντας στις 90,81 μονάδες.

    [24] (Κ) Βρυξέλλες - Φερχόιγκεν - Ντε Σότο

    Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γερμανός Επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν θα συναντηθεί αύριο νωρίς το μεσημέρι στις Βρυξέλλες με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    [25] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Μπέρτι Αχερν

    Σε ενημέρωση του Πρωθυπουργού της Ιρλανδίας και προεδρεύοντος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μπέρτι Αχερν για τα τεκταινόμενα στη Νέα Υόρκη θα προβεί σήμερα στο Δουβλίνο ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιρλανδικού Υπουργείου Εξωτερικών.

    [26] (Κ) Μπόλκεσταϊν - Ομιλία - Τράπεζα Κύπρου

    Ο Επίτροπος για Θέματα Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Φριτζ Μπόλκενσταϊν κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό να πράξουν ότι μπορούν για εποικοδομητικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ώστε μια επανενωμένη Κύπρος να ενταχθεί στην ΕΕ.

    [27] (Κ) Αθήνα - Κωνσταντόπουλος - Κυπριακό

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ασκούνται πιέσεις κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά και από άλλους».

    [28] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    Εθνικό Συμβούλιο - Συνέρχεται αύριο ----------------------------------- Αύριο, στις 5.30 το απόγευμα, συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο, ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό την Πέμπτη.

    Αλβαρο ντε Σότο - Επαφές - Αφιξη -------------------------------- Φθάνει αύριο το βράδυ στην Κύπρο ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, μετά από επαφές στο Δουβλίνο και τις Βρυξέλλες.

    Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. ντε Σότο βρίσκεται στην Ιρλανδία, η οποία ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους που χειρίζονται το Κυπριακό.

    Στο Δουβλίνο υπηρετεί σήμερα ο Τζον Πολ Κάβανο, αναπληρωτής πολιτικός διευθυντής στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος ασχολείται με το Κυπριακό. Ο κ. Κάβανο πραγματοποίησε πρόσφατα επίσκεψη στην Κύπρο, ενώ υπηρέτησε επί σειρά ετών ως ανώτερος πολιτικός σύμβουλος του Γκούσταβ Φεϊσέλ, πρώην ειδικού εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο.

    Μετά τις διαβουλεύσεις του στο Δουβλίνο, ο κ. ντε Σότο θα μεταβεί στην έδρα της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, όπου προγραμματίζεται συνάντηση με τον Κοινοτικό Επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν, πριν αφιχθεί στην Κύπρο για την επανέναρξη των συνομιλιών την προσεχή Πέμπτη. Την Τετάρτη αναμένεται στην Κύπρο και ο κ. Φερχόιγκεν.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να αποστείλει ομάδα εμπειρογνωμόνων, από τέσσερα έως έξι άτομα, για να παρακολουθούν και να συμβάλουν στο έργο των τεχνικών επιτροπών που θα ασχολούνται τόσο με τη νομική όσο και με την οικονομική πτυχή του σχεδίου Ανάν.

    Αλβαρο ντε Σότο - Μπέρτι Αχερν ------------------------------ Σε ενημέρωση του Πρωθυπουργού της Ιρλανδίας και προεδρεύοντος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μπέρτι Αχερν για τα τεκταινόμενα στη Νέα Υόρκη θα προβεί σήμερα στο Δουβλίνο ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιρλανδικού Υπουργείου Εξωτερικών.

    ''Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από παράκληση του κ. ντε Σότο, ο οποίος ήθελε να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για το τι διαμείφθηκε την περασμένη εβδομάδα στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης,'' είπε ο εκπρόσωπος.

    Σβίμερ - Κυπριακό - Συμφωνία Νέας Υόρκης ---------------------------------------- Ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης Βάλτερ Σβίμερ χαιρέτισε τη συμφωνία της Νέας Υόρκης για έναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό στη βάση του σχεδίου του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ενώ συνεχάρη τον κ. Ανάν για την επιτυχία του αυτή.

    Χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία ως μια ''σημαντική διέξοδο'' προς μια λύση του Κυπριακού, ο κ. Σβίμερ είπε ότι ''για πρώτη φορά στα 30 τελευταία χρόνια, η ένωση της Κύπρου έγινε μια ρεαλιστική πιθανότητα'', προσθέτοντας ότι ''πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μη χάσουμε αυτή την ευκαιρία''.

    Αθήνα - Γιώργος Παπανδρέου - Παράδοση σε Τάσο Γιαννίτση -------------------------------------------------------- Η λύση του Κυπριακού θα επιτρέψει στην Ελλάδα να θέσει νέους στόχους, υπογράμμισε ο απερχόμενος ΥΠΕΞ Γιώργος Παπανδρέου ενώ ο νέος ΥΠΕΞ Τάσος Γιαννίτσης τόνισε πως το πρόβλημα είναι τώρα πιο κοντά στη λύση.

    ''Εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε το Κυπριακό σε αυτή την ιστορική φάση. Εάν καταφέρουμε τις ερχόμενες εβδομάδες θα είναι μια πραγματική στιγμή ιστορικής αλλαγής που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να θέσει νέους στόχους,'' δήλωσε ο απερχόμενος Υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Τάσσο Γιαννίτση.

    Γαλλία - Συνομιλίες - Ικανοποίηση ---------------------------------- Η Γαλλία χαιρέτισε τη συμφωνία για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, χαρακτηρίζοντάς την εξέλιξη αυτή ''σημαντική πρόοδο'' δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερκών.

    Ο εκπρόσωπος χαιρέτισε επίσης την καλή θέληση που επέδειξαν τα μέρη και τα κάλεσε να συνεχίουσν την εποικοδομητική στάση τους με στόχο την επίλυση του Κυπριακού πριν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την 1ην Μαϊου 2004.

    ΔΗΣΥ - Αναστασιάδης - Κυπριακό ------------------------------ Την εκτίμηση πως η ενότητα και η συλλογικότητα είναι αυτά που θα διασφαλίσουν τον κοινό στόχο κυβέρνησης και πολιτικής ηγεσίας εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Νίκος Αναστασιάδης.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως ''κοινός στόχος είναι από όλους μας η επανένωση της πατρίδας μας, ο τερματισμός της κατοχής, η δημιουργία ενός κράτους με μια διεθνή προσωπικότητα, που να μπορεί μέσα στην Ευρώπη να λειτουργήσει και να διασφαλίσει όχι μόνο τους σημερινούς, αλλά και τη διασφάλιση των γενιών που θα ακολουθήσουν''.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε τη χαρά του γιατί, όπως είπε, ''μέσα από τη συνοχή και τη συλλογικότητα που υπήρξε στη Νέα Υόρκη έχουμε δώσει δείγματα το πόσο αυξημένο είναι το αίσθημα ευθύνης από την πολιτική ηγεσία''.

    Μουσταφά Ακιντζί - Συνομιλίες - Δήλωση -------------------------------------- Η αποδοχή των όρων του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και από τις δύο πλευρές αποτελεί θετική εξέλιξη, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο αρχηγός του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας στα κατεχόμενα Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος τόνισε πως οι δύο πλευρές στην Κύπρο βρίσκονται σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

    Κάλεσε και τις δύο πλευρές να υιοθετήσουν επιπρόσθετα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και είπε πως οι όποιες τροποποιήσεις στο σχέδιο Ανάν τεθούν από τις πλευρές θα πρέπει να είναι λογικές.

    Αλί Ερέλ - Κυπριακό - Εναρξη διαπραγματεύσεων --------------------------------------------- Τη θέση ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς θα προσπαθήσει να καταστρέψει το σχέδιο Ανάν, διατύπωσε ο αρχηγός του Κόμματος Λύση και Ευρωπαϊκή Ενωση στα κατεχόμενα Αλί Ερέλ, ο οποίος είπε επίσης ότι ο κατοχικός ηγέτης δεν είναι ειλικρινής στις προθέσεις του.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Ερέλ χαρακτήρισε την αποδοχή του σχεδίου Ανάν ''σημαντικό βήμα'', ωστόσο εξέφρασε αμφιβολία κατά πόσο όλες οι δυνάμεις στην Τουρκία επιθυμούν την επίλυση του προβλήματος πριν τον προσεχή Μάιο.

    Παπανδρέου - Κύπρος - Επίσκεψη ------------------------------- Φθάνει απόψε στην Κύπρο προερχόμενος από την Κρήτη ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Αύριο στις 10 πρωί θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα επαφών του κ. Παπανδρέου, αύριο στις 11 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια. Στη συνέχεια αναμένεται να συναντηθεί με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων.

    Στις 2 το απόγευμα θα μεταβεί στο Λήδρα Πάλας για επαφές με Τ/Κ. Αργότερα θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κύπρου.

    Μπόλκεσταϊν - Υπουργός Οικονομικών - Κύπρος - ΕΕ - Εναρμόνιση ------------------------------------------------------------- Η Κύπρος μπορεί να καταστεί ένα μέλος της ΕΕ με λευκό μητρώο, χωρίς εκκρεμότητες σε θέματα εναρμόνισης, δήλωσε ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Φορολογία και Τελωνειακή Ενωση Φριτς Μπόλκεσταϊν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Μάρκο Κυπριανού, ο κ. Μπόλκεσταϊν είπε ότι συνεχάρη τον κ. Κυπριανού ''για την πρόοδο που έχει κάνει η Κύπρος σε σχέση με την εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή''.

    Αθήνα - Παγκόσμια ραδιοτηλεοπτική εκπομπή - Νεολαία --------------------------------------------------- Επίσημη πρεμιέρα σήμερα στις 12:00 τα μεσάνυχτα της Πρώτης Παγκόσμιας Ραδιοτηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο «Νεολαία και Εθελοντισμός» που θα μεταδοθεί ταυτόχρονα στην Ελλάδα στην Κύπρο και τις χώρες του απόδημου ελληνισμού.

    Ο ιστορικός Ολυμπιακός Δήμος Αχαρνιών, με τη Μεγάλη Χορηγία Επικοινωνίας του ΡΙΚ, την συμμετοχή του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και την υποστήριξη της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ξεκίνησαν από κοινού την πρώτη παγκόσμια ραδιοφωνική εκπομπή νεολαίας.

    Ομάδες νέων από το Δήμο Αχαρνών και όμορους δήμους σε συνεργασία με αντίστοιχες ομάδες νέων από την Κύπρο, Μελβούρνη, Σίνδεϋ, συνομιλούν ζωντανά στον αέρα για τρεις ώρες, την πρώτη Κυριακή του μήνα με σκοπό την δημιουργία διεθνούς ραδιοφωνικής ζώνης με θέματα που αφορούν τους προβληματισμούς των νέων.

    Ποδόσφαιρο - 19η αγωνιστική - Βαθμολογία ---------------------------------------- Χωρίς μεταβολή στην κορυφή του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε χθες η 19η αγωνιστική του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Με τη νίκη της επί του Εθνικού Αχνας, η Ομόνοια παραμένει στην κορυφή και ακολουθείται κατά πόδας από τον ΑΠΟΕΛ που κέρδισε τον Ονήσιλο.

    Ειδικότερα στα δύο χθεσινά παιγνίδια, η πρωτοπόρος Ομόνοια νίκησε τον Εθνικό Αχνας στο Δασάκι με 3-0, ενώ με το ίδιο σκορ ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον Ονήσιλλο στο ΓΣΠ.

    Στα παιγνίδια του Σαββάτου, η Αναγέννηση νίκησε στη Δερύνεια την Πάφο με 1 - 0, η Ανόρθωση επεβλήθηκε στο ''Αντώνης Παπαδόπουλος'' με 3 - 1 της Ενωσης Νέων Παραλιμνίου, ενώ ο Απόλλωνας νίκησε στο Τσίρειο τον Διγενή με 2 0. Η Δόξα ηττήθηκε στο Μακάρειο από την ΑΕΛ με 2 0 ενώ ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΓΣΠ της ΑΕΚ με 3 - 1.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ----------

    1. Ομόνοια 48 2. ΑΠΟΕΛ 47 3. Απόλλων 42 4. Ανόρθωση 35 5. ΑΕΛ 34 6. Εθνικός Αχνας 27 7. Ολυμπιακός 26 8. Παραλίμνι 25 9. ΑΕ Πάφου 22 10. Διγενής 21 11. ΑΕΚ 19 12. Αναγέννηση 13 13. Ονήσιλος 11 14. Δόξα 7

    Καλαθόσφαιρα - 17η αγωνιστική - Βαθμολογία ------------------------------------------ Με τις νίκες του Κεραυνού, της Ομόνοιας και της ΑΕΛ και τη νίκη - έκπληξη της ΕθΑ επί του ΑΠΟΕΛ, ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας, η οποία εν πολλοίς καθορίζει και τα ζευγάρια του φάιναλ φορ για τον τίτλο.

    Στα παιγνίδια του Σαββάτου, η Ομόνοια κέρδισε στο Ελευθερία τον Αχιλλέα με 91-95, η ΑΕΛ κατέβαλε στη Λεμεσό τον Αστέρα με 79-62, ενώ ο Κεραυνός νίκησε στο Στρόβολο τον Απόλλωνα με 87-64.

    Η έκπληξη της αγωνιστικής σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν η ΕΘΑ κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ με 77-67. Στην 17η αγωνιστική, ρεπό είχε η ΕΝΑΔ.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ -----------

    Ν-Η Β 1. Κεραυνός (14-1) 29 2. ΑΕΛ (13-2) 28 3. ΑΠΟΕΛ (10-5) 25 4. Απόλλων (9-6) 24 5. ΕΘΑ (8-7) 23 6. ΕΝΑΔ (7-8) 22 7. Ομόνοια (5-11) 20 8. Αχιλλέας (1-14) 16 9. Αστέρας (1-14) 16

    [29] (Κ) Αθήνα - Παπαρήγα - Κυπριακό

    Στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθηκε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης που παραχώρησε εν όψει των εκλογών στο Ζάππειο Μέγαρο.

    [30] (Κ) ΔΗΚΟ - Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κυπριακό

    Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος και η κοινοβουλευτική ομάδα, έδωσαν τη στήριξή τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο για τους χειρισμούς και για την μάχη που έχει να δώσει για την Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κλεάνθους.

    [31] (Κ) Βρυξέλλες - Ντε Σότο - Σολάνα

    [32] (Κ) Πράσινοι Ευρωβουλής - Κυπριακό

    «Πρώτο καρπό» της διεύρυνσης της ΕΕ, χαρακτηρίζει τη συμφωνία της Νέας Υόρκης για τις συνομιλίες επίλυσης του Κυπριακού, η Πολιτική Ομάδα των Πρασίνων-Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία (45 έδρες στην Ευρωβουλή).

    [33] (Κ) Ντε Σότο - Αχερν - Κυπριακό

    Υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία για επανένωση της Κύπρου πριν την 1η Μαϊου, δήλωσε σήμερα στο Δουβλίνο ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβαρο ντε Σότο.

    [34] (Κ) ΚΣ ΕΔΕΚ - Πολιτικό Γραφείο - Κυπριακό

    Την στάση που θα τηρήσει το ΚΣ ΕΔΕΚ από την ερχόμενη Πέμπτη οπότε και θα αρχίσουν οι συνομιλίες στην Λευκωσία, συζητά από τις 7 το βράδυ το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος, το οποίο ενημερώθηκε για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Νέα Υόρκη.

    [35] (Κ) Ολομέλεια ΚΕ ΑΚΕΛ - Κυπριακό

    Την αμέριστη στήριξη της στους χειρισμούς που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία στην Νέα Υόρκη, προσφέρει η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, η οποία θεωρεί ότι έγιναν πολύ σωστοί χειρισμοί με τους οποίους προωθήθηκαν σημαντικές για την ε/κ πλευρά θέσεις, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 16 February 2004 - 18:50:10 UTC