Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-05-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΗΚ
  • [02] ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΙΤΗΤΕΣ ΑΣΥΛΟΥ ΕΡΕΥΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΗΚ

    Η τελική πρόταση της εξ Υπουργών Επιτροπής για το φυσικό αέριο κατατίθεται αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο πιθανώς να προχωρήσει και στην έγκρισή της δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Μιχαηλίδης.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «το Υπουργείο Εμπορίου έχει διαμορφώσει την τελική του πρόταση με βάση τις θέσεις που ανεπτύχθησαν και υιοθετήθηκαν από την εξ Υπουργών Επιτροπή και αύριο αυτή η πρόταση θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για συζήτηση και πιθανή έγκριση».

    Ερωτηθείς κατά πόσον αύριο θα παρθεί η τελική απόφαση για το θέμα του φυσικού αερίου, ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «αύριο θα παρουσιαστεί η πρόταση και θα σχολιαστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, πιθανόν κάποια πράγματα να αλλοιωθούν άλλα όχι, είναι όμως η μέρα που το Υπουργικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει επί της ουσίας του θέματος».

    Σε ερώτηση αναφορικά με την έκκληση της Βουλής να καθυστερήσει η κατάθεση της πρότασης στο Υπουργικό Συμβούλιο ώστε το θέμα να συζητηθεί στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου τον οποίο θα ενημερώσει για τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

    [02] ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΙΤΗΤΕΣ ΑΣΥΛΟΥ ΕΡΕΥΝΑ

    Ερευνα που διενήργησε η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο κατέδειξε ότι πολλοί αιτητές ασύλου, που έκαναν αίτηση για δημόσιο βοήθημα στις Υπηρεσίες της Κοινωνικής Ευημερίας, αναγκάστηκαν να παραιτηθούν του δικαιώματός τους, επειδή τους έδιωχναν λέγοντάς τους να βρουν δουλειά, ενώ τα γραφεία Εργασίας δεν ήταν σε θέση να τους βρουνη απασχόληση.

    Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας που είχε θέμα την Αποτελεσματική Πρόσβαση Αιτούντων Άσυλο σε Δημόσιο Βοήθημα, ποσοστό 72,2 % των ερωτηθέντων θεωρούν ότι το ποσό του βοηθήματος δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις βασικές τους ανάγκες, ενώ το 14,3 % το βρίσκει αρκετό.

    Η έρευνα διαπιστώνει πολλές καθυστερήσεις όσον αφορά τις κατ οίκον επισκέψεις τις οποίες θα πρέπει να διενεργούν με βάση τη νομοθεσία, οι λειτουργοί ευημερίας προκειμένου να αξιολογήσουν τις ανάγκες των αιτούντων.

    Η Υπάτη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες αναφέρει ότι για το 62,1 % των ερωτηθέντων, οι επισκέψεις έγιναν σε ένα μήνα από την υποβολή της αίτησης, ενώ για τους υπόλοιπους μέσα σε τρεις μήνες ή και περισσότερο, χωρίς να καταβάλλεται εν τω μεταξύ δημόσιο βοήθημα.

    Ακόμα η έρευνα κατέγραψε μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή του πρώτου βοηθήματος και στη συνέχεια κατά την καταβολή των βοηθημάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αρκετοί αιτούντες άσυλο δεν έπαιρναν δημόσιο βοήθημα για τρεις μήνες και άνω. Η Ύπατη Αρμοστεία εισηγήθηκε να παρέμβει εκ μέρους τους, αλλά λιγότεροι από τους μισούς συμφώνησαν να δώσουν τα ονόματά τους, επειδή φοβόντουσαν ότι θα τους αντιμετώπιζαν εχθρικά οι λειτουργοί.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 30 May 2007 - 11:29:13 UTC