Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-11-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
  • [02] ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ
  • [04] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

  • [01] ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

    Τη διαβεβαίωση ότι οι πρώτες επιταγές ετοιμάζονται και μέχρι αύριο Παρασκευή θα έχουν αποσταλεί στους κτηνοτρόφους, τους οποίους τα ζώα έχουν πληγεί από την ασθένεια του αφθώδους πυρετού, έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

    Παράλληλα, ο κ. Σαρρής είπε ότι ``η καλή διαχείριση της κυπριακής οικονομίας μάς επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο οποιεσδήποτε επιπτώσεις αυτής της καταστροφικής εμπειρίας που περνά το νησί μας``.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μετά την υπογραφή συμφωνίας για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως, ο κ. Σαρρής είπε ότι το Υπουργείο Οικονομικών πήρε από το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος τον πρώτο κατάλογο με τα ονόματα των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από την ασθένεια και ``έχουμε προχωρήσει στην ετοιμασία των επιταγών``.

    Σε σχέση με το συνολικό κόστος της ασθένειας, ο κ. Σαρρής είπε ότι ``για να είναι κανείς βέβαιος για το συνολικό κόστος θα πρέπει να περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση`` και διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος έχει ``μια πολύ γερή οικονομία, η οποία θα μπορέσει να αντεπεξέλθει και αυτής της δυσκολίας``.

    Ανέφερε, επίσης, ότι η πρώτη αντίδραση της Κυβέρνησης, αλλά ``και του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ότι συμμεριζόμαστε την ανησυχία και τον πόνο των κτηνοτρόφων μας, οι οποίοι πέρα της οικονομικής τραγωδίας που τους έχει πλήξει, περνούν όλοι μια προσωπική τραγωδία αφού συνδέονται με το επάγγελμά τους, όπως ένας πατέρας συνδέεται με τα παιδιά του``.

    Η πρώτη κίνηση της Κυβέρνησης, συνέχισε, είναι να βοηθήσει άμεσα εκείνους που έχουν πληγεί στην πρώτη εκδήλωση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που έχει πλήξει την Κύπρο.

    Ο κ. Σαρρής εξέφρασε την ελπίδα ότι ``η ασθένεια θα περιοριστεί και σε θέμα εκτάσεως και σε θέμα τύπου ζώων που θα προσβληθούν``, καθώς και την ετοιμότητα της Κυβέρνησης ``να αντιμετωπίσει τα διάφορα σενάρια που υπάρχουν``.

    [02] ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα, σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση, συνεχίζει να αγωνίζεται για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος, επανέλαβε η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ενημέρωση που έκανε προς τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

    Η κ. Μπακογιάννη είπε πως η εφαρμογή, το ταχύτερο δυνατόν, της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006, είναι ζήτημα κρίσιμης σημασίας για την επανεκκίνηση της προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ενώ επανέλαβε πως η υπογραφή του μνημονίου μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας δεν συμβάλλει στις προσπάθειες επίλυσης.

    Η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, που ενημέρωσε τους βουλευτές για

    τις εξελίξεις στο Κυπριακό, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς και τις προοπτικές

    της ΕΕ μετά την υπογραφή της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης, υπογράμμισε πως «η συναίνεση πάνω στις βασικές κατευθύνσεις της εξωτερικής

    πολιτικής είναι ένα ισχυρό πλεονέκτημα, που διαθέτει η χώρα μας και πρέπει να το διατηρήσουμε».

    «Είναι αυτονόητο ότι η πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν νοείται και δεν είναι εφικτή χωρίς τη δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος», είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε «συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το στόχο αυτό σε συνεχή, στενή συνεργασία με την κυπριακή Κυβέρνηση».

    [03] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

    Τη Διεθνή Ημέρα Ανάμνησης των Θυμάτων των δύο Παγκόσμιων Πολέμων, η οποία έχει ορισθεί για τη 10η Νοεμβρίου, τίμησε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, με δίλεπτη σιγή και με ειδική αναφορά του Προέδρου του νομοθετικού σώματος, Δημήτρη Χριστόφια, πριν την έναρξη του νομοθετικού έργου.

    ``Εμείς, που ως λαός ζήσαμε στο πετσί μας το φασισμό, τον πόλεμο, την καταστροφή και την ξένη κατοχή``, είπε ο κ. Χριστόφιας, ``συστρατευόμαστε με την προοδευτική διεθνή κοινότητα και ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας στον αγώνα για την κατίσχυση της ειρήνης και της ασφάλειας μεταξύ των χωρών και των λαών του κόσμου, για δικαιοσύνη, δημοκρατία και αλληλεγγύη``.

    Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, ``η 10η Νοεμβρίου, είναι η ημέρα, κατά την οποία τιμώνται τα θύματα των δύο Παγκόσμιων Πολέμων που γνώρισε η ανθρωπότητα στον 20ό αιώνα και που στοίχισαν τη ζωή σε 70 περίπου εκατομμύρια ανθρώπους``, από τους οποίους ``ένας σημαντικός αριθμός θυμάτων δεν έπεσαν στα πεδία των μαχών, αλλά ήσαν άμαχοι``.

    [04] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

    Την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Υγιεινής Διατροφής και Μαγειρικής», που έχει ως θέμα την υγιεινή διατροφή για τα παιδιά, εγκαινίασε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για την Υγεία Επίτροπος Μάρκος Κυπριανού, στο πλαίσιο του γενικότερου κοινοτικού σχεδίου για την καταπολέμηση της αυξανόμενης παχυσαρκίας στην Ευρώπη.

    Υπάλληλοι της ΕΕ, σεφ και μαθητές σε 14 κράτη μέλη (Κύπρος, Ελλάδα, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Γερμανία, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Ρουμανία), συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που αφορούν υγιεινούς τρόπους μαγειρικής, νόστιμα φαγητά και εργαστήρια που θα προωθήσουν έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.

    Ο κ. Κυπριανού παρακολούθησε διαδραστικά μαθήματα μαγειρικής, που

    πραγματοποιήθηκαν σε σχολείο των Βρυξελλών σήμερα το πρωί, και όπου 4 επαγγελματίες σεφ εξήγησαν τα πλεονεκτήματα της σωστής διατροφής σε 60

    παιδιά. Η αρμόδια για τη Γεωργία Επίτροπος της ΕΕ, Mariann Fischer-Boel, επισκέφτηκε, επίσης, ένα σχολείο στην Κοπεγχάγη μαζί με

    έναν κορυφαίο Δανό σεφ. Οπως επισήμανε ο Κύπριος Επίτροπος, όταν οι καλές συνήθειες αποκτώνται νωρίς, τότε είναι πιθανότερο ότι θα συνεχιστούν σε όλη τη ζωή. Μέσα από αυτή τη συνεργασία με την Euro-toques, η Επιτροπή θέλει να προβάλει, με τρόπο ευχάριστο και διαδραστικό, τη σημασία που έχει η υγιεινή διατροφή για τα παιδιά, ανέφερε ο Επίτροπος, προσθέτοντας ότι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας είναι να τα ενθαρρύνουμε να απολαμβάνουν την υγιεινή διατροφή και τη σωματική άσκηση.

    Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Υγιεινής Διατροφής και Μαγειρικής» διαθέτει το δικό της δικτυακό τόπο για τα παιδιά που είναι :http://eu.mini-chefs.eu. Ο συγκεκριμένος δικτυακός τόπος δείχνει στα παιδιά ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι διασκεδαστική, αλλά λειτουργεί και σαν φόρουμ για την υγιεινή διατροφή και μαγειρική με πρώτης τάξεως υγιεινές συνταγές και συμβουλές για τους μικρούς σεφ. Ο δικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος σε 12 γλώσσες και περιλαμβάνει ένα διαδραστικό παιχνίδι μαγειρικής, έτσι ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν παίζοντας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 8 November 2007 - 18:29:13 UTC