Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-11-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΛΙΒΑΝΟΣ
  • [03] ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

    Παραδόθηκαν από λειτουργούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Δρομολαξιάς, οι πρώτες επιταγές στους κτηνοτρόφους των οποίων τα ζώα έχουν θανατωθεί λόγω της ασθένειας του αφθώδους πυρετού.

    Η πιο μικρή επιταγή, που ήταν αποζημιώσεις για απώλεια γάλακτος είναι τρεις λίρες και 40 σέντ και η πιο μεγάλη 5.600 λίρες. Από τις 31 επιταγές οι 4 ήταν κλειστές και προορίζονταν για τους κτηνοτρόφους των οποίων θανατώθηκαν τα κοπάδια. Μέχρι στιγμής έχουν θανατωθεί 331 πρόβατα και 178 αρνιά.

    Στο Κοινοτικό Συμβούλιο Δρομολαξιάς μετέβησαν πρώτοι και παρέλαβαν τις επιταγές οι ιδιοκτήτες των υποστατικών των οποίων θανατώθηκαν τα ζώα. Ο Δημήτρης Ντίρρης που είναι ο πρώτος που είδε να θανατώνεται το κοπάδι του, μόλις παρέλαβε την επιταγή ξέσπασε σε λυγμούς, πέταξε την επιταγή στο πάτωμα και είπε: «αυτή είναι η καταδίκη μου. Σ` αυτό το φάκελο είναι θαμμένη η ζωή μου».

    Αλλοι 27 κτηνοτρόφοι αναμένεται να περάσουν από το Κοινοτικό Συμβούλιο Δρομολαξιάς για να παραλάβουν τις επιταγές τους, ενώ αρκετοί έχουν ειδοποιήσει ότι δεν θα περάσουν.

    Οι κτηνοτρόφοι που μαζεύτηκαν στο Κοινοτικό Συμβούλιο Δρομολαξιάς ζητούσαν επίμονα από τους κτηνιατρικούς λειτουργούς μια σαφή απάντηση για την τύχη των κοπαδιών τους εάν δηλαδή θα θανατωθούν ή όχι. Οπως αναφέρουν, η αναμονή τους έχει τσακίσει και θεωρούν ότι έχουν καταδικαστεί σε αργό θάνατο μη γνωρίζοντας τι θα γίνει με τα κοπάδια τους.

    Οι στιγμές που εκτυλίχθησαν στο Κοινοτικό Συμβούλιο Δρομολαξιάς ήταν συγκλονιστικές αφού οι κτηνοτρόφοι αγανακτισμένοι ζητούσαν να μάθουν ποια είναι τελικά τα αποτελέσματα των κτηνιατρικών υπηρεσιών αλλά και του κοινοτικού εργαστηρίου στο Λονδίνο και δήλωσαν ξεκάθαρα πως δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την περαιτέρω θανάτωση των κοπαδιών τους, εάν δεν έχουν γραπτώς την απόφαση του εργαστηριακού ελέγχου

    Σε δηλώσεις του ο Κοινοτάρχης Δρομολαξιάς Κύπρος Ανδρονίκου ανέφερε ότι οι Ελλαδίτες εμπειρογνώμονες που μετέβησαν το πρωί στην κτηνοτροφική περιοχή του ανέφεραν πως «δεν βρήκαν ύποπτα κρούσματα αφθώδους πυρετού σε κανένα από τα υποστατικά που επισκέφθηκαν».

    [02] ΥΠΕΞ - ΛΙΒΑΝΟΣ

    Η Κύπρος θα είναι η φωνή μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Fawzi Salloukh, ύστερα από συνομιλίες στη Βηρυτό με την Κύπρια ομόλογό του Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

    Ο κ. Salloukh δήλωσε ότι υπάρχουν πολύ δυνατοί δεσμοί μεταξύ της Κύπρου και του Λιβάνου, λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, λόγω πολιτικών, οικονομικών και ανθρωπιστικών σχέσεων. ``Σήμερα ήταν μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τις διμερείς σχέσεις μας οι οποίες πάντοτε βασίζονται σε αμοιβαίο σεβασμό και αμοιβαία επιθυμία για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία``, είπε.

    Η κ. Μαρκουλή είχε επίσης συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Fouad Siniora, τον Υπουργό Μεταφορών Mohammad Safadi, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Nabih Berri και το Αρχηγό του "Future Movement" Saad Hariri.

    [03] ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα, σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση, συνεχίζει να αγωνίζεται για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος, επανέλαβε η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ενημέρωση που έκανε προς τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

    Η κ. Μπακογιάννη είπε πως η εφαρμογή, το ταχύτερο δυνατόν, της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006, είναι ζήτημα κρίσιμης σημασίας για την επανεκκίνηση της προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ενώ επανέλαβε πως η υπογραφή του μνημονίου μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας δεν συμβάλλει στις προσπάθειες επίλυσης.

    Η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, που ενημέρωσε τους βουλευτές για

    τις εξελίξεις στο Κυπριακό, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς και τις προοπτικές

    της ΕΕ μετά την υπογραφή της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης, υπογράμμισε πως «η συναίνεση πάνω στις βασικές κατευθύνσεις της εξωτερικής

    πολιτικής είναι ένα ισχυρό πλεονέκτημα, που διαθέτει η χώρα μας και πρέπει να το διατηρήσουμε».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 9 November 2007 - 10:29:17 UTC