Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-06-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ
  • [03] ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ - ΝΙΚΗ

  • [01] ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΕΠΑΦΕΣ

    Η πορεία του Κυπριακού βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών της Ελληνίδας Υπουργού Εξωτερικών.

    Το πρωί η κ. Μπακογιάννη είχε χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν καθώς και με τους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, Γλαύκο Κληρίδη και Γιώργο Βασιλείου.

    Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, υπήρξε κοινή εκτίμηση και κοινή διαπίστωση για το πόσο σημαντική είναι η κοινοβουλευτική διπλωματία ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή, στις διεθνείς σχέσεις, όπως διαμορφώνονται και «πόσο η κοινοβουλευτική διπλωματία μπορεί να είναι συμβλητική των προσπαθειών των Κυβερνήσεων και πόσους χώρους μπορεί να διεμβολίσει».

    Οπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Βασιλείου, «η όλη συζήτηση επικεντρώθηκε στο πως πάνε οι διαπραγματεύσεις μας, και της δόθηκε η ευκαιρία να διευκρινίσει μια σειρά από σημεία για την πορεία των διαπραγματεύσεων».

    «Ταυτόχρονα», πρόσθεσε ο κ. Βασιλείου, η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών «είχε την ευκαιρία να διαβεβαιώσει πως η Ελλάδα όχι μόνο παρακολουθεί αλλά είναι έτοιμη να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια που γίνεται για εξεύρεση λύσης».

    [02] ΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

    Την έναρξη στην Κύπρο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 2008 - 2009, εξήγγειλε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γεώργιος Παπαγεωργίου, σε συνεδρία του Εθνικού Δικτύου Πληροφόρησης για θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

    Η εξαγγελία έγινε παράλληλα με αντίστοιχες εξαγγελίες που έγιναν σήμερα σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, η εκστρατεία θα κορυφωθεί με τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 20 και 24 Οκτωβρίου, με κεντρικό μήνυμα «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας», με στόχο την προώθηση μιας προσέγγισης ολοκληρωμένης διαχείρισης για την εκτίμηση του κινδύνου.

    Στη διάρκεια της Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των εργοδοτών, των εργαζομένων και του κοινού γενικότερα, προκειμένου να καταστούν ασφαλέστεροι, υγιέστεροι και παραγωγικότεροι οι εργασιακοί χώροι στην Κύπρο.

    Μεταξύ των δράσεων αυτών, περιλαμβάνεται και η διοργάνωση των ετήσιων Βραβείων Καλής Πρακτικής τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία φέτος θα απονεμηθούν σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς, που έχουν συμβάλει με εξαιρετικό και καινοτόμο τρόπο προκειμένου να προωθήσουν μια προσέγγιση ολοκληρωμένης διαχείρισης για την εκτίμηση των κινδύνων στους χώρους εργασίας.

    [03] ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ - ΝΙΚΗ

    Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα τραπ, πέτυχε ο διεθνής σκοπευτής Φειδίας Σαββίδης της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λεμεσού στον αγώνα για το «Κύπελλο Κερύνειας», που έγινε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου.

    Ο αγώνας ήταν ο πρώτος της δεύτερης αγωνιστικής περιόδου του πρωταθλήματος σκοποβολής.

    Ο Φειδίας Σαββίδης κατετάγη πρώτος στον τελικό του αγωνίσματος με συνολικό αποτέλεσμα 134 στους 150 δίσκους, με δεύτερο τον Γιάννη Αηλιώτη με 130/150 και τρίτον τον Μάριο Καποδίστρια με 129/150.

    Ο Τουρκοκύπριος Νιχάτ Αχτουρζί ήταν ο νικητής στην Α κατηγορία των εφήβων με 105/125, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Ανδρέας Μακρής της ΣΚΟΕΠΑ με 103/125.

    Στη Β κατηγορία των εφήβων, κέρδισε ο νεαρός Ανδρέας Γιωργαλλής με 106/125, ενώ δεύτερος κατετάγη ο Νικόλας Ιερωνυμίδης του Σκοπευτικού Ομίλου Λάρνακας με 103/125.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 13 June 2008 - 13:56:24 UTC