Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-06-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΚΟ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • [03] ΕΕ - ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
  • [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΜΚΕ 2009

  • [01] ΠΑΣΚΟ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Την επίσκεψη στην Κύπρο του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιου για πολιτικές υποθέσεις, Λιν Πάσκο, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, Μισέλ Μόντας. Οπως ανέφερε, ο κ. Πάσκο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 17 Ιουνίου για διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Οπως ανέφερε εκπρόσωπος του ΓΓ, μέχρι στιγμής το πρόγραμμα παραμένει υπό διαμόρφωση και για την ώρα προβλέπονται μόνο χωριστές συναντήσεις του κ. Πάσκο με τους δύο ηγέτες.

    Αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού είπε πως δεν αποκλείεται τελικά να διευθετηθεί το προταθέν από τον κ. Πάσκο δείπνο προς τους δύο ηγέτες.

    Ωστόσο, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η τουρκική πλευρά επιμένει να εκβιάζει τη Γραμματεία του ΟΗΕ, εκφράζοντας τη δυσφορία της, τόσο με την έκθεση του Γενικού Γραμματέα, όσο και με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Την ανάγκη υιοθέτησης και εφαρμογής στην Κύπρο μιας Ενιαίας Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες που δημιουργεί η μετανάστευση στον Κύπρο, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης. Ο κ. Συλικιώτης μιλούσε στο πλαίσιο σεμιναρίου με θέμα: ``Η μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η Κύπρος``, στη Λευκωσία, στο οποίο συμμετείχαν και Ευρωβουλευτές - μέλη της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    «Χρειάζεται έτσι να προχωρήσουμε στην υιοθέτηση και εφαρμογή στην Κύπρο μιας Ενιαίας Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες που δημιουργεί η μετανάστευση στον τόπο μας», επισήμανε. Τόνισε, παράλληλα, ότι «κύριο συστατικό στοιχείο αυτής της νέας Μεταναστευτικής Πολιτικής θα πρέπει να είναι η υιοθέτηση συγκεκριμένης πολιτικής ένταξης των νόμιμων μεταναστών και η συνειδητοποίηση ότι η αναγνώριση των δικαιωμάτων των νόμιμων μεταναστών, και η ένταξή τους στην κυπριακή κοινωνία δεν αφαιρεί δικαιώματα από τους Κύπριους πολίτες».

    Σημείωσε ότι «σύμφωνα με τα στατιστικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση σε αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ, σε σύγκριση με τον πληθυσμό της χώρας», προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή εκκρεμούν ενώπιον της Υπηρεσίας Ασύλου περίπου 8.000 αιτήσεις ασύλου, οι οποίες αντιστοιχούν σε 10.000 άτομα, ενώ κάθε χρόνο υποβάλλονται νέες αιτήσεις». «Αυτή τη στιγμή», όπως είπε, «υπολογίζεται ότι όλοι οι υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν στη Δημοκρατία, νόμιμα ή μη, αποτελούν περίπου το 25% επί του συνόλου του πληθυσμού».

    [03] ΕΕ - ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

    Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στην περιοχή της Μεσογείου για την προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτικής μεταφορών, υπογράμμισε ο Γάλλος Υπουργός Μεταφορών, Ντομινίκ Μπισερό, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Νίκο Νικολαϊδη, στο Λουξεμβούργο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του διήμερου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών.

    Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή σχέση και συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα σε θέματα μεταφορών. Ο Γάλλος Υπουργός, ο οποίος θα προεδρεύει του Συμβουλίου το δεύτερο εξάμηνο του 2008, αφού ανέπτυξε στον κ. Νικολαϊδη τις προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας, τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στην περιοχή της Μεσογείου στην προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτικής μεταφορών.

    Ο κ. Νικολαϊδης είχε, επίσης, συναντήσεις με την αρμόδια Επίτροπο για τις Τηλεπικοινωνίες, Vivian Reding, και το Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Matthias Ruete οι οποίοι εγκωμίασαν την αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει η Κύπρος στην εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας στους τομείς των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, ενώ υπογράμμισαν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα, σε θέματα ναυτιλίας και αερομεταφορών.

    [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΜΚΕ 2009

    Με πυξίδα τους Αγώνες του 1989 που διοργανώθηκαν στην Κύπρο και έμειναν στην ιστορία, αλλά και με βάση τα νέα δεδομένα στο χώρο του αθλητισμού και των αθλητικών εκδηλώσεων, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση των 13ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, είχε θέσει ως προτεραιότητά της την αναβάθμισή τους, αλλά και τη διοργάνωση των καλύτερων ΑΜΚΕ που έγιναν ποτέ.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας της Συνεδρίας της Εκτελεστικής και της Τεχνικής Επιτροπής των Αγώνων, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των ΑΜΚΕ 2009 Κίκης Λαζαρίδης είπε ότι τα σχόλια από τους αξιωματούχους των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών που βρίσκονται στην Κύπρο ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους.

    ``Η ικανοποίηση από το έργο που επιτελείται και η καθολική αναγνώριση της προσπάθειάς μας, μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμη πιο έντονους ρυθμούς. Στοχεύουμε σε μια άρτια διοργάνωση, με την εμπλοκή και ευαισθητοποίηση ολόκληρης της Κύπρου και ιδιαίτερα της νεολαίας. Οι ΑΜΚΕ 2009 είναι εθνική υπόθεση κι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε τη συμπαράσταση της κυπριακής Κυβέρνησης και όλων των αθλητικών φορέων``, πρόσθεσε.

    Ο κ. Λαζαρίδης αφού είπε ότι η αναβάθμιση της διοργάνωσης περιλαμβάνει όλους τους τομείς, σημείωσε ότι έχει καταγραφεί ήδη το πρώτο ρεκόρ που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις προκαταρτικές δηλώσεις των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, όπως προέκυψαν από τη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής, στους Αγώνες θα λάβουν μέρος 1.136 αθλητές και αθλήτριες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 13 June 2008 - 21:20:45 UTC