Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΑΤΖΗΛΟΙΖΟΥ
  • [03] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ - ΚΑΡΙΟΛΟΥ - ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ - ΧΑΤΖΗΔΑΜΙΑΝΟΥ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Στην ανάγκη ύπαρξης ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο και στήριξης των χειρισμών του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, για επίλυση του Κυπριακού αναφέρθηκε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, δηλώνοντας πως ``είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος προς τη λύση και η διαδικασία που αρχίζει με τις απευθείας διαπραγματεύσεις θα είναι ένας δύσκολος και δύσβατος δρόμος``. ``Ανάμεσα στις θέσεις των δύο κοινοτήτων υπάρχουν κάποιες συγκλίσεις, υπάρχουν όμως και μεγάλες διαφορές``, τόνισε η κ. Χαραλάμπους, προσθέτοντας πως ``αυτή η στήριξη είναι η δύναμη, πάνω στην οποία θα βασιστεί ο Πρόεδρος για διεκδίκηση των δίκαιων θέσεών μας``.

    Σε ομιλία της στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του πεσόντος ήρωα κατά την τουρκική εισβολή του 1974 Ζαχαρία Σπύρου, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην εκκλησία Αγίου Ανδρονίκου και Αθανασίας, στην Ξυλοτύμβου, η κ. Χαραλάμπους εξήγησε τις ελληνοκυπριακές θέσεις για την επιδιωκόμενη λύση, που θα είναι, όπως είπε, ``λύση διζωνικής - δικοινοτικής ομοσπονδίας, λύση που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα σέβεται τις ευρωπαϊκές αξίες``.

    ``Η Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία``, είπε η Υπουργός Εργασίας, ``θα έχει μίαν και μόνη κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια`` και ``θα προνοεί την ύπαρξη πολιτικής ισότητας ανάμεσα στις δύο κοινότητες, όπως αυτή έχει καθοριστεί από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας``. ``Αναμένουμε``, δήλωσε η κ. Χαραλάμπους, ``ότι με το ίδιο εποικοδομητικό πνεύμα θα προσέλθει στο διάλογο και η τουρκοκυπριακή πλευρά, στοχεύοντας σε έναν έντιμο συμβιβασμό, που θα θέτει πάνω από όλα τα συμφέροντα εμάς των Κυπρίων και που θα επανενώνει το έδαφος, το λαό και τους θεσμούς αυτού του τόπου``. ``Αναμένουμε ταυτόχρονα από την Τουρκία``, πρόσθεσε, ``να συνεργαστεί για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο Κυπριακό``.

    [02] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΑΤΖΗΛΟΙΖΟΥ

    Ελπιδοφόρο ξεκίνημα έκανε στα Φιν ο Χάρης Παπαδόπουλος, καταλαμβάνοντας την αξιόλογη 13η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία. Μόνο που η υποχώρηση του, κατά πέντε θέσεις, στη δεύτερη κούρσα τον «έστειλε» στην 16η θέση της γενικής κατάταξης, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας. Οπως μεταδίδει από το Πεκίνο ο ανταποκριτής της Ενωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) Πέτρος Χατζηχριστοδούλου, το καλό για τον Κύπριο 25χρονο ιστιοπλόο είναι ότι παρέμεινε στη διεκδίκηση του βασικού στόχου του. Δηλαδή βρίσκεται σε θέση βολής από τις πρώτες 10-12 θέσεις του αγωνίσματος. Και είναι βεβαίως μακριά από τους ουραγούς.

    Θετικό για τον Παπαδόπουλο είναι ότι δεν έχει αυτή τη στιγμή αξεπέραστη βαθμολογική διαφορά από τον 12ο αντίπαλό του ούτε και χαώδη από τον ενδέκατο. Εκείνο που αναμένεται να επιδιώξει στη συνέχεια είναι η μεγαλύτερη δυνατή σταθερότητα και τουλάχιστον ένα «ξέσπασμα» (μια ψηλή θέση τερματισμού σε κάποια ιστιοδρομία). Υστερα από τις δύο πρώτες ιστιοδορομίες, φάνηκε καθαρά ότι η θάλασσα του Κινγντάο είναι όντως περίεργη και δύσκολη. Ετσι το αγώνισμα των Φιν καθίσταται ακόμα πιο απρόβλεπτο από το αναμενόμενο.

    Στο μεταξύ, στην κολύμβηση δύο στόχους είχε θέσει η Ναταλία Χατζηλοϊζου καθώς ερχόταν στο Πεκίνο (επέστρεψε σε Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από οκτώ χρόνια, εκ των οποίων τα πέντε ήσαν εντελώς νεκρά λόγω αποχώρησης από τις πισίνες): να κυνηγήσει τα παγκύπριο ρεκόρ της στα 100μ. πεταλούδα και να πάρει την καλύτερη δυνατή θέση στην κατάταξη. Δυστυχώς, παρά την προσπάθεια της, δεν τα κατάφερε. Κολυμπώντας στη δεύτερη προκριματική σειρά, έκανε 1.01.80 (το ρεκόρ της είναι 1.01.28) και κατατάχθηκε τελικά 45η σε 49 αθλήτριες.

    [03] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ - ΚΑΡΙΟΛΟΥ - ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ - ΧΑΤΖΗΔΑΜΙΑΝΟΥ

    Οι Κύπριοι αθλητές Ανδρέας Καριόλου και η Γαβριέλλα Χατζηδαμιανού, από την Κερύνεια, αγωνίζονται την Κυριακή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην πρεμιέρα του σέρφινγκ (ιστοσανίδα τύπου RSX) ενώ η Αννα Στυλιανού θα αγωνιστεί στην κολύμβηση. Οπως μεταδίδει από το Πεκίνο ο ανταποκριτής της Ενωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) Πέτρος Χατζηχριστοδούλου, τόσο για τον Ανδρέα όσο και για τη Γαβριέλλα, οι φετινοί Ολυμπιακοί είναι οι δεύτεροι στη σταδιοδρομία τους. Το βάπτισμα του πυρός το είχαν πάρει στην προηγούμενη διοργάνωση, στην Αθήνα. Πλέον, πιο έμπειροι και πιο «ψημένοι» θα αγωνιστούν στη δύσκολη θάλασσα του Κινγκντάο έχοντας τις απαραίτητες παραστάσεις. Ο Καριόλου, στα 25 του πια, μεπροίκα την 13η θέση στους προηγούμενους Ολυμπιακούς (ήταν από τους λίγους διακριθέντες Κύπριους αθλητές στη διοργάνωση και μόνο από ατυχία δεν είχε πάρει μια θέση στην πρώτη οκτάδα) και με παράσημο το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005, δείχνει πιο έτοιμος από κάθε άλλη φορά για να κυνηγήσει θέση στην κορυφαία οκτάδα και γιατί όχι και το μεγάλο όνειρο για διεκδίκηση μεταλλίου.

    Η Γαβριέλλα θα αντιπαλέψει με 26 σέρφερ στο Κινγκντάο, με βασικό στόχο να ξεπεράσει τον εαυτό της του 2004. Μια θέση κάτω από την 21η που είχε καταλάβει ως πρωτάρα και εντελώς άπειρη στην Αθήνα είναι το μίνιμουμ όριο της. Στα 22 της πια, είναι πιο σκληραγωγημένη και πιο καταρτισμένη για να φέρει την αποστολή της σε αίσιο πέρας. Η Κύπρια πρωταθλήτρια είναι στο Νο.59 της φετινής παγκόσμιας κατάταξης και βρίσκεται πάνω από οκτώ από τις κοπέλες τις οποίες θα βρει στην ολυμπιακή ρότα της. Τα νούμερα στις κατατάξεις δεν παίζουν πάντα και τόσο σημαντικό ρόλο. Σημασία έχει η απόδοση στις ιστιοδρομίες. Αν πάρουμε σαν μέτρο δυνατοτήτων την κατάταξη, η Χατζηδαμιανού έχει φόντα να καταλάβει μία θέση μεταξύ 15ης και 18ης.

    Ακόμα μία νεαρή Κύπρια πρωταθλήτρια θα πραγματοποιήσει το Ολυμπιακό της ντεμπούτο. Για την Αννα Στυλιανού ο λόγος, η οποία θα κάνει στις 6:30 το απόγευμα (τοπική ώρα) το πρώτο μακροβούτι της στην πισίνα του υπερσύγχρονου Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου του Πεκίνου. Πρόκειται για ένα ναυταθλητικό κέντρο πανέμορφο με πρωτότυπο σχήμα. Εξ ου και οι Κινέζοι το ονομάζουν ο «Κύβος στο νερό». Η 22χρονη κολυμβήτρια, που είναι το νούμερο 1 του νησιού στον υγρό στίβο και είχε σαρώσει τα μετάλλια στους ΑΜΚΕ του Μονακό, κάνει το μεγάλο της όνειρο (συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες) πραγματικότητα. Το 2004 είχε χάσει το τρένο για την Αθήνα. Η Στυλιανού θα δοκιμάσει την τύχη της στο πρώτο από τα δύο αγωνίσματα στα οποία κέρδισε το όριο, τα 200μ. ελεύθερο. Στο στόχαστρό της πρωτίστως έβαλε την κατάρριψη του δικού της ατομικού και παγκύπριου ρεκόρ. Από εκεί και πέρα το σκεπτικό σε ό,τι αφορά στην κατάταξή της, είναι «ό,τι καλό προκύψει, καλοδεχούμενο».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 10 August 2008 - 11:29:17 UTC