Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ
  • [02] ΥΠΑΜ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ
  • [03] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ - ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΝΕΩΝ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [04] ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου την Τετάρτη 13 Αυγούστου θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Eνωσης με θέμα τις εξελίξεις στη Νότια Οσετία.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το έκτακτο Συμβούλιο συγκαλεί η Γαλλική Προεδρία της ΕΕ για συζήτηση της κατάστασης στη Γεωργία.

    Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ θα ενημερώσει τους ομολόγους του της ΕΕ για τις επαφές που είχε στη Μόσχα και την Τιφλίδα, μαζί με τον Προεδρεύοντα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)Αλεξάντερ Στουμπ.

    [02] ΥΠΑΜ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

    Συνάντηση με τους νέους Στρατιωτικούς Ακόλουθους σε Παρίσι και Μόσχα είχε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας.

    Ο Αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού Χάρης Γεωργίου, που τοποθετήθηκε στο Παρίσι, και ο Αντισμήναρχος Φιλόκυπρος Γιαννάκη, που τοποθετήθηκε στη Μόσχα, «θα αναλάβουν και επίσημα τα καθήκοντά τους, στις εκεί Πρεσβείες της Κυπριακής Δημοκρατίας, έως το τέλος Αυγούστου 2008».

    Κατά τη συνάντηση, ο κ. Παπακώστας ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και, μεταξύ άλλων, έδωσε οδηγίες για την επιδίωξη ενδυνάμωσης των ήδη υφιστάμενων εξαίρετων σχέσεων μεταξύ της Κύπρου, της Γαλλική Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ειδικά στα θέματα που άπτονται του τομέα της αμυντικής πολιτικής.

    [03] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ - ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΝΕΩΝ - ΚΥΠΡΟΣ

    Στο Πεκίνο παράλληλα με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων λειτουργεί και το πρόγραμμα Ολυμπιακή Κατασκήνωση Νέων, που φιλοξενεί 409 παιδιά αθλητές από τα 205 κράτη - μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), μεταξύ των όποιων και δύο Κυπριόπουλα. Οι δύο Κύπριοι νέοι αθλητές Λουκία Τρικωμίτου της γυμναστικής και Χάρης Κούτρας του στίβου δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις πρώτες μέρες της Ολυμπιακής Κατασκήνωσης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), η Ολυμπιακή Κατασκήνωση Νέων έχει ιστορία ενός σχεδόν αιώνα αφού πρωτοεμφανίστηκε το 1912 στη Στοκχόλμη όταν ο Βασιλιάς Γουστάβος της Σουηδίας κάλεσε 1.500 παιδιά προσκόπους να στήσουν τις σκηνές τους κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο για να ζήσουν από κοντά τους Αγώνες. Το 2004 μετά από ενέργειες της Ελλάδας, η Ολυμπιακή Κατασκήνωση Νέων μπήκε και στον Ολυμπιακό Χάρτη.

    Στο Πεκίνο συμμετέχουν για πρώτη φορά και άτομα με αναπηρία κι έχει δοθεί τεράστια σημασία και προβολή στις δραστηριότητες των παιδιών. Είκοσι απ αυτά συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία. Τα περισσότερα παιδιά είναι ηλικίας 16-18 χρόνων (το νεότερο μέλος είναι ένα 12χρονο αγόρι από το Ιράκ) και θα παραμείνουν στην Κατασκήνωση μέχρι τις 17 Αυγούστου. Η Κατασκήνωση λειτουργεί με 63 άτομα προσωπικό και 383 εθελοντές προσθέτει η ΚΟΕ.

    [04] ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ

    Απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 68 ετών, ο συνταξιούχος δημοσιογράφος και αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Συντακτών Κύπρου, Παναγιώτης Πασχάλης.

    Ο θάνατός του συνέβη στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες για θεραπεία. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το απόγευμα και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.

    Ο Παναγιώτης Πασχάλης γεννήθηκε το 1940 στη Λευκωσία. Μετά την αποφοίτηση του από το Εμπορικό Λύκειο Λευκωσίας σπούδασε δημοσιογραφία και κινηματογραφική τέχνη στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας. Αρχισε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1960 στην εφημερίδα ``Χαραυγή``, όπου εργάσθηκε σε διάφορους τομείς, φθάνοντας στη θέση του Βοηθού Αρχισυντάκτη. Διετέλεσε επίσης ανταποκριτής διαφόρων ξένων πρακτορείων ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 11 August 2008 - 9:29:22 UTC