Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-07-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ
  • [02] ΥΠΕΞ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [03] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ
  • [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΕΣ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ

    Τη βεβαιότητα ότι το έργο της έλευσης του φυσικού αερίου στην Κύπρο θα ολοκληρωθεί εντός των χρονικών πλαισίων, εξέφρασε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.

    Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία, ο κ. Πασχαλίδης είπε πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης για προμηθευτή φυσικού αερίου στην Κύπρο.

    «Τώρα γίνεται η λεπτομερής, ουσιαστική διαπραγμάτευση με ένα μικρό αριθμό οργανισμών, εταιρειών», είπε ο κ. Πασχαλίδης, συμπληρώνοντας πως μόλις γίνει η επιλογή, τότε θα γίνει η περαιτέρω διαπραγμάτευση, θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες και θα υπάρξει ο συντονισμός μεταξύ του προμηθευτή του φυσικού αερίου από τη μια και του στρατηγικού επενδυτή για το τερματικό του φυσικού αερίου, από την άλλη.

    Ερωτηθείς αν αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος η διαδικασία, ο Υπουργός απάντησε θετικά. «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, και πάρα πολύ σκληρή δουλειά ούτως ώστε σε αυτό το πολύ σημαντικό έργο, ίσως και το σημαντικότερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην Κύπρο, να είμαστε επιτέλους εντός των χρονικών πλαισίων», σημείωσε.

    Αυτό, όπως είπε, σχολιάζοντας παρατήρηση δημοσιογράφου, εξαρτάται και από τις Αρχές, αναθεωρητικές και μη, οι οποίες σε περίπτωση που υπάρξουν προσφυγές θα πρέπει να τις εξετάσει άμεσα και με σωστές προτεραιότητες.

    «Οταν υπάρχει ένα έργο υποδομής ενός δισεκατομμυρίου το οποίο θα επηρεάσει την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου, πρέπει να καθίσουν όλοι, μέρα-νύκτα και Σαββατοκύριακα για να βγάλουν απόφαση», είπε, προσθέτοντας πως πρέπει αυτές οι διαδικασίες να αλλάξουν.

    «Δεν μπορεί όταν ένας επιχειρηματίας δεν παίρνει την προσφορά, με 1000 και 2000 ευρώ έξοδα, να μπλοκάρει μια επένδυση. Πρέπει να μπουν κάποιες εγγυήσεις και αν είναι λανθασμένα να πληρώσει αποζημίωση εκείνος που μπλοκάρει τη διαδικασία και καθυστερεί την ανάπτυξη», είπε και σημείωσε πως ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα προωθήσει το Υπουργείο το Φθινόπωρο.

    Στο μεταξύ, ερωτηθείς για το θέμα της ερευνητικής δραστηριότητα του Πίρι Ρέις, ο κ. Πασχαλίδης είπε: «Εμείς σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων των χωρών και απαιτούμε να σέβονται και οι άλλες χώρες τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Κύπρος, όλες οι εργασίες και οι δραστηριότητες που κάνει τις κάνει εντός της αποκλειστικής οικονομικής της ζώνης και δεν ανησυχεί από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια οποιουδήποτε», κατέληξε.

    [02] ΥΠΕΞ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 19 και 20 Ιουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Κυπριανού θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Γιώργο Παπανδρέου.

    Θα έχει, επίσης, συνομιλίες με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

    [03] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ

    Στη Γενεύη, για να συμμετάσχει στην 3η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων, μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κύριο θέμα της Διάσκεψης, η οποία διοργανώνεται από τη Διακοινοβουλευτική Ενωση, στα εκεί γραφεία των Ηνωμένων Εθνών από 19 μέχρι 21 Ιουλίου 2010, είναι «Τα Κοινοβούλια σε ένα κόσμο κρίσης: η διασφάλιση της παγκόσμιας δημοκρατικής ευθύνης για το κοινό καλό».

    Με την ευκαιρία της Διάσκεψης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να έχει συναντήσεις με Προέδρους άλλων Κοινοβουλίων και διεθνών οργανισμών.

    [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΕΣ

    Τις βουβουζέλες στα γήπεδα απαγορεύει η Αστυνομία. Σαφή προειδοποίηση προς το κοινό εξέδωσε η Αστυνομία και απαγορεύει από τούδε και στο εξής την είσοδο βουβουζέλων στα γήπεδα.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι ``σε περίπτωση που εντοπιστούν βουβουζέλες να μεταφέρονται από φιλάθλους εντός των αθλητικών χωρών ή και στη γειτνιάζουσα περιοχή, θα κατάσχονται``.

    Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, ``σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, που διεξήχθησαν πρόσφατα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων κυπριακών ομάδων, παρατηρήθηκε από μερίδα φιλάθλων η μεταφορά σε αθλητικούς χώρους των γνωστών βουβουζέλων``.

    Η Αστυνομία σημειώνει ότι «επικίνδυνο αντικείμενο σημαίνει οποιοδήποτε αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε η θραύση, η ρίψη, η χρήση και ο χειρισμός του να ενδέχεται να προκαλέσει σωματική βλάβη ή υλική ζημιά».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 16 July 2010 - 13:29:20 UTC