Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΟΔΟΣ - ΒΑΝ ΡΟΜΠΕΪ ΜΠΑΡΟΖΟ
  • [02] EUROSTAT ΚΥΠΡΟΣ - ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

  • [01] ΣΥΝΟΔΟΣ - ΒΑΝ ΡΟΜΠΕΪ ΜΠΑΡΟΖΟ

    Την ικανοποίησή τους για τις αποφάσεις που λήφθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σχετικά με τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, αλλά και την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, προκειμένου να συμπεριληφθεί σ αυτήν ο μηχανισμός, εξέφρασαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση τω εργασιών, ο Πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπει και ο Πρόεδρος της Κομισιον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Σύμφωνα με τον κ. Μπαρόζο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός που θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα του 2013 θα επεμβαίνει για τη στήριξη χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα υπό προϋποθέσεις και όταν αυτό «κρίνεται αναγκαίο». Αναφορικά με την αναθεώρηση της Συνθήκης είπε ότι αυτή θα είναι απλουστευμένη, ο νέος μηχανισμός αφενός μεν δεν προσθέτει πρόσθετες αρμοδιότητες της ΕΕ και αφετέρου θα αφορά μόνο τις χώρες της ευρωζώνης. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χώρα θα ακολουθήσει την εθνική διαδικασία επικύρωσης, χωρίς να απαιτείται η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων. Η νέα Συνθήκη θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2013.

    Ο κ. Βαν Ρόμπει χαιρέτισε επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλουν η Ελλάδα και η Ιρλανδία για την επίτευξη δημοσιονομικής εξυγίανσης. Ο Πρόεδρος της ΕΕ ανέφερε επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στηρίζει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων ηγετών να κάνουν ό,τι χρειαστεί για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρωζώνη. «Η βούληση υπάρχει, το αποδείξαμε στη διάρκεια του έτους με τις αποφάσεις που λάβαμε», είπε χαρακτηριστικά.

    [02] EUROSTAT ΚΥΠΡΟΣ - ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

    Σημαντική υποχώρηση του ετήσιου εναρμονισμένου πληθωρισμού σημειώθηκε στην Κύπρο το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η Εurostat. Υποχώρηση καταγράφηκε και στην Ελλάδα, ενώ στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη ο μέσος πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος.

    Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, στην Κύπρο ο πληθωρισμός κυμάνθηκε στο 1,9% το Νοέμβριο από 3,2% τον Οκτώβριο.

    Ο μέσος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ παρέμεινε χωρίς μεταβολή στο 1,9% και 2,3% αντίστοιχα.

    Αρνητικό ποσοστό πληθωρισμού μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης καταγράφηκε μόνο στην Ιρλανδία (-0,8%). Στο σύνολο της ΕΕ τα ψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στη Ρουμανία (7,7%) και στην Εσθονία (5,0%).

    Το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού που καταγράφηκε στις χώρες της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο ήταν: Ιρλανδία -0,8%, Σλοβακία 1,0%, Ολλανδία 1,4%, Γερμανία 1,6%, Σλοβενία 1,6%, Κύπρος 1,7%, Αυστρία 1,8%, Γαλλία, 1,8%, Ιταλία 1,9%, Ισπανία 2,2%, Πορτογαλία 2,2%,Φινλανδία 2,4%, Λουξεμβούργο 2,5%, Βέλγιο 3,0%, Μάλτα 3,4%, Ελλάδα 4,8%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 17 December 2010 - 10:29:35 UTC