Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΑΟΖ
  • [02] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  • [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΑΟΖ

    Κύπρος και Ισραήλ υπέγραψαν διμερή συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο χωρών. Η συμφωνία υπεγράφη από τον Κύπριο ΥΠΕΞ Μάρκο Κυπριανού και τον Ισραηλινό Υπουργό Εθνικών Υποδομών Ουζί Λαντάου, παρουσία και του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία αποτελεί ένα βήμα περαιτέρω κατοχύρωσης της ΑΟΖ της Κύπρου και γεμίζει το κενό μεταξύ Αιγύπτου και Λιβάνου, με τις οποίες η Κύπρος έχει ήδη υπογράψει σχετικές διμερείς συμφωνίες. Μετά την υπογραφή, η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί από τα Κοινοβούλια των δύο χωρών.

    Εξάλλου, ανακοίνωση της Πρεσβείας του Ισραήλ στη Λευκωσία αναφέρει ότι η συμφωνία αντικατοπτρίζει τη στενή σχέση και συνεχή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου.

    ``Υπό το φως της πρόσφατης ανακάλυψης πλούσιων φυσικών πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα, η οριοθέτηση των συνόρων του Ισραήλ θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση ζωτικών οικονομικών συμφερόντων του Ισραήλ, παρέχοντας ασφάλεια στους επενδυτές και σαφήνεια στους γείτονες του Ισραήλ, ως προς την ακριβή τοποθεσία των θαλάσσιων συνόρων του Ισραήλ και ως προς τα δικαιώματα του στους φυσικούς θαλάσσιους πόρους``, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    Τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την έγκριση του Προϋπολογισμού του 2011 εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, κάνοντας ωστόσο παράλληλα λόγο για την ανάγκη να υπάρχει ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης, ευγένειας και συναίνεσης.

    Αναφέρθηκε επίσης στις δεσμεύσεις που έγιναν από τη Βουλή για συγκεκριμένα κονδύλια λέγοντας ότι ενδεχομένως να δημιουργήσουν δυσκολίες και προβλήματα.

    Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση για την κυπριακή οικονομία είπε ότι έχουμε βγει από την κρίση, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό δεν εφησυχάζει την Κυβέρνηση αφού η κυπριακή οικονομία επηρεάζεται από τις όποιες θετικές ή αρνητικές εξελίξεις του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου οικονομικού γίγνεσθαι.

    «Η Κυβέρνηση», δήλωσε, «εκφράζει τις ευχαριστίες της στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την έγκριση του Προϋπολογισμού του 2011», προσθέτοντας ότι, «εκφράζει την εκτίμησή της και στα κόμματα που υπερψήφισαν τον Προϋπολογισμό όπως και στα κόμματα που τον καταψήφισαν αλλά κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατέθεσαν προτάσεις και απόψεις με εποικοδομητικό τρόπο».

    «Η Κυβέρνηση», ανέφερε, «δεν ενοχλείται από την κριτική και την επίκριση όταν αυτή παραμένει εντός του πλαισίου του δημοκρατικού διαλόγου, του αλληλοσεβασμού και προπάντων του σεβασμού στους θεσμούς».

    [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

    Δύο νέα υπερσύγχρονα ελικόπτερα για ενίσχυση του πτητικού στόλου της και με τα οποία αναβαθμίζεται η αποτελεσματικότητά της στον τομέα της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων, της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης και των άλλων μορφών εγκλήματος, παρέλαβε επίσημα η Αστυνομία Κύπρου.

    Σε χαιρετισμό του κατά την επίσημη παραλαβή των δυο νέων ελικοπτέρων της Αστυνομίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά είπε ότι η Αστυνομία έχει θωρακιστεί με τα πλέον υπερσύγχρονα μέσα για σκοπούς επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και του νοτιοανατολικότερου σημείου της Ευρωπαϊκής επικράτειας.

    ``Τα δύο νέα ελικόπτερα θα αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα της επιτήρησης των συνόρων, της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης και της πραγματοποίησης επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Οργανισμού FRONTEX``, πρόσθεσε.

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε, επίσης, ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις τα πτητικά μέσα θα εξυπηρετούν και κάποιες δευτερεύουσες ανάγκες όπως για παράδειγμα αποστολές για έρευνα και διάσωση, κατάσβεση πυρκαγιών και άλλες αποστολές που έχουν σχέση με τη διάσωση ανθρώπινων ζωών, αλλά και την προστασία περιουσιών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 17 December 2010 - 18:29:14 UTC