Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] AIDS - ΟΗΕ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ - ΑΠΕ - ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ
  • [04] ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΚΥΠΡΙΟΙ

  • [01] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, θα έχουν την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάντενχαϊμ, στην υπό τον έλεγχο των ΗΕ περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

    Σε δηλώσεις του μετά την τελευταία συνάντηση, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε πως συζητήθηκαν θέματα διακυβέρνησης και διαμοιρασμού εξουσιών, αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη συνάντηση των δύο ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Γενεύη στις 7 Ιουλίου.

    [02] AIDS - ΟΗΕ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΚΥΠΡΟΣ

    Στην Κύπρο το HIV/AIDS επηρεάζει το 0,1% του πληθυσμού γεγονός που την κατατάσσει στις χώρες χαμηλού επιπολασμού της νόσου, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα ΗΕ Μηνάς Χατζημιχαήλ, προσθέτοντας πως ``η κυπριακή Κυβέρνηση από το 1986 που πρωτοεμφανίστηκε το AIDS στην Κύπρο, έχει θέσει το θέμα αυτό ανάμεσα στις πιο ψηλές της προτεραιότητες και έκτοτε καταρτίζει χρονικά προγράμματα δράσης κατά της επιδημίας, τα οποία συστηματικά ανανεώνει και προσαρμόζει στη βάση των νέων γνώσεων και εμπειριών και τεχνολογικών εξελίξεων``.

    Ο κ. Χατζημιχαήλ, ο οποίος μιλούσε στη Συνάντηση Υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για το HIV/AIDS, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη, ανέφερε πως η πολιτική της Κύπρου διαμορφώνεται σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ και σε στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους και άλλους διεθνείς εταίρους της και πρόσθεσε ότι η Κύπρος, το 2008, αναβάθμισε το σύστημα επιδημιολογικής παρακολούθησης της λοίμωξης προκειμένου να συνάδει με τις απαιτήσεις του EuroHIV.

    Η Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για το HIV/AIDS πραγματοποιείται δέκα χρόνια από την υιοθέτηση της ιστορικής Ειδικής Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών του 2001 και πέντε χρόνια μετά την υιοθέτηση της Πολιτικής Διακήρυξης του 2006. Στόχος της ήταν να εξεταστεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί αλλά και οι προκλήσεις των τελευταίων 30 χρόνων, αφότου έχει εμφανιστεί η νόσος και να καθορίσει τα νέα βήματα και μελλοντικά μέτρα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

    [03] ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ - ΑΠΕ - ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ

    Πενήντα μία αιτήσεις (51) για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, δυναμικότητας από 21 μέχρι 150 kW, κατατέθηκαν κατά την περίοδο υποβολής αιτήσεων για το Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για ενθάρρυνση της ηλεκτροπαραγωγής, που έληξε στις 9 Ιουνίου.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Ανώτερος Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών της Υπηρεσίας Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Ιωάννης Χρύσης, είπε ότι για τα συστήματα αυτά θα αδειοδοτηθούν έργα συνολικής δυναμικότητας 2MW, ενώ οι αιτήσεις που έχουν ληφθεί, όπως είπε, αφορούν φωτοβολταϊκά συστήματα, συνολικής δυναμικότητας 6,5MW.

    Πρόσθεσε ότι η έγκριση των αιτήσεων θα γίνει με βάση τη χρονολογική σειρά που οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν εξασφαλίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πιστοποιητικά. Ανέφερε, επίσης, ότι βάσει προηγούμενων εμπειριών, γύρω στις 17 αιτήσεις, από τις 51, θα εξασφαλίσουν έγκριση για ένταξη στο Σχέδιο Παροχής Χορηγιών, ενώ σημείωσε πως οι περισσότερες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί αφορούν συστήματα δυναμικότητας 150kW.

    [04] ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΚΥΠΡΙΟΙ

    Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν τα ταξίδια αναψυχής των Κυπρίων στο εξωτερικό, με την Ελλάδα και ειδικότερα τα ελληνικά νησιά να παρουσιάζουν αισθητή άνοδο, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Βίκτωρ Μαντοβάνι.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ACTA επεσήμανε όμως ότι τα ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό είναι μεν αυξημένα, αλλά οι δαπάνες των ταξιδιών παρουσιάζονται μειωμένες λόγω του ότι οι Κύπριοι ελέω οικονομικής κρίσης επιλέγουν κοντινούς προορισμούς. ``Εκείνο που βλέπουμε μέχρι τώρα είναι μια μικρή αύξηση των ταξιδιών των Κυπρίων και η εικόνα σε γενικές γραμμές μας ικανοποιεί``, δήλωσε ο κ. Μαντοβάνι.

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ACTA, αυξημένη ζήτηση υπάρχει για τα ελληνικά νησιά σε αντίθεση με την ηπειρωτική Ελλάδα. ``Η Ελλάδα σαν προορισμός είναι ανεβασμένη, αλλά τα νησιά και όχι η ηπειρωτική Ελλάδα``, είπε.

    Οπως ανέφερε ο κ. Μαντοβάνι, λόγω της ζήτησης προς τα ελληνικά νησιά οι πτήσεις προς τους προορισμούς αυτούς είναι ήδη υπερπλήρεις, κάτι που, όπως είπε, ενδεχομένως να επηρεάσει την ανοδική εικόνα, διότι υπάρχει μεν η ζήτηση αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης (capacity) της ζήτησης αυτής.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 20 June 2011 - 11:29:14 UTC