Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 4/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη με αποδέκτες τις ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, οι επαφές που θα έχει στη Λευκωσία ο ΥΦΕΞ της Ελλάδας Χρήστος Ροζάκης για συντονισμό των δύο κυβερνήσεων και η έναρξη του ραδιομαραθωνίου είναι τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    Ο "Αγών" προβάλλει τις δηλώσεις που έκανε χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο ΥΦΕΞ της Ελλάδας Χρήστος Ροζάκης, στις οποίες τόνισε ότι σκοπός της επίσκεψής του στην Κύπρο είναι η συγκρότηση κοινών θέσεων και ο συντονισμός των δραστηριοτήτων των δύο κυβερνήσεων. Αναφερόμενος στη πρώτη μέρα της νέας κυνηγετικής περιόδου, ο "Α" γράφει ότι υπήρξαν δεκάδες μικροτραυματισμοί, και ότι το θήραμα για τους κυνηγούς ήταν αρκετά πλούσιο.

    Η "Αλήθεια" προβάλλει εκτενώς τις δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του προς όλους τους υπουργούς του, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν κηδεμονεύομαι από κανένα κόμμα". Γράφει επίσης ότι ο κ. Κληρίδης δεν έχει αποφασίσει αν θα υποβάλει ξανά υποψηφιότητα και επισημαίνει και τη χθεσινή δήλωση του Σπύρου Κυπριανού, που είναι απάντηση σε σχετική άλλη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία "οι εξελίξεις στο Κυπριακό δεν επιβάλλουν δεύτερη θητεία Κληρίδη". Η "Α" προβάλλει και τις δηλώσεις Ντενκτάς ότι μπορεί να εξευρεθεί λύση στην Κύπρο αν οι Ε/Κ, όπως είπε, ξεχάσουν "το μοντέλο της Κρήτης".

    Η "Σημερινή" γράφει ότι οι Γιαννάκης Μάτσης και Βάσος Λυσσαρίδης είχαν χθες ιδιαίτερη συνάντηση με αντικείμενο τις δημοτικές εκλογές και ειδικότερα την υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Λευκωσίας. Σε άλλο της θέμα η "Σ" γράφει ότι υπάλληλος των Κυπριακών Αερογραμμών, πήρε αύξηση πέντε κλιμάκων για να εκτελεί τα ίδια καθήκοντα.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι η Γερμανία δίνει "δικαίωμα βέτο" στον Ντενκτάς, σύμφωνα με έκθεση του γερμανικού ΥΠΕΞ, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση και τη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Κύπρο. Νέες έρευνες διενεργεί η Σκότλαν Γιαρτ ένδεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Κύπριου εκατομμυριούχου Αριστου Κωνσταντίνου στο Λονδίνο και ήδη έχει ανακριθεί και πάλι η χήρα του Ελενα που μένει στην Κύπρο, γράφει σε άλλο θέμα ο "Φ".

    Η "Χαραυγή" προβάλλει τις δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη ότι δεν είναι Πρόεδρος υπό κηδεμονία και ότι εξελέγη για να ακολουθήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις και όχι την πολική του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ. Η "Χ" πληροφορεί ότι άρχισε σήμερα το πρωί ο 7ος Ραδιομαραθώνιος και θα συνεχισθεί χωρίς διακοπή για 42 ώρες με τη συμμετοχή των "χρυσών παιδιών" της Ελλάδας και την τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΜΜ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Monday, 4 November 1996 - 2:24:44