Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 5/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι ερμηνείες από τις χθεσινές δηλώσεις αξιωματούχων της κυπριακής κυβέρνησης αναφορικά με την ενταξιακή πορεία εν σχέσει με την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης και οι διεργασίες γύρω από τις δημοτικές εκλογές συγκεντρώνουν σήμερα το ενδιαφέρον του κυπριακού Τύπου. Επίσης ιδιαίτερη έκταση δίνεται στην πρώτη ημέρα του Ραδιομαραθωνίου στην οποία ξεχώρισε η παρουσία των Ελλήνων Ολυμπιονικών.

    Ο "Aγών" γράφει ότι το συμπέρασμα από τη διήμερη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΣΥ που ολοκληρώνεται αύριο είναι ότι αίρονται οι διαφορές και οι παρεξηγήσεις και Προεδρικό-ΔΗΣΥ συντονίζονται. Ο "Α" αναφέρει ότι συνολικά 80 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για τη δημιουργία καζίνων στη Κύπρο.

    Η "Αλήθεια" έχει στο κύριο της θέμα την περιοδεία στην Ευρώπη, του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία Κένεθ Μπριλ. Προβάλλει επίσης την αντίδραση της κυβέρνησης στις γερμανικές τοποθετήσεις για την πορεία προς την ΕΕ και μιλά για εμπλοκή του Κυπροαμερικανού πρέσβη των ΗΠΑ στο Λουξεμβούργο Κλέι Κωνσταντίνου, στις προσπάθειες για την κυπριακή αίτηση. Γράφει ακόμη ότι υπήρξαν ζημιές εκατομμυρίων λιρών στις Κυπριακές Αερογραμμές.

    Η "Μάχη" με τίτλο "Οπλο το ελληνικό βέτο", αναφέρεται στην προειδοποίηση της κυβέρνησης προς τη Γερμανία και σε όσες χώρες της ΕΕ συνδέουν την ένταξη της Κύπρου με την εκ των προτέρων επίλυση του Κυπριακού. Η "Μ" αναφέρεται επίσης στην απειλή του κατοχικού καθεστώτος να κλείσει τη δίοδο από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές εάν συνεχισθεί η εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας όπου τουρίστες παροτρύνονται να μην επισκέπτονται τα κατεχόμενα.

    Η "Σημερινή" υποστηρίζει στο κύριο της θέμα ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου αποφασίζει αύριο την υποστολή της ελληνικής σημαίας από τον ιστό του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ σημειώνει ότι οι φοιτητές είναι έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά. Αναφερόμενη στις συνομιλίες του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Χρήστου Ροζάκη στη Λευκωσία, που ολοκληρώνονται σήμερα, τονίζει ότι πρόκειται για συνομιλίες ουσίας.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει στην κύρια είδηση για διπλωματική αντεπίθεση της κυβέρνησης, που επικρίνει εκείνες τις χώρες της ΕΕ που συνδέουν τη λύση του Κυπριακού με την ένταξη της Κύπρου, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα έχει τρόπους αντίδρασης και δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Ο "Φ" γράφει ότι ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού επικήρυξε με το ποσό των 10.000 λιρών το δολοφόνο του γιου του, ψευδοϋπουργό Κενάν Ακίν.

    Η "Χαραυγή" αναφέρεται στις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ότι η διακυβέρνηση Κληρίδη δεν ικανοποιεί και το ΑΚΕΛ εργάζεται για ένα νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η "Χ" γράφει για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Λέλλου Δημητριάδη για επανεκλογή του ως δημάρχου Λευκωσίας και ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ φαίνεται να προωθούν την υποψηφιότητα του Κώστα Κωνσταντινίδη, πρώην Προέδρου του ΕΒΕ Λευκωσίας.

    Η "Cyprus Mail" παραθέτει τις δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Βίλι ντε Κλερκ ότι η Κύπρος είναι από τις λίγες χώρες που αυτή τη στιγμή πληροί τα κριτήρια της συνθήκης του Μάαστριχτ για οικονομική και νομισματική ένωση με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η "CM" αναφέρεται στο Ραδιομαραθώνιο και τη συμμετοχή Ελλήνων Ολυμπιονικών καθώς και καλλιτεχνών από την Ελλάδα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Tuesday, 5 November 1996 - 2:24:42