Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 6/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η χθεσινή συνάντηση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ στο Προεδρικό, οι επικείμενες δημοτικές εκλογές με την υποψηφιότητα του Λέλλου Δημητριάδη και η ολοκλήρωση του Ραδιομαραθώνιου είναι τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    "Ο Αγών" με κύριο τίτλο "Ενωμένος και αδιάσπαστος ο ΔΗΣΥ", επικαλείται δηλώσεις του Προέδρου του κόμματος Γιαννάκη Μάτση, ύστερα από τη συνάντηση του Πολιτικού Γραφείου με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ότι ο ΔΗΣΥ είναι αρραγής με μοναδική φιλοδοξία την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου. Αναφέρεται ακόμη στη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας κατά την οποία οι βουλευτές έστειλαν σαφές μήνυμα ότι σε συνεργασία με άλλους φορείς κηρύσσουν πόλεμο κατά των ναρκωτικών.

    Η "Αλήθεια" έχει πρωτοσέλιδο τίτλο "Παγκύπρια Συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ οριστικά στις δημοτικές εκλογές" και γράφει ότι μοναδική εκκρεμότητα, η οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα, αποτελεί το θέμα της υποστήριξης Λέλλου Δημητριάδη. Γράφει ακόμη ότι στη χθεσινή συνάντηση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ στο Προεδρικό αποφασίστηκε η λήψη πρακτικών μέτρων με στόχο την καλύτερη συνεργασία μεταξύ ΔΗΣΥ και κυβέρνησης.

    "Η Μάχη" αναφέρεται στη σημερινή δεύτερη κυνηγετική εξόρμηση κατά την οποία τόσο η Υπηρεσία Θήρας όσο και ο Ουλαμός Πάταξης Λαθροθηρίας της Αστυνομίας θα ευρίσκονται "επί ποδός πολέμου" για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Επικαλούμενη πληροφορίες της γράφει ότι αυτή τη στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών στο θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.

    "Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Κλείνουν το Πανεπιστήμιο οι φοιτητές μας" αναφέρεται στο θέμα σημαίας και γράφει ότι η φοιτητική κοινότητα πλην της Προοδευτικής του ΑΚΕΛ επαναβεβαίωσε την απόφασή της να αγωνιστεί με όλα τα μέσα για να διαφυλάξει το ιερό σύμβολο του ελληνισμού στον ιστό. Γράφει ότι σημαντικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, ενώ αναζητούνται τρόποι για να βγει η εταιρεία από το κρίσιμο οικονομικό αδιέξοδο.

    "Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Αρχίζει προετοιμασία για έναρξη διαλόγου" γράφει ότι έντονη διπλωματική δραστηριότητα αρχίζει στα μέσα Νοεμβρίου στο Κυπριακό, καθώς ΗΠΑ, ΕΕ, Βρετανία και ΟΗΕ ξεκινούν τις προσπάθειες για προετοιμασία του εδάφους με στόχο τη σύγκληση απευθείας συνομιλιών. Γράφει ότι ο 7ος Ραδιομαραθώνιος στέφθηκε με επιτυχία και οι εισφορές ξεπέρασαν μέχρι τα μεσάνυχτα το 1 εκ. 200 χιλιάδες λίρες.

    "Χαραυγή" με τίτλο "Τα μασούν τώρα για την κηδεμονία" γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος "ανέλαβε ρόλο πυροσβέστη για να σβήσει τις φωτιές" που άναψαν στα συγκυβερνώντα κόμματα οι δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη περί κηδεμονίας του. Αναφερόμενη στις δημοτικές εκλογές γράφει ότι ενώ τα συγκυβερνώντα κόμματα έδιναν διαβεβαιώσεις περί υποστήριξης στο Λέλλο Δημητριάδη, στελέχη τους υπόσχονταν δημόσια θέση στον Κώστα Κωσταντινίδη.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται σε δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι η ΟΥΝΦΙΣΥΠ εκφράζει ανησυχίες ότι οι εκδηλώσεις στο οδόφραγμα πιθανόν να προκαλέσουν αντιδράσεις από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος που θα έχουν τη μορφή αντιποίνων σε βάρος των εγκλωβισμένων. Γράφει ότι ο πατέρας του ηρωομάρτυρα Σολωμού Σολωμού προσφέρει αμοιβή ύψους 10 χιλιάδων λιρών σε όποιον συλλάβει το δολοφόνο του γιου του Κενάν Ακίν.

    Η εβδομαδιαία "Financial Mirror" αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου Σόλωνα Τριανταφυλλίδη ότι μεγάλα ονόματα του διεθνούς επενδυτικού χώρου επέδειξαν ενδιαφέρον για αγορά Μετατρέψιμων Χρεωγράφων. Γράφει ακόμη ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και η διεύθυνση της Αρχής Ηλεκτρισμού δεν πρέπει να αισθάνονται και τόσο άνετα αφού ο πόλεμος εναντίον τους εκ μέρους του ΑΚΕΛ αναμένεται να κορυφωθεί.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Wednesday, 6 November 1996 - 7:55:35