Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 7/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Τα αντίποινα του κατοχικού καθεστώτος εναντίον των εγκλωβισμένων και τις καταγγελίες για την ΑΗΚ προβάλλει ο σημερινός Τύπος. Αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη για την επανεκλογή του Αμερικανού Προέδρου, στο θέμα της ανάρτησης της ελληνικής σημαίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στις Δημοτικές εκλογές και στο θέμα των ναρκωτικών.

    Ο "Αγών" προβάλλει στο κύριο θέμα το κλείσιμο του οδοφράγματος από το κατοχικό καθεστώς, ως αντίποινο και εκβιασμό για να τερματισθούν οι εκδηλώσεις διαφώτισης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας από ομάδα Ε/Κ. Γράφει ότι σε συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΑΔΗΣΟΚ, εγκρίθηκε η συνένωση του κόμματος με το Κίνημα Ελευθέρων Δημοκρατών.

    Η "Αλήθεια" γράφει ότι ποσό 70 εκ. λιρών από την κατακύρωση προσφορών στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Βουλής και δεν αποκλείεται, όπως σημειώνει η εφημερίδα, να ζητηθεί η ακύρωση των προσφορών αυτών. Η "Α" προβάλλει την παραπομπή στο Κακουργιοδικείο του 47χρονου Νίκου Παρμαξή από τη Λεμεσό για απόπειρα βιασμού 6χρονου κοριτσιού.

    Η "Μάχη" έχει στο κύριο της θέμα τις καταγγελίες που έγιναν στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για "μίζες" στην ΑΗΚ από την αγορά ατμοστροβίλων αξίας 70 εκατομμυρίων λιρών. Η "Μ" γράφει ότι η αμερικανική πρωτοβουλία μετατέθηκε για το Μάρτιο, προβάλλοντας σχετικές δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη και του αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου.

    Η "Σημερινή" αναφέρεται στην εισήγηση της κυβέρνησης στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου να επιτρέψει την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στο Πανεπιστήμιο αφού βάσει του νόμου δεν απαγορεύεται η ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στο Πανεπιστήμιο. Η εφημερίδα γράφει ότι ο Αντιδήμαρχος Πάφου και στέλεχος του ΔΗΣΥ Σίμος Τσιέλεπος ανακοίνωσε χθες την απόφασή του να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου της πόλης, γεγονός που φαίνεται να δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στη συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι η ομογένεια στις ΗΠΑ δέχθηκε τη νίκη του Κλίντον με ικανοποίηση αλλά και δυσπιστία ενώ στη Λευκωσία ο Πρόεδρος Κληρίδης υιοθέτησε την τακτική του "περίμενουμε να δούμε" και είπε ότι αναμένει ότι η υπόσχεση που έδωσε για ανάληψη κάποιων πρωτοβουλιών στο Κυπριακό θα εκπληρωθεί. Η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης παρεμβαίνει στο θέμα που δημιουργήθηκε μετά την έκθεση Χαραλάμπους για τα ναρκωτικά ενώ ο πρώην Αρχηγός της αστυνομίας Ανδρέας Ποταμάρης έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της κυβέρνησης για το θέμα.

    Η "Χαραυγή" προβάλλει την καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας των γυναικείων οργανώσεων έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για την αύξηση του εγκλήματος και την απαίτηση για λήψη άμεσων μέτρων για πάταξη του εγκλήματος. Γράφει ότι η προτεινόμενη τροποποίηση του εκλογικού νόμου από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ θεωρείται μάλλον αδύνατη αφού πέντε από τους δέκα βουλευτές του ΔΗΚΟ διαφωνούν με την κίνηση αυτή για λόγους αρχής.

    Η "Cyprus Mail" γράφει ότι δύο Ισραηλινοί καταδικάστηκαν σε 4 χρόνια φυλάκιση για το ρόλο τους σε σχέδιο απόδρασης δύο άλλων ομοεθνών τους που βρίσκονταν υπό κράτηση από την κυπριακή αστυνομία. Γράφει επίσης ότι Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων καταδίκασε Ελληνοκύπριο μαθητή σε τρίμηνη φυλάκιση για παράβαση των κανονισμών της τροχαίας.

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΜΜ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Thursday, 7 November 1996 - 7:55:34