Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 8/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι αποκαλύψεις για την ΑΗΚ σχετικά με παράτυπες προσφορές και η υποβολή παραίτησης του Προέδου του ΔΣ Πολύβιου Κόλοκου, οι παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Κύπρου από τουρκικά μαχητικά, οι επικείμενες Δημοτικές εκλογές και η κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων είναι τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    "Ο Αγών" με κύριο τίτλο "Παραιτήθηκε ο Κόλοκος" γράφει ότι η κυβέρνηση θα καλέσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ να παραιτηθούν, άλλως θα τα παύσει και θα προχωρήσει σε ακύρωση της προσφοράς 70 εκ. λιρών. Γράφει ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε χθες στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Αλέκο Ευαγγέλου ότι τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

    Η "Αλήθεια" με τίτλο "Να φύγουν όλοι από την ΑΗΚ", αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Γιαννάκη Μάτση, ότι μετά την παραίτηση του Πολύβιου Κόλοκου, θα πρέπει να πράξουν το ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ αφού είναι πλέον θέμα αρχής. Αναφέρεται επίσης στις παραβιάσεις του κυπριακού εναερίου χώρου από τουρκικά F-16 που συμμετέχουν στην άσκηση "Ταύρος '96" και οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες αναμένται ότι θα επαναλειφθούν σήμερα.

    "Η Μάχη" έχει τίτλο "Πεντόλιρα εξ Ουκρανίας" και γράφει ότι επιτήδειοι έχουν πλημμυρίσει την κυπριακή αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα, 64 από τα οποία έχουν ήδη εντοπιστεί, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι προέρχονται από ημερολόγιο ουκρανικής εταιρείας. Αναφέρεται ακόμη στη σύλληψη Γάλλου μαθητή ιδιωτικής σχολής, ο οποίος μέσω ιδιωτικού ταχυδρομείου παρελάμβανε ποσότητα ναρκωτικών και τα μεταπωλούσε.

    "Η Σημερινή" γράφει ότι γνωστοί παράγοντες που ήσαν στο στενό περιβάλλον του Μακαρίου προσπαθούσαν χθες να πείσουν την ηγεσία της ΕΔΕΚ να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Κώστα Κωνσταντίνιδη, ο οποίος θα είναι κοινός υποψήφιος ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ. Γράφει ακόμη ότι σύμφωνα με απόρρητη έκθεση των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν σε κάθε στιγμή, να ταφούν ζωντανοί κάτω από εκατομμύρια τόνους μπαζών, που βρίσκονται εναποθετειμένα στην περιοχή του εγκαταλειμμένου μεταλλείου Αμιάντου.

    Ο "Φιλελεύθερος" επικαλείται πληροφορίες του και γράφει ότι κατά την προχθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα της ΑΗΚ και συζητήθηκε θέμα παύσης των έξι μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής. Γράφει ακόμη ότι ο βουλευτής Κώστας Παπακώστας μίλησε χθες για "Γουότεργκέιτ" στην αστυνομία και επικαλέστηκε δημοσίευμα στον Τύπο σύμφωνα με το οποίο ο Αστυνόμος Ανδρέας Στεφάνου παρακολουθούσε τον τέως αρχηγό της Αστυνομίας Ανδρέα Ποταμάρη.

    Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Οργιο Χαφιεδισμού" αναφέρεται στην συνεδρία της Βουλής, κατά την οποία ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Παπακώστας ζήτησε να ανοίξει ο φάκελος των περιβόητων "κασέτων Στεφάνου". Ακόμη, επικαλούμενη έγκυρες πληροφορίες της γράφει ότι ο ΔΗΣΥ μεθόδευσε παρασκηνιακά την αντικατάσταση του Πολύβιου Κόλοκου στην Συμβουλευτική Επιτροπή για θέματα προσωπικού της οποίας με βάση τους κανονισμούς θα έπρεπε να προεδρεύει.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι ύστερα από την παρέμβαση της ειρηνευτικής δύναμης, οι Τούρκοι άνοιξαν το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Γράφει ακόμη ότι το γνωστό φάρμακο "κοκτέιλ" για το Ειτς, το οποίο σύμφωνα με επιστήμονες καθυστερεί την κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρωπίνου οργανισμού θα είναι στη διάθεση των ασθενών της Κύπρου σε τρεις περίπου εβδομάδες.

    Η εβδομαδιαία "The Cyprus Weekly" γράφει ότι παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης, ο βουλευτής Μάριος Ματσάκης ανακοίνωσε ότι οι εκδηλώσεις ενημέρωσης τουριστών στο οδόφραγμα θα αποτελούν πλέον καθημερινή υπόθεση. Γράφει ακόμη ότι οι ταχυδρομικοί υπαλλήλοι αναστέλλουν την αποχή τους από τις υπερωριακές εργασίες ύστερα από επίλυση της διαφοράς με την κυβέρνηση.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΜ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Friday, 8 November 1996 - 15:25:45