Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-09

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 9/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ολες οι καθημερινές εφημερίδες προβάλλουν στην κύρια είδησή τους την απόφαση της κυβέρνησης να παύσει το Διοικητικό Συμβούλιου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου μετά τις καταγγελίες αναφορικά με την κατακύρωση προσφορών 70 εκ. λιρών. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι διαξιφισμοί αναφορικά με την υπόθεση περί κασετών για τα εγκλήματα και τα εμπόδια που προβάλλει το κατοχικό καθεστώς στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

    "Ο Αγών" προβάλλει στην κύρια είδηση την απόφαση της κυβέρνησης να παύσει το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου μετά τις καταγγελίες για ατασθαλίες και το διορισμό ερευνητικής επιτροπής. Ο "Α" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού παρέδωσε στην οικογένεια του ηρωομάρτυρα Πέτρου Κακουλλή επιταγή 100.000 λιρών για επίλυση στεγαστικών αναγκών, προσφορά της Ελληνικής Βουλής.

    Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Αμείλικτος ο Κληρίδης σε τυχόν σκάνδαλα" προβάλλει την παύση του ΔΣ της ΑΗΚ μετά την κατακύρωση ψηλότερης προσφοράς για έργα για το νέο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό ύψους 70 εκ. λιρών. Η "Α" αναφέρεται στη διάψευση του βοηθού αρχηγού Αστυνομίας Ανδρέα Στεφάνου στα όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Παπακώστας σχετικά με τις κασέτες περί εγκλημάτων και περί μαγνητοφώνησης του πρώην αρχηγού Αστυνομίας Ανδρέα Ποταμάρη.

    "Η Μάχη" προβάλλει και αυτή στην κύρια είδηση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ΑΗΚ κάτω από τον τίτλο "Βαρύς ο πέλεκυς" και αναφέρει τα ονόματα των νέων μελών του ΔΣ με Πρόεδρο τον επιχειρηματία Κώστα Κωνσταντινίδη. Η "Μ" αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας Κώστα Ηλιάδη ότι μελετάται το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης και εφέδρων στρατιωτών για σκοπιές κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης.

    "Η Σημερινή" στη κύρια είδηση προβάλλει τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου κάτω από τον τίτλο "Βαθιά το νυστέρι" και γράφει ότι τροχιοδρομείται τώρα η πορεία ξεκαθαρίσματος των πολύκροτων προσφορών εκατομμυρίων λιρών στην ΑΗΚ. Η "Σ" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Κλίντον στην οποία επισημαίνει πως αναμένει την εκδήλωση του αμερικανικού ενδιαφέροντος στο Κυπριακό και ότι προτίθεται να αποστείλει και δεύτερη λεπτομερέστερη επιστολή.

    Ο "Φιλελεύθερος" παρουσιάζει και αυτός στην κύρια είδηση το θέμα της ΑΗΚ κάτω από τον τίτλο "Επεσε ο πέλεκυς στο συμβούλιο ΑΗΚ" και με επίτιτλο "Προεκτάσεις στις παράτυπες προσφορές εκατομμυρίων λιρών". Για το θέμα των ναρκωτικών ο "Φ" γράφει ότι "τελεσίγραφο" μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη έθεσε ο Πρόεδρος Κληρίδης για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με αναφορές σε αστυνομικούς που συνεργάζονται με λαθρέμπορους ναρκωτικών.

    Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Πιο βαθιά το νυστέρι" γράφει ότι στο ΔΣ της ΑΗΚ μόνο επιχειρεί η κυβέρνηση να περιορίσει τις ευθύνες σχετικά με το θέμα που προέκυψε στην ΑΗΚ. Παραμένει ανοικτό, προσθέτει, θέμα που αφορά τη διεύθυνση της ΑΗΚ και των πολιτικών ευθυνών που αναλογούν στην κυβέρνηση. Η "Χ" αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει με αποφασιστικότητα τις ευθύνες της για τη διέλευση από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, επισημαίνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις για τους εγκλωβισμένους από τις εκεί αντικατοχικές εκδηλώσεις.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" παρουσιάζει και αυτή στην κύρια είδηση την απόφαση της κυβέρνησης να παύσει έξι μέλη του ΔΣ της ΑΗΚ και να αποδεχθεί την παραίτηση άλλων τριών μελών, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου του ΔΣ Πολύβιου Κόλοκου. Η "CM" γράφει ότι χθες το κατοχικό καθεστώς επέτρεψε τη διέλευση εγκλωβισμένων από το οδόφραγμα αλλά προειδοποίησε ότι θα πάρει εκδικητικά μέτρα σε περίπτωση που οι αντικατοχικές εκδηλώσεις των Ελληνοκυπρίων στο οδόφραγμα συνεχισθούν επί καθημερινής βάσης.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Saturday, 9 November 1996 - 3:24:27