Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org,cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Λευκωσία, 11/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Το πρωτοφανές επεισόδιο, κατά το οποίο μαθητές κτύπησαν καθηγητή και συμμαθητή τους, οι δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη για τις κατηγορίες του βουλευτή Παπακώστα, το θέμα της ΑΗΚ, οι επικείμενες δημοτικές εκλογές, οι τιμές των πετρελαιοειδών και η νίκη της Εθνικής Ποδοσφαίρου Κύπρου επί του Ισραήλ είναι τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

"Ο Αγών" με κύριο τίτλο "Μαθητές Χούλιγκανς" γράφει ότι ένας 19χρονος οικοδόμος και τέσσερις 17χρονοι μαθητές τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση ξυλοδαρμού καθηγητή και μαθητή. Αναφέρεται ακόμη σε δηλώσεις του Ποέδρου του ΔΗΣΥ Γιαννάκη Μάτση, ο οποίος σε ομιλία του υποστήριξε ότι η μείωση των ποσοστών του κόμματος οφείλεται και στην αύξηση της εγκληματικότητας.

Η "Αλήθεια" αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη ότι θα υπήρχαν διεθνείς επιπτώσεις για την Κύπρο, εάν η κυβέρνηση δεν αποφάσιζε τη διερεύνηση του θέματος της ΑΗΚ, αφού πρέσβεις χωρών, των οποίων εταιρείες έκαναν προσφορές και δεν κατακυρώθηκαν, ενώ ήταν χαμηλότερες, ζήτησαν διευκρινήσεις. Γράφει ότι η κυβέρνηση ελπίζει στην πτωτική τάση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου, προκειμένου να αποφευχθεί η αύξηση των τιμών των καυσίμων.

"Η Σημερινή" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Θα ζητήσουν εκατομμύρια οι έξι της ΑΗΚ", γράφει ότι τα παυθέντα μέλη του ΔΣ του ημικρατικού οργανισμού θα καταθέσουν, εντός της εβδομάδας, προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για αυθαίρετο και παράνομο τερματισμό των εργασιών τους από το Υπουργικό Συμβούλιο. Αναφέρεται στις δηλώσεις Κληρίδη ότι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας γνώριζαν για τη διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων και βασανιστηρίων σε αστυνομικούς σταθμούς αλλά υπήρχε διάθεση για κάλυψη.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει ότι ξένοι διπλωμάτες στη Λευκωσία παραδέχονται ότι οι θέσεις που έχει αναπτύξει ο Ραούφ Ντενκτάς στον Ντέιβιντ Χάνεϊ και άλλους αξιωματούχους δεν τους αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια ελιγμών στις επαφές τους με τον Πρόεδρο Κληρίδη. Γράφει ότι ξεκαθαρίζει το σκηνικό για τις δημοτικές εκλογές, ενώ σήμερα τερματίζονται οι διαβουλεύσεις στους κόλπους του ΔΗΣΥ, με στόχο την οριστικοποίηση των υποψηφίων.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Χαστούκι Κληρίδη στον Κ. Παπακώστα" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέρριψε τις κατηγορίες του βουλευτή του ΑΚΕΛ, ότι ο νυν βοηθός Αρχηγός της αστυνομίας Ανδρέας Στεφάνου μαγνητοφωνούσε τον πρώην Αρχηγό Ανδρέα Ποταμάρη και δήλωσε ότι "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται". Γράφει ακόμη ότι η Εθνική Κύπρου έκανε χθες βράδυ μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο Τσίρειο στάδιο και παρουσία 15 χιλιάδων φιλάθλων κέρδισε το Ισραήλ με 2-0.

Η "Χαραυγή" με τίτλο κύριο τίτλο "Υπόλογοι για τις κασέτες Κυβέρνηση-Στεφάνου" γράφει ότι εξακολουθούν να "αιωρούνται τα αμείλικτα ερωτήματα" που έθεσε ο Κώστας Παπακώστας αναφορικά με τις μαγνητοφωνήσεις, αφού ο νυν βοηθός Αρχηγός αποφεύγει να προβεί σε δηλώσεις επί της ουσίας. Γράφει ακόμη ότι, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ξανά ότι δεν έχει παράπονα από τους Υπουργούς του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επανέλαβε κατηγορηματικά πως η θέση του αναφορικά με την αποπομπή του Υπουργού Δικαιοσύνης ισχύει. (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.00 run on Monday, 11 November 1996 - 2:53:14