Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org,cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Λευκωσία, 12/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι έντονες ζυμώσεις για τις δημοτικές εκλογές, η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για το Πανεπιστήμιο, και η έκθεση Χαραλάμπους για τα ναρκωτικά είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα από τον κυπριακό Τύπο.

Ο "Αγών" με κύριο τίτλο "Φόβοι συγκρούσεων μαθητών με Αττίλα" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης συζήτησε χθες με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας το θέμα των αντικατοχικών εκδηλώσεων και δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος με αυτές, νοουμένου ότι δε θα προκαλέσουν εθνική ζημιά. Γράφει ακόμη ότι ύστερα από μαραθώνια συνεδρία, ο ΔΗΣΥ αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι τα ονόματα των υποψηφίων Δημάρχων.

Η "Αλήθεια" αναφέρεται στη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα σύμφωνα με την οποία το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν έχει δικαίωμα να αναρτά καθημερινά την ελληνική σημαία ενώ υποχρεούται να αναρτά καθημερινά την κυπριακή σημαία βάσει του συντάγματος. Η "Α" γράφει ότι στη Λευκωσία η πλάστιγγα παραμένει υπέρ του Λέλλου, ενώ στη Λεμεσό θα υποστηριχθεί ο νυν δήμαρχος Αντώνης Χατζηπαύλου. Για την άφιξη της Τσιτσιολίνας, Ιταλίδας πορνοστάρ και πρώην βουλευτής, γράφει ότι μας "ήρθε ασυνήθιστα ντυμένη".

Η "Μάχη" προβάλλει δηλώσεις του πρώην διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών ο οποίος εμμένει στις καταγγελίες του για σχέσεις μελών της Δύναμης με εμπόρους ναρκωτικών και απειλεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι θα αποκαλύψει και ονόματα κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Η "Μ" γράφει ακόμη ότι η Τσιτσιολίνα μόλις ήρθε στη Κύπρο εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Οργιώδες παρασκήνιο στο ΔΗΣΥ" γράφει ότι πυρετός ζυμώσεων επικρατούσε χθες στο ΔΗΣΥ σε μια προσπάθεια επιλογής των υποψηφίων δημάρχων του κόμματος. Γράφει ότι ύστερα από έρευνα του Βοηθού Αρχηγού, για τα ναρκωτικά, ο πρώην διοικητής της Υπηρεσίας Δίωξης Σωτήρης Χαραλάμπους μένει εκτεθειμένος αφού δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση των καταγγελιών που έχει διατυπώσει στην έκθεσή του.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Κίνδυνος ντε γιούρε διχοτόμησης" γράφει ότι έντονες ανησυχίες για το Κυπριακό, εάν αυτό εξέλθει του πλαισίου του ΟΗΕ, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ. Αναφέρεται σε δηλώσεις του βουλευτή του ΑΚΕΛ Κίκη Καζαμία ότι το Υπουργικό θα πρέπει παράλληλα με τα γνωστά μέτρα που έχει λάβει για την ΑΗΚ, να θέσει σε διαθεσιμότητα και τη γενική διεύθυνσή της, η οποία κατηγορείται για "ετσιθελισμό και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη διαδικασία των προσφορών".

Ο "Φιλελεύθερος" αναφέρεται στις διεργασίες γύρω από το Κυπριακό, επισημαίνοντας την έντονη δραστηριοποίηση Αμερικανών και Βρετανών. Οι ΗΠΑ αποστέλλουν διπλωμάτες και στρατιωτικούς σε Αθήνα και Λευκωσία, ενώ οι Βρετανοί, όπως γράφει ο "Φ", άρχισαν τις προετοιμασίες για την άφιξη του Υπουργού τους των Εξωτερικών Μάλκομ Ρίφκιντ, στην Κύπρο στα μέσα Δεκεμβρίου. Γράφει ότι το νέο Δ.Σ. της ΑΗΚ οδηγείται προς ακύρωση της προσφοράς που προκάλεσε το σάλο και οδήγησε σε παραιτήσεις και παύσεις των μελών του πρώην Δ.Σ.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι έκπληκτο άφησαν οι αποκαλύψεις του Προέδρου Κληρίδη, το βουλευτή Κώστα Παπακώστα, ο οποίος εξέφρασε ταυτόχρονα λύπη για τον τρόπο και το χρόνο τον οποίο ο Πρόεδρος διάλεξε για να προβεί στη δήλωσή του. Γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κυριάκος Χριστοφή δήλωσε ότι ο ίδιος δεν φέρει καμιά ευθύνη για την κατάσταση στην ΑΗΚ. (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΚΝ/ΓΠ)


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.00 run on Tuesday, 12 November 1996 - 3:24:43