Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org,cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Λευκωσία, 13/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι αποφάσεις του ΔΗΣΥ για τις δημοτικές εκλογές καθώς και οι αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει, οι εξελίξεις στην ΑΗΚ, τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία γύρω από την έκθεση Χαραλάμπους για τα ναρκωτικά και η σημερινή άφιξη του Κέρι Κάβανο στην Κύπρο είναι τα θέματα που προβάλλονται από το σημερινό κυπριακό Τύπο.

O "Αγών" υπό τον τίτλο "Μαθητές-νονοί στη Λεμεσό" αναφέρει ότι σύμφωνα με καταγγελία μητέρας, μαθητές πωλούν προστασία σε συμμαθητές τους με αντίτιμο το χαρτζιλίκι τους. Σύμφωνα με την καταγγελία οι συμπλοκές και οι ξυλοδαρμοί είναι συχνό φαινόμενο στα σχολεία της πόλης. Σε άλλο θέμα του ο "Α" γράφει ότι το κατοχικό καθεστώς επιδίδεται σε ψυχολογικό πόλεμο εναντίον της Ελένης Φωκάς ώστε να την εξαναγκάσει να έρθει μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές.

Η "Αλήθεια" παρουσιάζει στο κύριο της θέμα τις διεργασίες στο ΔΗΣΥ για τις δημοτικές εκλογές με τον υπέρτιτλο "Συμβιβασμός στη Λεμεσό από τα μέλη του επαρχιακού συμβουλίου για τον κ. Χατζηπαύλου." Αποκαλύπτει επίσης ότι η ΕΔΕΚ πρότεινε σε ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ ως κοινό υποψήφιο για τη Λευκωσία, το γιατρό Τάκη Γεωργίου. Επίσης γράφει ότι νέος αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας στην ΠΑΣΥΔΥ εξελέγη ο Ανδρέας Αντωνίου.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Υποψηφιότητες θρίλερ" γράφει ότι σε νέες περιπέτειες μπλέχτηκε ο ΔΗΣΥ μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων δημάρχων στο Στρόβολο, αφού αριθμός στελεχών φαίνεται δυσαρεστημένος από τις επιλογές που έγιναν. Γράφει ότι σε χθεσινή μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στη Λεμεσό, στην οποία συμμετείχαν 80 άνδρες, εντοπίσθηκαν όπλα και δεκάδες αντικείμενα αξίας που πιστεύεται ότι είναι κλοπιμαία.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Δύσκολες ώρες στο ΔΗΣΥ" γράφει ότι στελέχη του κόμματος τονίζουν την ανάγκη να υπάρξουν οι προβλεπόμενες, από το καταστατικό, επιπτώσεις, για εκείνους οι οποίοι δημιουργούν ρήγματα, προκειμένου να υπάρξει πειθαρχία στο κόμμα. Γράφει ότι η διεύθυνση της Αρχής Ηλεκτρισμού καταγγέλλεται τώρα για νέο "σκάνδαλο", μεγαλύτερο μάλιστα από αυτό που έχει ήδη βγει στη δημοσιότητα, που αφορά στην προσφορά για αγορά ατμολέβητων και την κατασκευή καπνοδόχων.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι είναι υποβαθμισμένη η επίσκεψη του Κέρι Κάβανο, αρμοδίου στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, που πάντως έχει σα στόχο τη στρατιωτική ύφεση, με την επαναφορά της πρότασης για μορατόριουμ στις πτήσεις πάνω από την Κύπρο από Ελλάδα και Τουρκία. Σε άλλο του θέμα ο "Φ" αναφέρεται στις νέες αποκαλύψεις του πρώην διοικητή της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών που έγιναν χθες στη Βουλή για "συνεργασία αστυνομικών με λαθρέμπορους ναρκωτικών".

Η "Χαραυγή" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Πανικός στο ΔΗΣΥ" γράφει ότι απειλές για ομαδικές παραιτήσεις "κλυδωνίζουν" τα συγκυβερνώντα κόμματα τα οποία σήμερα αναμένεται να ανακοινώσουν τον υποψήφιο τους για τη Λευκωσία που πιθανότατα θα είναι ο Λέλλος Δημητριάδης. Γράφει ότι οι συνδικαλιστικές και αγροτικές οργανώσεις, το συνεργατικό κίνημα και η ΠΟΒΕΚ απορρίπτουν την πολιτική της φιλελευθεροποίησης των επιτοκίων.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για Εξωτερικές Σχέσεις, Χανς Βαν ντε Μπρουκ, ο οποίος εξέφρασε λύπη για τις δολοφονίες Ε/Κ από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, που είχαν στόχο να δείξουν ότι δεν είναι δυνατή η συμβίωση των δύο κοινοτήτων. Αναφέρεται και σε δηλώσεις του Πρέσβη της ΕΕ στην Κύπρο Ζιλ Ανουί, σύμφωνα με τις οποίες το ενδεχόμενο αλλαγής στην πολιτική της Μάλτας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρόκειται να βλάψει τις ευρωπαϊκές προοπτικές της Κύπρου.

Η "Finacial Mirror" αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Αδάμου Αδαμίδη ότι τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση σκοπεύει να δαπανήσει πολλά εκατομμύρια για την εκτέλεση οδικών, λιμενικών, πολιτιστικών και πολεοδομικών έργων στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Γράφει ακόμη ότι η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για τους πρώτους εννέα μήνες του 1996 ανήλθαν στα 29,8 εκ. λίρες, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΚΝ/ΓΠ)


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.00 run on Wednesday, 13 November 1996 - 3:24:47