Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org,cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Λευκωσία, 14/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι Δημοτικές εκλογές, οι εξελίξεις στο Κυπριακό με την άφιξη Αμερικανών αξιωματούχων, τα προληπτικά μέτρα για τις εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους και οι νέες αποκαλύψεις για την ΑΗΚ, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

"Ο Αγών" με κύριο τίτλο "Και άλλα ονόματα στο τραπέζι" αναφέρεται στο Δήμο Λευκωσίας και γράφει ότι τα ονόματα των Αλέξη Θεοδοσιάδη και Ανδρέα Κοτσώνη ρίφθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ και αναμένεται σήμερα να ληφθεί απόφαση. Γράφει ότι η Λευκωσία ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα άρχισε τις προετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή και λαμπερά στολίδια κάνουν την εμφάνισή τους στις βιτρίνες.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Μαφιόζικη Σπείρα" γράφει ότι με τον εντοπισμό και άλλων όπλων και με τις νέες συλλήψεις στη Λεμεσό η Αστυνομία πιστεύει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την εξιχνίαση σειράς εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της βομβιστικής επίθεσης κατά του δικαστή Μαυρονικόλα. Αναφέρεται ακόμη στις δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή σύμφωνα με τις οποίες φαίνεται τελικά να ήταν "τρύπιες" οι διαδικασίες στην ΑΗΚ για τις δύο μεγάλες προσφορές ύψους πολλών εκατομμυρίων.

"Η Μάχη" αναφέρεται σε εμμονή Χατζηιωσήφ, Τσέλεπου και Μαυρονικόλα για υποψηφιότητά τους στις δημοτικές εκλογές και γράφει ότι εγείρεται στο ΔΗΣΥ θέμα κομματικής πειθαρχίας. Αναφορικά με τις εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους γράφει ότι τρία σχολεία που γειτνιάζουν με την "πράσινη γραμμή" θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή για να αποφευχθούν προκλήσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, σχεδιάζει ο Αττίλας.

"Η Σημερινή" αναφέρεται σε εκτιμήσεις του Εθνικού Συμβουλίου ότι έντονες πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν από ΗΠΑ και Βρετανία για την έναρξη απευθείας διαλόγου στο Κυπριακό το Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Γράφει ότι η συνέχιση της ανομβρίας αναμένεται να έχει καταλυτικές συνέπειες σε πολλούς τομείς της ζωής των Κυπρίων, ενώ ήδη το Υπουργείο Γεωργίας επεξεργάζεται σειρά μέτρων που θα προάγουν τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση νερού.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Μέσω ΟΗΕ οι όποιες πρωτοβουλίες" αναφέρεται σε υποδείξεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια όπως οι πρωτοβουλίες για το Κυπριακό είναι συντονισμένες και ενταγμένες στο πλαίσιο του διεθνούς οργανισμού. Αναφέρεται σε δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου ότι οι επιλογές των συγκυβερνώντων για τις δημοτικές εκλογές έρχονται σε αντίθεση με τις επιθυμίες των δημοτών και τα συμφέροντα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο "Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Ναι σε πρωτοβουλίες αλλά με επιφυλάξεις" αναφέρεται στην άφιξη του Κέρι Κάβανο, ο οποίος φαίνεται να μεταφέρει παλαιότερες και κάπως διαφοροποιημένες προτάσεις της Μαντλέν Ολμπράιτ, που αποσκοπούν στη μείωση της έντασης σε Κύπρο και Αιγαίο. Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες κομματικών παραγόντων των ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ-ΕΔΕΚ ότι ο Λέλλος Δημητριάδης όχι μόνο δεν είναι εκτός παιγνιδιού για το Δήμο Λευκωσίας αλλά φαίνεται να κερδίζει έδαφος λόγω έλλειψης χρόνου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στη νέα χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας σε γραφεία στοιχημάτων με στόχο την πάταξη των παράνομων στοιχημάτων, κατά την οποία κατασχέθηκαν δέκα περίπου χιλιάδες λίρες, δώδεκα τηλεοράσεις και δελτία παράνομων στοιχημάτων. Αναφέρεται στις εκδηλώσεις των Κερυνειωτών κατά της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις οποίες οι πρόσφυγες έδωσαν όρκο να μην σταματήσουν τον αγώνα για τη δικαίωση μέχρι την επιστροφή. (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.00 run on Thursday, 14 November 1996 - 2:24:43