Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org,cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Λευκωσία, 19/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι εφημερίδες σήμερα προβάλλουν την ανεύρεση τεσσάρων βελονιών στο κορμί 26μηνου παιδιού στη Λάρνακα. Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα είναι οι δημοτικές εκλογές, το θέμα των προσφορών στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και το Κυπριακό.

Ο "Αγών" προβάλλει το σοκ που προκάλεσε στην παγκύπρια κοινή γνώμη η πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση ανεύρεσης τεσσάρων βελονιών στο σώμα και στον εγκέφαλο κοριτσιού ηλικίας 26 μηνών στη Λάρνακα, υπόθεση που κινητοποίησε και την Αστυνομία. Γράφει, επίσης, ότι το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ ρίχθηκαν από χθες επίσημα στη μάχη των δημοτικών εκλογών.

Η "Αλήθεια" γράφει ότι ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το θέμα δύο προσφορών για το νέο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της ΑΗΚ στο Βασιλικό έχει κινητοποιήσει και εταιρείες του εξωτερικού, που ήταν προσφοροδότες. Γράφει, επίσης, ότι οι τελευταίες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των μηχανοκινήτων οχημάτων μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Βουλής, αφού όλες σχεδόν οι ασφαλιστικές εταιρείες αύξησαν τα τέλη τους κατά 30 τοις εκατόν.

Η "Μάχη" γράφει ότι η καταστατική πρόνοια που διέπει την επιλογή των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων του ΔΗΣΥ χαρακτηρίζεται "αναχρονιστική και αντιδημοκρατική", πράγμα που προκάλεσε αναστάτωση κι εσωκομματικά προβλήματα. Αναφέρεται, επίσης, σε προειδοποίηση των νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο, ότι αν χαθούν ζωές μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας Μανώλη Χριστοφίδη να επαναλειτουργήσει η μονάδα εντατικής θεραπείας στο χειρουργικό τμήμα, την ευθύνη θα τη φέρει ο ίδιος ο Υπουργός.

Η "Σημερινή" γράφει ότι από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να δημοσιοποιήσει ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης την απόφασή του σχετικά με τις υποθέσεις της απόπειρας φόνου του Χαμπή Αεροπόρου και του εκ προμελέτης φόνου του Ονησίφορου Χαραλάμπους, για τις οποίες οι υποψίες στρέφονται εναντίον συγκεκριμένων μελών της Αστυνομίας Λεμεσού. Γράφει ότι το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ συζητεί σήμερα το θέμα της απειθαρχίας στελεχών του στις δημοτικές εκλογές.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι, από τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιαννάκη Κασουλίδη και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρου Πάγκαλου, φαίνεται πως Λευκωσία και Αθήνα θεωρούν πολιτικό και όχι στρατιωτικό το θέμα αναστολής των πτήσεων ελληνικών μαχητικών πάνω από την Κύπρο και συνδέουν άμεσα τη στάση που θα τηρήσουν με την πορεία που θα πάρουν οι αμερικανικές προσπάθειες επί της ουσίας του Κυπριακού. Γράφει, επίσης, ότι το Τμήμα Ευημερίας βρίσκεται σε απόγνωση, αφού παιδιά από 12 ετών παρατούν το σχολείο και περιφέρονται στους "πέντε δρόμους".

Η "Χαραυγή" δημοσιεύει πεποίθηση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ότι η νίκη του ΑΚΕΛ στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν του 1991. Γράφει, επίσης, ότι ο Σάιμον Σμιθ, Βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Νοτίου Ευρώπης στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, ο οποίος έφθασε χθες στην Κύπρο, δήλωσε ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρχει πάρα πολλή εργασία για το Κυπριακό.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι εκπρόσωποι των εγκλωβισμένων χαιρέτισαν χθες το κλείσιμο οικοτροφείου για μαθητές στις ελεύθερες περιοχές, διότι σε πολλές περιπτώσεις ζούσαν με παιδιά με ειδικές ανάγκες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση της Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κλαίρης Αγγελίδου ότι η δημιουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Ζωής Κύπρου θα ενισχύσει τις προσπάθειες για πρόληψη της εξάπλωσης των ναρκωτικών στην Κύπρο.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.00 run on Tuesday, 19 November 1996 - 2:24:46