Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org,cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Λευκωσία, 20/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Το κύριο θέμα που δεσπόζει των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων σήμερα είναι η υπόθεση ανεύρεσης βελονιών στο σώμα 26μηνου κοριτσιού στη Λάρνακα. Αλλα θέματα που τυγχάνουν προβολής είναι οι δημοτικές εκλογές, η πιθανή απεργία στα νοσοκομεία και το θέμα που προέκυψε από τις προσφορές για το νέο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου στο Βασιλικό.

Ο "Αγών" γράφει ότι η Αστυνομία συνεχίζει εντατικές έρευνες για διαλεύκανση της πρωτοφανούς υπόθεσης ανεύρεσης βελονιών στο σώμα 26μηνου κοριτσιού. Γράφει, επίσης, ότι οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες στελεχών του ΔΗΣΥ στις δημοτικές εκλογές, προκαλούν "τρικυμία" στους κόλπους του κόμματος.

Η "Αλήθεια", επικαλούμενη πληροφορίες της, αναφέρει ότι έχει ληφθεί κατ' αρχήν απόφαση στο ΔΗΣΥ για παραπομπή της Σοφίας Γιωργαλλά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του κόμματος και λήψη μέτρων έναντι όσων στελεχών θα υποβάλουν ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές. Γράφει ότι οι γονείς του κοριτσιού, στο σώμα του οποίου βρέθηκαν βελόνια, υποψιάστηκαν ότι κάποιος τα είχε καρφώσει κακόβουλα, αλλά δεν κατάγγειλαν το γεγονός διότι δεν είχαν αποδεικτικά στοιχεία.

Η "Μάχη" γράφει ότι τα νοσοκομεία απειλούνται με απεργία των νοσηλευτών την ερχόμενη βδομάδα, ενώ οι 45 έκτακτοι νοσηλευτές προτίθενται να παραιτηθούν αύριο, λόγω της μη επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, που έχουν σχέση με τη σωστή νοσηλεία των ασθενών. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι η περίπτωση του 26μηνου κοριτσιού πρόκειται περί εγκληματικής πράξης.

Η "Σημερινή" γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης θα ανακοινώσει σήμερα την απόφασή του για μη δίωξη οποιουδήποτε μέλους της Αστυνομίας, σχετικά με το φόνο του Ονησίφορου Χαραλάμπους και την απόπειρα φόνου του Χαμπή Αεροπόρου. Γράφει, επίσης, ότι φθάνουν στα χέρια του βουλευτή του ΑΚΕΛ Κίκη Καζαμία σωρηδόν καταγγελίες από πολίτες ότι έχουν παραπλανηθεί από ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι το νέο πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα της Εθνικής Φρουράς θα προωθηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακη Τζοχατζόπουλου και αναλόγως των αποτελεσμάτων των διμερών επαφών. Γράφει, επίσης, ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ έκαναν δεύτερες σκέψεις και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος για τις δημοτικές εκλογές αποτελεί παρελθόν.

Η "Χαραυγή" γράφει ότι ο Υπεύθυνος Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, φοβούμενος μήπως διαρρεύσουν από μέλη της Αστυνομίας πληροφορίες για επικείμενη επιχείρηση κατά των εμπόρων ναρκωτικών στην Πάφο, αναγκάστηκε να καλέσει τους αστυνομικούς της Πάφου στη Λευκωσία. Αναφέρεται, επίσης, σε καταγγελία του βουλευτή του ΔΗΚΟ Νίκου Πιττοκοπίτη ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών κι Εργων έδινε οδηγίες για αλλαγές στα σχέδια αναμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου Κάτω Πάφου, προς ικανοποίηση απαιτήσεων επιχειρηματία.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι έχει παρουσιαστεί ένα νέο κόμμα του κέντρου, μετά τη συνένωση του Κινήματος Ελευθέρων Δημοκρατών και του ΑΔΗΣΟΚ σε ένα κόμμα, τους Ενωμένους Δημοκράτες. Γράφει, επίσης, ότι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Τουρκία ενδιαφέρεται να αναλάβει το ξενοδοχείο "Salamis Bay" στην Αμμόχωστο.

Η "Financial Mirror" γράφει ότι ορκίστηκαν χθες το πρωί ενώπιον του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Αλέκου Ευαγγέλου τα τρία μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής για την υπόθεση που προέκυψε με τις προσφορές στην ΑΗΚ. Γράφει, επίσης, ότι οι Βρετανικές Αερογραμμές, στο πλαίσιο των χειμερινών τους πτήσεων, αύξησαν τις πτήσεις τους προς και από την Κύπρο, από επτά σε δέκα.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.00 run on Wednesday, 20 November 1996 - 2:24:41