Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org,cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Λευκωσία, 21/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας είναι η υπόθεση ανεύρεσης βελονιών στο σώμα 26μηνου κοριτσιού και ο πνιγμός εθνοφρουρού από πτώση σε λάκκο οδικών έργων. Προβάλλονται, επίσης, η άφιξη του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλου, το Κυπριακό, οι επικείμενες δημοτικές εκλογές, τα προβλήματα των νοσηλευτών και άλλα.

Ο "Αγών" αναφέρεται σε εκτιμήσεις της Αστυνομίας ότι τα βελόνια στο σώμα του 26μηνου κοριτσιού στη Λάρνακα τοποθετήθηκαν με ειδικό "πιστολάκι". Γράφει, επίσης, ότι αυξάνεται κατά 1% η εισφορά για την άμυνα, ύστερα από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Η "Αλήθεια" γράφει ότι οι χθεσινοβραδινές ραγδαίες βροχές που έπεσαν στη Λεμεσό σημαδεύτηκαν με τον πνιγμό ενός 18χρονου εθνοφρουρού σε λάκκο οδικών έργων και το θανατηφόρο τραυματισμό ενός ηλικιωμένου τουρίστα, καθώς διασταύρωνε το δρόμο. Γράφει, επίσης, ότι μαθητές και μαθήτριες ζήτησαν χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη συνθήκες που θα εξασφαλίζουν ένα καλύτερο αύριο.

Η "Μάχη" γράφει ότι ο εργολάβος που ανέλαβε με συμβόλαιο την κατασκευή χώρου στάθμευσης στο αρχαιολογικό μουσείο στην Κάτω Πάφο, δοκίμασε να τοποθετήσει τα σχέδια και διαπίστωσε ότι για να υλοποιηθούν, έπρεπε να καλυφθεί το παραλιακό μέτωπο, ο δρόμος και μέρος της θάλασσας. Γράφει, επίσης, ότι οι 45 έκτακτοι νοσηλευτές υποβάλλουν σήμερα παραίτηση, λόγω της μη επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, που αφορούν τη σωστή νοσηλεία ασθενών.

Η "Σημερινή" γράφει ότι η Αστυνομία εξετάζει σχέδια δολοφονιών, απαγωγές, ληστείες και απόπειρες δολοφονιών, μετά τον εντοπισμό οπλοστασίου σε αποθήκη κλινικής της Λεμεσού. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού της Ελλάδας Αντιστράτηγος Δημήτρης Αλευρομάγειρος θεωρείται ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Νικόλαου Βορβολάκου, του οποίου το συμβόλαιο υπηρεσίας στην Κύπρο λήγει στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι οι ξένοι μεσολαβητές στο Κυπριακό εμφανίζονται ιδιαίτερα απογοητευμένοι από το αρνητικό κλίμα που θεωρούν ότι επικρατεί στο νησί τον τελευταίο καιρό και από τη στάση των δύο πλευρών, την οποία χαρακτηρίζουν "υπερβολικά επιφυλακτική" έναντι οποιασδήποτε ιδέας που στοχεύει στη δημιουργία κάποιας διεξόδου από την υφιστάμενη κατάσταση. Γράφει, επίσης, ότι φθάνει στην Κύπρο σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η "Χαραυγή" δημοσιεύει δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη ότι με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, δε δικαιολογείται καμιά καταχώρηση ποινικής δίωξης εναντίον οποιουδήποτε προσώπου σχετικά με το φόνο του Ονησίφορου Ονησιφόρου και την απόπειρα φόνου εναντίον του Χαράλαμπου Αεροπόρου. Επικαλούμενη πληροφορίες της, γράφει ότι ο ΔΗΣΥ έχει ζητήσει την παρέμβαση του Προέδρου Κληρίδη για να καταστείλει την "ανταρσία" στελεχών του, που κατέρχονται ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι αξιωματούχοι του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας προειδοποίησαν χθες ότι μόνο ένα "θαύμα" μπορεί να αποτρέψει τις διακοπές στην παροχή νερού το 1997 και ότι η αύξηση στην τιμή του νερού θα πείσει τους καταναλωτές να το εξοικονομούν. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Πετρίδης έχει διατάξει λεπτομερή σεισμική μελέτη στη Λάρνακα, τη Λεμεσό, την Πάφο και την περιοχή Αγίας Νάπας-Παραλιμνίου, για μείωση των κινδύνων από τους σεισμούς.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.00 run on Thursday, 21 November 1996 - 2:24:41