Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org,cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Λευκωσία, 22/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Κύριο θέμα της ημέρας στις εφημερίδες είναι η άφιξη στην Κύπρο του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλου. Προβάλλονται, επίσης, η υπόθεση του 26μηνου κοριτσιού, στο σώμα του οποίου βρέθηκαν βελόνια, οι δημοτικές εκλογές, το Κυπριακό, οι εισφορές για την άμυνα κλπ.

Ο "Αγών" γράφει ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος έστειλε χθες το σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να εγγυηθεί τη θωράκιση της Κύπρου με βάση ολόκληρο τον ελληνισμό κι αυτό αποτελεί χρέος κι επιταγή για όλους. Αναφέρεται, εξάλλου, σε αποτελέσματα έρευνας που δείχνουν ότι οι μαθητές των Γυμνασίων αφιερώνουν μία ώρα την ημέρα για φροντιστήρια, δύο ώρες για μελέτη και τρεις ώρες για παρακολούθηση τηλεόρασης.

Η "Αλήθεια" αναφέρεται σε δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιαννάκη Κασουλίδη ότι υπάρχει αδιέξοδο στο Κυπριακό, καθώς και στην έμμεση εξαγγελία του πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ της διαδικασίας Ντέιτον στο Κυπριακό για προσέγγιση των θέσεων των δύο πλευρών. Γράφει, επίσης, ότι η οικογένεια του εθνοφρουρού Κώστα Ζαβρού, ο οποίος πνίγηκε σε λάκκο οδικών έργων, αποδίδει ευθύνες στο Τμήμα Δημοσίων Εργων.

Η "Μάχη" γράφει ότι η Αστυνομία δεν κατέχει τίποτε το χειροπιαστό γύρω από την υπόθεση των βελονιών που βρέθηκαν στο σώμα 26μηνου κοριτσιού στη Λάρνακα. Γράφει, επίσης, ότι ο ΔΗΣΥ αποφασίζει σήμερα την αποπομπή της Σοφίας Γιωργαλλά και του Γιώργου Παπαδόπουλου, οι οποίοι θα κατέλθουν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Η "Σημερινή" γράφει ότι το πόρισμα και τα συμπεράσματα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις προσφορές στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου θα προκαθορίσουν και τη σχετική απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ για το θέμα των στροβιλογεννητριών. Γράφει, επίσης, ότι η επίσκεψη του κ. Τσοχατζόπουλου στην Κύπρο πυροδοτεί την αντίδραση των Βρετανών και των Αμερικανών.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Τσοχατζόπουλου στην Κύπρο βρίσκεται το νέο πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα της Εθνικής Φρουράς, σε συνάρτηση προς τις επικείμενες πρωτοβουλίες για επίλυση του Κυπριακού. Γράφει, επίσης, ότι καταρρέει το σύστημα κοινωνικής μέριμνας, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η "Χαραυγή" γράφει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την απελευθέρωση των επιτοκίων ερήμην όλων των ενδιαφερομένων οργανωμένων συνόλων και ήδη ενημέρωσε επίσημα τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναλαμβάνοντας σχετικές δεσμεύσεις. Γράφει, επίσης, ότι γύρω στους 60 παθόντες και παιδιά πεσόντων και αγνοουμένων, που υπηρετούν στο δημόσιο τομέα ως έκτακτοι και δεν καλύπτονται από το Νόμο για μονιμοποίηση, είναι έτοιμοι να κατέλθουν σε απεργία πείνας.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι θα αυξηθεί το 1997 η εισφορά στο Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης, εάν ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο. Γράφει, επίσης, ότι η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) διέψευσε χθες ότι ο στρατιωτικός διάλογος μεταξύ των διοικητών της Εθνικής Φρουράς και του τουρκικού κατοχικού στρατού αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Η "Cyprus Weekly" γράφει ότι η ζωή του 26μηνου κοριτσιού, στο σώμα του οποίου βρίσκονται δύο βελόνια, βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούν. Δημοσιεύει, επίσης, προειδοποίηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρου Πάγκαλου ότι η Ευρωπαϊκη Ενωση θα βρεθεί σε κρίση εάν δεν συμπεριλάβει και την Κύπρο στη διεύρυνσή της.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.00 run on Friday, 22 November 1996 - 2:24:44