Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org,cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Λευκωσία, 30/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η κατάσταση της υγείας του προέδρου του ΔΗΣΥ, Γιαννάκη Μάτση, η απόφαση των κυβερνητικών γιατρών για λήψη δυναμικών μέτρων, οι δηλώσεις Πρέντζα για την ΑΗΚ, η ορκομωσία των Δημάρχων Κερύνειας και Λαπήθου και η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας σχετικά με τον μεγαλοαπατεώνα Ασίλ Ναδίρ, είναι τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Ο "Αγών", γράφει ότι σε εγχείρηση "μπάι πας", θα υποβληθεί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Γιαννάκης Μάτσης την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο και σημειώνει ότι από στεφανογράφημα στο οποίο υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι έχει στένωση τριών αρτηριών. Αλλού προβάλλει δήλωση του Δημάρχου Λαπήθου, Νίκου Ευαγγέλου κατά την ανακήρυξή του στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας με το οποίο τονίζει ότι "τα τείχη δεν πέφτουν με μοιρολόγια".

Η "Αλήθεια", αναφέρεται στην απόφαση των κυβερνητικών γιατρών να κατέλθουν σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα και σημειώνει ότι δεν αποκλείεται ο κίνδυνος γενικής παράλυσης των νοσοκομείων. Προβάλλει δηλώσεις του Ρένου Πρέντζα, ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την ΑΗΚ, ότι ακόμα και σήμερα θα ψήφιζε για κατακύρωση της προσφοράς για στροβιλογεννήτριες στην εταιρεία ΑΒΒ.

Η "Μάχη", γράφει ότι την πρόθεση του να παραδοθεί εντός των ημερών στη Αστυνομία δήλωσε χθες στην εφημερίδα, ο καταζητούμενος Λοίζος Κωνσταντίνου. Αλλού γράφει ότι παγκύπρια εκστρατεία με σκοπό την πάταξη της κυβείας αρχίζει από μεθαύριο Δευτέρα, η Αστυνομία και σημειώνει ότι έχουν ήδη συσταθεί τα ειδικά κλιμάκια του ΟΠΕ.

Η "Σημερινή", αναφέρεται επίσης στην υγεία του Προέδρου του ΔΗΣΥ και σημειώνει τη δήλωση του διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος Κώστα Ζαμπάρτα ότι αναμένεται ταχεία ανάρρωση. Αλλού γράφει ότι όπλα στην τουρκική πλευρά συνιστούν οι δηλώσεις του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών, Μάλκολμ Ρίφκιντ, ότι θα είναι δύσκολη η ένταξη της Κύπρου αν δεν υπάρξει λύση.

Ο "Φιλελεύθερος" αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους συγγενείς των αγνοουμένων, σημειώνοντας ότι διαμήνυσε στον ΟΗΕ και στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι δε νοείται προώθηση διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, ενώ υπάρχει στασιμότητα στο θέμα των αγνοουμένων. Αλλού αναφέρεται στο νέο τροχαίο δυστύχημα στο νέο δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας, στο οποίο σκοτώθηκαν δύο νέοι ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε τροχαία για το 1996 σε 108.

Η "Χαραυγή" αναφέρεται στις δηλώσεις του Ρένου Πρέντζα για την ΑΗΚ, σημειώνοντας ότι αφήνονται ξεκάθαρες, όπως τις χαρακτηρίζει, αιχμές εναντίον του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Γιαννάκη Μάτση και του Υπουργού Εμπορίου, Κυριάκου Χριστοφή. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, τόνισε στον εκπρόσωπο της ιρλανδικής προεδρίας της ΕΕ για την Κύπρο, Κέστερ Χίσλιπ, ότι αναμένεται από όποιους θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για το Κυπριακό να στραφούν προς την κατεύθυνση της Αγκυρας και του Ραούφ Ντενκτάς για να αλλάξουν τη στάση τους.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας τέσσερις κυπριακές εταιρείες έχουν κερδίσει το δικαίωμα να ενάγουν τους διαχειριστές της εταιρείας Polly Peck για επιστροφή οκτώ περίπου εκατομμυρίων λιρών. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Μανώλη Χριστοφίδη με τις οποίες τονίζει ότι ο αγώνας εναντίον των ναρκωτικών είναι παγκόσμιος και υπογραμμίζει τη σημασία δυναμικών προγραμμάτων.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΚΝ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.00 run on Saturday, 30 November 1996 - 3:24:43