Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 2 May 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-02-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Λευκωσία,Κύπρος,04/02/1997 (ΚΥΠΕ) -- Ποικιλία θεμάτων χαρακτηρίζει τα σημερινά πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου, τα οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων, στις χθεσινές συναντήσεις του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Χαν Σουγκ Τζου, στους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές, στην ΑΤΑ και στη σπείρα παραχαρακτών με τα πλαστά δεκάλιρα και εικοσάλιρα.

Ο "Αγών" με κύριο πρωτοσέλιδο τίτλο "σπείρα θα τίναζε τα ταμεία του ιπποδρόμου" αναφέρει ότι η αστυνομία απέτρεψε σπείρα παραχαρακτών, η οποία επρόκειτο με πλαστά δεκάλιρα και εικοσάλιρα να κατακλύσει τον ιππόδρομο. Σε άλλο θέμα του ο "Α" γράφει ότι ο υπό έκδοση από τις βρετανικές αρχές, Ανδρέας Ονουφρίου, ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας κατά του δικαστή Μαυρονικόλα, εντοπίστηκε στο Λονδίνο, γιατί χρησιμοποιούσε το φορητό του τηλέφωνο.

Η "Αλήθεια" στο κύριο της θέμα γράφει ότι "Ηλιάδης - Ιακώβου παραμένουν στη λίστα υποψηφίων του ΑΚΕΛ", αναφερόμενη στα ονόματα των υποψηφίων για τις Προεδρικές εκλογές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τα δύο ονόματα απορρίπτει η ΕΔΕΚ που επιμένει στην υποψηφιότητα του Προέδρου της Βάσου Λυσσαρίδη. Σε άλλο θέμα η "Α" γράφει ότι αρκετοί υπουργοί έχουν παράπονα από τη βουλή, γιατί τους καλούν σε επιτροπές χωρίς προηγουμένως να συνεννοηθούν μαζί τους.

"Η Σημερινή" έχει ως κύριο τίτλο "Διχογνωμίες - αβεβαιότητα για την τύχη της ΑΤΑ" αναφέρει ότι οι διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στο συνδικαλιστικό κίνημα σε σχέση με την σχετική πρόταση του Προέδρου Κληρίδη, θέτει σε κίνδυνο την εργατική ειρήνη. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα, αναφέρει ότι ο Χαν Σουγκ Τζου, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήγειρε τα θέματα της εκ περιτροπής προεδρίας, της πολυεθνικής και της οικονομίας μετά τη λύση.

"Η Μάχη" κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο "Επιδιώκουν τετ-α-τετ Κληρίδη- Ντενκτάς", γράφει ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία, συντονίζονται αυτές τις μέρες, για να διαμορφώσουν τελικά την παρέμβασή τους στο Κυπριακό. Σε άλλη είδηση αναφέρεται, ότι, με απόλυτη επιτυχία διεξάγονται αυτό τον καιρό δύο στρατιωτικές ασκήσεις στον ελλαδικό και κυπριακό χώρο.

"Ο Φιλαλεύθερος" στο κύριο θέμα του με τίτλο "Βήμα σημειωτόν και κατάσταση αναμονής", γράφει, ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται οτιδήποτε το συγκεκριμένο από την περιοδεία Χαν Σουνγκ Τζου στην Κύπρο, αφού το σκηνικό στο Κυπριακό εξακολουθεί να είναι ρευστό. Αλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι, δύο μέλη της αστυνομίας, ο ένας εκ των οποίων είναι αξιωματικός, φαίνεται να εμπλέκονται σε κύκλωμα προώθησης αλλοδαπών γυναικών στην πορνεία.

"Η Χαραυγή", που φέρει τον τίτλο, "Διπλωματική επίθεση", αναφέρεται στην πρόταση του ΑΚΕΛ και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου της Ελλάδας, για ενίσχυση των διπλωματικών πρωτοβουλιών. Σε άλλη είδησή της, γράφει για νέο φακέλωμα, που εξαπέλυσε η ΚΥΠ και το Γραφείο Συλλογής Πληροφοριών της Αστυνομίας εναντίον των δημοκρατικών αστυνομικών.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης διέψευσε δημοσίευμα της Ουάσιγκτον Πόστ, σύμφωνα με το οποίο δεσμεύθηκε στον Κέρι Κάβανο, διεθυντή του τμήματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν πρόκειται να σταθμεύσουν ελληνικά μαχητικά στην υπό κατασκευή αεροπορική βάση στην Πάφο. Αναφέρει επίσης τη χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιαννάκη Κασουλίδη, ότι τα άτομα που μετέβησαν προχθές στα κατεχόμενα μαζί με τον αποχωρούντα διοικητή της ΟΥΝΦΙΣΥΠ Αχτι Βαρτιάνεν, ήσαν προσωπικοί προσκεκλημένοι του και όχι τουριστικοί πράκτορες.

(ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΡΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01a run on Tuesday, 4 February 1997 - 15:52:13 UTC