Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 1 May 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-02-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,14/02/1997 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα προβάλλουν την έγκριση από τη Βουλή του προϋπολογισμού του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης, που συνεπάγεται και την έγκριση της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-300. Αλλα κύρια θέματα αναφέρονται στην αμερικανική πρωτοβουλία στο Κυπριακό, στις εικόνες που δακρύζουν, την εγκληματικότητα στη Λεμεσό, την Πολιτική Αμυνα και τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

"Ο Αγών" γράφει ότι η Βουλή έδωσε χθες το πράσινο φως για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-300, ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης. Γράφει, επίσης, ότι παρατηρείται κοσμοσυρροή στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Μάμμαρι, λόγω των δακρύων που τρέχουν από τρεις εικόνες.

Η "Αλήθεια" δημοσιεύει δηλώσεις του Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο Γκεόργκι Μουράτοφ ότι δεν είναι γνωστό αν τελικά θα εκδηλωθεί η αμερικανική πρωτοβουλία στο Κυπριακό. Γράφει, επίσης, ότι η επιδημία γρίπης, που έπληξε και κρεβάτωσε τους μισούς τουλάχιστον Κύπριους, έχει προκαλέσει αυξημένη κίνηση χωρίς προηγούμενο στα φαρμακεία και νοσοκομεία.

"Η Μάχη" γράφει ότι η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ άφησε να διαφανεί ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ μεταθέτουν το Κυπριακό στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αφού έκριναν ότι η πρωτοβουλία τους δεν έχει καμία προοπτική με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα. Γράφει, επίσης, ότι Βρετανός αρμόδιος δήλωσε πως η Βρετανία θεωρεί την Κύπρο ως μιαν απόλυτα ασφαλή χώρα τουριστικού προορισμού, σχολιάζοντας δήλωση του Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού ότι η Βρετανία αποτρέπει ταξιδιώτες να έρθουν στην Κύπρο.

"Η Σημερινή" γράφει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΔΗΣΥ τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής των ενδοκομματικών εκλογών, για ανανέωση της ηγεσίας τους. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Τάκης Κυριακίδης ζήτησε από όλους οδυνηρές θυσίες και δραστικά μέτρα, για να μπορέσουν οι ΚΑ να εξέλθουν από τα οικονομικά αδιέξοδα.

"Ο Φιλελεύθερος" αναφέρεται σε δήλωση του Υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Ουίλιαμ Κόεν ότι τα πράγματα βαίνουν εκτός ελέγχου σε σχέση με την κατάσταση στην Κύπρο και ότι η ένταση στην Κύπρο έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να προκαλέσει και σύρραξη. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία Λεμεσού βρίσκεται σε επιφυλακή μετά τις συνεχείς πληροφορίες για διάπραξη νέων στυγερών εγκλημάτων μεταξύ ανθρώπων του υποκόσμου.

Η "Χαραυγή" αναφέρεται σε δήλωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εσωτερικών και συντονιστή με το Υπουργείο Αμυνας Γ. Χαραλάμπους ότι σε τρία χρόνια θα υπάρξει αποτελεσματική και ικανοποιητική λειτουργία της Πολιτικής Αμυνας, ενώ τα πρώτα πρακτικά αποτελέσματα αναμένονται σε ένα χρόνο περίπου. Γράφει, επίσης, ότι το ψευδοκράτος δεν επέτρεψε στους Τ/Κ καλλιτέχνες να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές για να παραστούν σε μεγάλη δικοινοτική έκθεση στην Πύλη Αμμοχώστου.

Η "Cyprus Mail" αναφέρεται σε δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ότι δεν πιστεύει πως η κατάσταση στην Κύπρο βαίνει προς πολεμική αναμέτρηση. Γράφει, επίσης, ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου μπορεί να παραμείνει "ένα κομμάτι χαρτί", διότι η Κύπρος δεν έχει ακόμη ακυρώσει νόμο που απαγορεύει την ομοφυλοφιλία.

Η "Cyprus Weekly" γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς αποκάλυψε χθες ότι έχουν αρχίσει εργασίες για προετοιμασία της κατεχόμενης Αμμοχώστου, προκειμένου να εγκατασταθούν σ' αυτήν Τ/Κ. Γράφει, επίσης, ότι πέντε ζευγάρια κατασκήνωσαν χθες το βράδυ έξω από τα γραφεία της Gulf Air για να επωφεληθούν της προσφοράς για δωρεάν εισιτήρια σε οποιοδήποτε προορισμό των αερογραμμών στα πέντε πρώτα ζευγάρια που θα παρουσιαστούν εκεί το πρωί, με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01b run on Friday, 14 February 1997 - 8:24:48 UTC