Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-03-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,04/03/1997 (ΚΥΠΕ) Το μήνυμα του Βρετανών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσω του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη και άλλες εξελίξεις στο Κυπριακό, η συνάντηση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ με τον Πρόεδρο Κληρίδη και η σημερινή συνάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι τα κυριότερα θέματα των σημερινών εφημερίδων. Σύσσωμος ο κυπριακός Τύπος προβάλλει επίσης πρωτοσέλιδα και τις κλιμακούμενες συγκρούσεις στην Αλβανία.

"Ο Αγών" αναφέρεται σε σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και των μελών του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη γιατί από το αποτέλεσμά της θα τροχιοδρομηθούν οι μελλοντικές εξελίξεις στο κόμμα. Επικαλούμενος πληροφορίες γράφει ότι το θέμα της κυριαρχίας ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη με το Βρετανό ΥΠΕΞ Μάλκολμ Ρίφκιντ και τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της χώρας για το Κυπριακό Ντέιβιντ Χάνεϊ.

Η "Αλήθεια" γράφει ότι χωρίς ελπίδες θα είναι η σημερινή συνάντηση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ με τον Πρόεδρο Κληρίδη αφού σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται πολύ απομακρυσμένη η πιθανότητα να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ της τάσης που ευνοεί μετάθεση των εκλογών στο κόμμα για μετά τις προεδρικές και της τάσης που επιμένει στη διεξαγωγή των ενδοκομματικών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο. Αναφέρεται επίσης σε πρωτοφανείς βανδαλισμούς στο δημοτικό σχολείου Καμάρων στη Λάρνακα από άγνωστα πρόσωπα, που είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί η κανονική λειτουργία του σχολείου.

"Η Μάχη" αναφέρεται στην επικείμενη επίσκεψη Χάνεϊ η οποία δεν αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό, ενώ σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιαννάκη Κασουλίδη, ο Βρετανός ΥΠΕΞ Μάλκολμ Ρίφκιντ ξεκαθάρισε ένα "πολύ χρήσιμο" σημείο που αφορά στις βρετανικές προθέσεις στο Κυπριακό κατά τη συνάντησή του με το Γενικό Εισαγγελέα Αλέκο Μαρκίδη. Προβάλλει επίσης τη νέα υπόθεση βιασμού, την οποία εξετάζει η αστυνομία, σε βάρος 34χρονης γυναίκας, ενώ διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξεδόθη εναντίον 24χρονου.

"Η Σημερινή" γράφει ότι κρίσιμες ώρες περνούν όλοι οι κλάδοι της μεταποίησης που "πνέουν τα λοίσθια" και τραγικές στιγμές περνούν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι της ένδυσης, ενώ κρίσιμες είναι και οι αποφάσεις που αναμένονται να ληφθούν σήμερα από τις συντεχνίες που κατηγορούν το Υπουργείο Εργασίας. Επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, το προσωπικό μήνυμα του Βρετανού ΥΠΕΞ προς τον Πρόεδρο Κληρίδη είναι ότι η λύση του Κυπριακού αυτή την περίοδο συνάδει με τα στρατηγικά συμφέροντα της Βρετανίας.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει ότι μήνυμα με το οποίο διευκρινίζει ότι λύση του Κυπριακού τώρα συνάδει με τα βρετανικά συμφέροντα, διαβίβασε στον Πρόεδρο Κληρίδη, ο κ. Ρίφκιντ μέσω του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη, διαβεβαίωση την οποία η Λευκωσία είχε ανάγκη προκειμένου να κατανοήσει τις προθέσεις του Λονδίνου. Γράφει επίσης ότι η κυπριακή κυβέρνηση κατέχει στοιχεία για ξέπλυμα χρήματος στα κατεχόμενα και θα τα παρουσιάσει την ερχόμενη βδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η "Χαραυγή" γράφει ότι σημαντική σύσκεψη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό θα πραγματοποιήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εντός Μαρτίου, ενώ επικαλούμενη έγκυρες πληροφορίες της στη σύσκεψη θα γίνει αλληλοενημέρωση και θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα και κινήσεις για το Κυπριακό. Αναφέρεται επίσης σε φήμες ότι για τον αγώνα Κύπρου - Βουλγαρίας παίχθηκαν 30 χιλιάδες λίρες σε παράνομα στοιχήματα και 17 χιλιάδες σε νόμιμα.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δια στόματος του πρεσβευτή της στη Λευκωσία Σέμι Τζουρ απολογήθηκε στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για το επεισόδιο που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας το βράδυ της Κυριακής, όταν Ισραηλινοί άνδρες ασφαλείας πραγματοποίησαν άσκηση ετοιμότητας. Αναφέρεται ακόμη σε τελευταίες στατιστικές που φέρουν τις γυναίκες να πληρώνονται χαμηλότερα από τους άνδρες σε όλους τους κλάδους.

(ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)
(Κ.Ν.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Tuesday, 4 March 1997 - 8:24:38 UTC