Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-03-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,18/03/1997 (ΚΥΠΕ) Τα θέματα που προβάλλονται από τον κυπριακό Τύπο σήμερα αφορούν στο φωτογραφικό ντοκουμέντο που παρουσιάζει Ε/Κ αγνοούμενους σε τουρκικό νοσοκομείο, τις εξελίξεις για το Κυπριακό, την ένοπλη ληστεία τράπεζας στα Λειβάδια και τη σύλληψη δύο ατόμων, τη διχογνωμία ιδιωτικών και κυβερνητικών γιατρών για το θάνατο 10χρονου, την επιστροφή του Λούκα Σιδερένου, μετά από ένα σχεδόν μήνα παράνομης κράτησης από το κατοχικό καθεστώς. Επίσης, προβάλλεται η εκταφή των λειψάνων της μητέρας του Ραούφ Ντενκτάς, η διεξαγωγή του δικοινοτικού Συνδικαλιστικού φόρουμ και η μείωση των επιτοκίων.

Ο "Αγών" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Επιστροφή Μόρφου και Αμμοχώστου" αναφέρει ότι αυτό θα προτείνουν οι Αγγλοαμερικανοί προς την Αγκυρα, κατά τη διάρκεια των απευθείας συνομιλιών, σύμφωνα με "απόρρητη έκθεση Ελλαδίτη διπλωμάτη" προς τον Πρόεδρο Κληρίδη. Σε άλλη είδηση γράφει ότι μειώνονται από σήμερα, κατά μισή εκατοστιαία μονάδα, τα επιτόκια για τις καταθέσεις και τα δάνεια.

"Η Σημερινή" αναφερόμενη στην κρίση στο ΔΗΣΥ και με κύριο τίτλο "Ξεκαθάρισμα θέσεων στο Προεδρικό" αφού τονίζει ότι ασκούνται έντονες πιέσεις στο Γιαννάκη Μάτση για να ανακαλέσει την παραίτησή του, γράφει ότι θα είναι καθοριστική η σημερινή συνάντηση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος με τον Πρόεδρο Κληρίδη. Αλλού γράφει ότι η πρωτοβουλία της Ουάσιγκτον για το Κυπριακό, θα εξαγγελθεί σε δύο εβδομάδες.

Η "Αλήθεια" με βασικό τίτλο "Φωτοντοκουμέντο για τρεις αγνοουμένους δίδει νέα διάσταση στην υπόθεση", προβάλλει χθεσινό ρεπορτάζ του ΑΝΤΕΝΝΑ στο οποίο ο κοινοτάρχης Αγλαντζιάς Φίλιππος Πέτρου, αναγνώρισε τον αγνοούμενο γιο του, σε φωτογραφία που τον δείχνει μαζί με άλλους δύο τραυματίες, σε νοσοκομείο στην Τουρκία. Για τη ληστεία σε τράπεζα στα Λειβάδια, γράφει ότι άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση της αστυνομίας, με τη σύλληψη των δραστών.

"Η Μάχη" έχει κύριο θέμα "Πλήρης διαφάνεια - σε καλή κατάσταση έφυγε από το νοσοκομείο ο 10χρονος" τονίζοντας ότι σχετικά με το θάνατο του άτυχου Τάσου Πιερή, έρευνα ζητούν και οι κυβερνητικοί γιατροί. Η "Μ" γράφει ότι παραίτηση από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΚΟ υπέβαλε την 1η Μαρτίου ο Τάσσος Παπαδόπουλος, αλλά η εφημερίδα δεν διευκρινίζει αν επιμένει σε αυτήν.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο θέμα "Ελλάδα και Τουρκία εκτός πολυεθνικής" αναφέρει ότι δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν ταχθεί εναντίον της συμμετοχής ελληνικών και τουρκικών αποσπασμάτων στην πολυεθνική, οι οποίοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε προβλήματα λειτουργικότητας της δύναμης. Προσθέτει ότι επικεφαλής της νέας αμερικανικής πρωτοβουλίας, θα είναι ο Αλ Μοζάζ, πρέσβης σήμερα στη Ρουμανία. Σε άλλη είδηση, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης, άλλαξε τη θέση του για το ασυμβίβαστο υπουργικού και κομματικού αξιώματος σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη.

Η "Χαραυγή" αναφερόμενη στο δικοινοτικό συνδικαλιστικό φόρουμ και με βασικό τίτλο "Ράπισμα κατά του σοβινισμού" γράφει ότι ισχυρό ράπισμα δέχθηκε η πολιτική της μισαλλοδοξίας, από σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα. Αναφέρει επίσης, ότι εκεχειρία μέχρι την Πέμπτη κήρυξαν οι γιατροί μετά από παράκληση του Υπουργού Οικονομικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Η "Cyprus Mail" προβάλλει την απόφαση Εφετείου στο Λονδίνο, που έκανε δεκτό το αίτημα για επανεξέταση της υπόθεσης της Ελίζαμπεθ Φόρσαϊθ, που ήταν συνεργάτης του Ασίλ Ναδίρ και η οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση και η οποία στο μεταξύ, εξέτισε δέκα μήνες. Αναφέρεται και στο ρεπορτάζ του ΑΝΤΕΝΝΑ, στο οποίο παρουσιάστηκε φωτογραφία η οποία δείχνει τρεις αγνοουμένους σε τουρκικό νοσοκομείο.

(ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Tuesday, 18 March 1997 - 13:06:55 UTC