Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-03-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,28/03/1997 (ΚΥΠΕ) Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Γιαννάκη Μάτση, οι πληροφορίες για τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες και οι δηλώσεις Κυπριανού για το κοινό έδαφος και το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την συγκυβέρνηση, είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι τα επεισόδια στο Προεδρικό Μέγαρο που δημιούργησαν οι κτηνοτρόφοι και η επιχείρηση σωτηρίας 49χρονης καρδιοπαθούς με την εσπευσμένη μεταφορά της στο Ωνάσειο.

"Ο Αγών" στο κύριο θέμα προβάλλει τη χθεσινή δήλωση Γιαννάκη Μάτση "θα παραμείνω στην πολιτική", μια δήλωση που ερμηνεύεται σπό την εφημερίδα, ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αναθεώρησης της απόφασής του για μη επαναδιεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος. Αλλες ειδήσεις που προβάλλει η εφημερίδα είναι ο νόμος που ψήφισε η Βουλή για προστασία των μικροεπενδυτών του Χρηματιστηρίου και η απελευθέρωση του 17χρονου Γιώργου Κυριακού από τις φυλακές των βρετανικών Βάσεων.

Η "Αλήθεια" τιτλοφορεί το κύριο της θέμα "Ετοιμοι για απευθείας διάλογο οι Κληρίδης - Ντενκτάς". Αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του αξιωματούχου των ΗΕ Γκούσταβ Φεϊσέλ, ενώ προβάλλει και τις εκτιμήσεις του αποχωρούντος πρέσβη της Γερμανίας από την Κύπρο, σύμφωνα με τις οποίες το 1997 είναι έτος ευκαιριών. Αλλού, γράφει ότι η ΕΔΕΚ υποστηρίζει την επιτάχυνση υλοποίησης του αμυντικού δόγματος στο προεκλογικό πρόγραμμά της ενόψει των Προεδρικών εκλογών, το οποίο και θα δώσει στο ΑΚΕΛ την ερχόμενη εβδομάδα.

"Η Μάχη" με κύριο θέμα "Ο Σπύρος έδειξε τη πόρτα στους Τασσικούς" προβάλλει τις χθεσινές δηλώσεις του Πρόεδρου του ΔΗΚΟ, ότι μόνον ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ μπορεί να είναι υποψήφιος στις Προεδρικές εκλογές, σημειώνοντας ότι ο κ. Κυπριανού έστειλε χθες προειδοποίηση και προς το ΔΗΣΥ. Αναφέρεται και στην απελευθέρωση του 17χρονου Κυριακού από τις Βάσεις, σημειώνοντας τη φράση "πήρε το μάθημά του" που περιέχεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Βάσεις.

"Η Σημερινή" με βασικό θέμα "Σωρηδόν χαλαρώσεις στον Αλέκο Μιχαηλίδη", αναφέρεται σε νέες καταγγελίες του ΕΤΕΚ και σε στοιχεία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, που συνέλεξε η ίδια, για χαλαρώσεις που παραχωρήθηκαν στην εταιρεία του γιου του ΥΠΕΞ. Για τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες γράφει ότι ο Ραούφ Ντενκτάς αποφεύγει να τοποθετηθεί στα θέματα ουσίας που έχουν εγερθεί και στα οποία χωρίς να απορρίπτει οτιδήποτε, επιφυλάσσεται και ζητά χρόνο να σκεφθεί.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Κυπριανού: Προειδοποιεί για τη συγκυβέρνηση", προβάλλει τη χθεσινή δήλωση του Προέδρου του ΔΗΚΟ ότι θα επέλθει ρήξη εάν προωθηθούν απευθείας συνομιλίες χωρίς κοινό έδαφος. Αναφέρεται επίσης και σε στη δήλωση του κ. Κυπριανού, ότι είναι δεδομένη η υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές εκλογές. Σε άλλη είδηση γράφει ότι με το νέο νόμο που ψήφισε χθες η Βουλή τίθεται φρένο στους μεγαλομέτοχους δημοσίων εταιρειών και θα προστατεύονται οι επενδυτές σε περιπτώσεις συγχώνευσης εταιρειών.

Η "Χαραυγή" στο κύριο της θέμα γράφει "Οργισμένοι κτηνοτρόφοι στο Προεδρικό", προβάλλοντας τη χθεσινή επειδοσιακή εκδήλωση των κτηνοτρόφων, αναφέροντας ότι αυτοί αποχώρησαν απογοητευμένοι γιατί, όπως γράφει, ο Πρόεδρος Κληρίδης αρνήθηκε να τους δεχθεί. Αναφέρεται και στην επιχείρηση σωτηρίας της 49χρονης καρδιοπαθούς Χαρίκλειας Χαντριώτου και την εσπευσμένη χθες μεταφορά της στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα για να χειρουργηθεί.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, "σοκαρίστηκε" όταν πληροφορήθηκε για την απέλαση χθες 50χρονης Βρετανίδας, η οποία συζούσε τα τελευταία έξι χρόνια με Κύπριο στην Πάφο και η οποία συνελήφθη πριν από οκτώ μέρες για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο. Ο κ. Μαρκίδης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, διερωτήθηκε γιατί δεν επικοινώνησε μαζί του, ο δικηγόρος της Βρετανίδας και του Κύπριου με τον οποίο αυτή συζούσε. Γράφει ακόμα για την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου, για την έκδοση του Ανδρέα Ονουφρίου στην Κύπρο.

Η αγγλόφωνη εβδομαδιαία "Cyprus Weekly" γράφει ότι αποχωρεί από την Κύπρο, μετά από 23 χρόνια, η Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. Αναφέρεται ακόμη, στις νέες καταγγελίες για χαλαρώσεις που δόθηκαν και σε άλλη ξενοδοχειακή μονάδα των εταιρειών του ΥΠΕΞ Αλέκου Μιχαηλίδη.

(ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Friday, 28 March 1997 - 8:24:52 UTC