Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-05-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,19/05/1997 (ΚΥΠΕ) Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η προετοιμασία, τα μέτρα ασφαλείας και διάφορες δηλώσεις γύρω από τη σημερινή συναυλία Ρουβά - Κουτ και οι εκλογές σε ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ είναι τα κυριότερα θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Ολες οι εφημερίδες προβάλλουν το θρίαμβο του ΑΠΟΕΛ επί της Ομόνοιας που του χάρισε για 16η φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Κύπρου.

"Ο Αγών" με κύριο τίτλο "Αντίστροφη μέτρηση για νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ" αναφέρεται στη σημερινή υποβολή των υποψηφιοτήτων για όλες τις θέσεις του Πολιτικού Γραφείου και γράφει ότι αναμένεται να δοθούν μάχες για τις θέσεις του Προέδρου, των Αντιπροέδρων και του Κεντρικού Οργανωτικού Γραμματέα. Αναφέρεται επίσης στη σημερινή συναυλία Ρουβά - Κουτ και γράφει ότι η 19η Μαϊου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και θεωρείται μια από τις μαύρες σελίδες του Ελληνισμού.

Η "Αλήθεια" αναφέρεται σε αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες για την ομαλή διεξαγωγή της συναυλίας στην πράσινη γραμμή, ενώ Ρουβάς και Κουτ προτείνονται για το βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας. Αναφερόμενη στις εκλογές στο ΔΗΚΟ γράφει ότι διεξήχθησαν σε ήπιο και δημοκρατικό κλίμα χωρίς αντιπαλότητες και ότι χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων είναι ότι όλα τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου πλην του Μάρκου Κυπριανού είναι νεοεισερχόμενα στο ανώτερο αυτό σώμα του ΔΗΚΟ.

"Το Θάρρος" γράφει ότι κορυφώνονται τα μέτρα ασφαλείας και οι αντιδράσεις για τη συναυλία και αναφέρεται σε πληροφορίες που φέρουν το Σάκη Ρουβά να έχει ήδη φθάσει στην Κύπρο από χθες βράδυ. Γράφει επίσης ότι κυπριακής καταγωγής έμπορος ναρκωτικών, Γεώργιος Σάββα, 47 ετών βρέθηκε κρεμασμένος σε κελί της Αυστραλίας, ύστερα από αποτυχημένη προσπάθεια απόδρασης.

"Η Σημερινή" προβάλλει τις εκλογές στο ΔΗΣΥ και γράφει ότι χαρακτηριστικό της ψηφοφορίας ήταν η ομαδοποίηση των υποψηφίων, οι οποίοι συνασπίστηκαν σε πολλές περιπτώσεις για αλληλοϋποστήριξη, ενώ προσθέτει πως παρά τις προσπάθειες μερικών στελεχών να εξάξουν συμπεράσματα, φαίνεται ότι η ψηφοφορία στηρίχθηκε πάνω σε καθαρά προσωπικά κριτήρια. Επικαλούμενη διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία γράφει ότι μετά τη συνάντηση του ΥΠΕΞ Γιαννάκη Κασουλίδη με την Αμερικανίδα ομόλογο του Μαντλίν Ολμπράιτ οι ΗΠΑ θα εξαγγείλουν παρέμβαση στο Κυπριακό.

"Ο Φιλελεύθερος" επικαλούμενος διπλωματικές πηγές, γράφει ότι τα Ηνωμένα Εθνη και οι άλλοι ξένοι μεσολαβητές στο Κυπριακό δεν αναμένουν ότι θα προκύψει ουσιαστική πρόοδος στις απευθείας συνομιλίες μέχρι το Σεπτέμβριο, οπότε και θα διακοπούν λόγω της προεκλογικής εκστρατείας στην Κύπρο. Αναφέρεται επίσης σε ποικίλες αντιδράσεις και πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας εν μέσω των οποίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σήμερα, δικοινοτική συναυλία στη νεκρή ζώνη.

"Η Χαραυγή" αναφέρεται σε δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια σύμφωνα με τις οποίες "λόγια και όχι έργα" έχει να επιδείξει η σημερινή κυβέρνηση και τα όσα έργα γίνονται δυστυχώς δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Γράφει επίσης ότι θλίψη και βδελυγμία εξέφρασε χθες ο ηγέτης του Ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζουγκάνοφ μπροστά από το συρματόπλεγμα της ντροπής στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

(ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Monday, 19 May 1997 - 7:24:37 UTC