Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-05-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,20/05/1997 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα προβάλλουν τη χθεσινοβραδινή επαναπροσεγγιστική συναυλία των Σάκη Ρουβά και Μπουράκ Κουτ, που διοργάνωσαν τα Ηνωμένα Εθνη παρά το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Δημοσιεύουν, επίσης, φωτογραφίες από επεισόδια που προκάλεσε αντεκδήλωση του Κυπριακού Αντικατοχικού Κινήματος και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Ο "Αγών" γράφει ότι το κέντρο της Λευκωσίας μετατράπηκε χθες το βράδυ σε πεδίο μάχης, αφού διαδηλωτές εναντίον της συναυλίας Ρουβά - Κουτ συγκρούστηκαν με άνδρες της ΜΜΑΔ. Γράφει, επίσης, ότι οι Νίκος Αναστασιάδης και Δημήτρης Συλλούρης υπέβαλαν χθες επίσημα τις υπψηφιότητές τους για την προεδρία του ΔΗΣΥ.

Η "Αλήθεια" γράφει ότι το καλό κλίμα που επικράτησε στη συναυλία Ρουβά - Κουτ οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι οι νέοι της Κύπρου θέλουν να ζήσουν ειρηνικά σε μιαν Κύπρο ενωμένη. Γράφει, επίσης, ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Βρετανίας συζήτησαν χθες το Κυπριακό, στην πρώτη τους συνάντηση μετά τη νίκη του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία.

Η "Μάχη" γράφει ότι επεισόδια με τραυματισμούς αστυνομικών και διαδηλωτών σημάδεψαν την αντιεκδήλωση που οργανώθηκε χθες το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας, όταν μοτοσυκλετιστές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας για να φθάσουν στο χώρο όπου διεξαγόταν η συναυλία Ρουβά - Κουτ. Γράφει, επίσης, ότι η συναυλία δεν δικαίωσε τις προσδοκίες.

Η "Σημερινή" γράφει ότι η σχεδιασμένη και καθοδηγημένη από τους Αμερικανούς, τους Βρετανούς και τον ΟΗΕ συναυλία της επαναπροσέγγισης δίχασε το λαό, τον εξόργισαν και τον οδήγησαν στα "πρόθυρα του μακελειού". Γράφει, εξάλλου, ότι εκπρόσωποι οργανώσεων που πήραν μέρος στην αντικατοχική συναυλία στην Πλατεία Ελευθερίας κάλεσαν το Σάκη Ρουβά να δώσει συναυλία στο Κουρδιστάν.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι καθόλη τη διάρκεια της νύκτας διεξήχθηκαν ομηρικές μάχες στη Λευκωσία μεταξύ αστυνομικών και νεαρών και ότι οι δρόμοι της Λευκωσίας έμοιαζαν με τη Λωρίδα της Γάζας. Γράφει, επίσης, ότι η νέα σύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ προκαλεί "πονοκέφαλο" στον Πρόεδρο του κόμματος Σπύρο Κυπριανού.

Η "Χαραυγή" γράφει ότι παρά την άγρια πολεμική που εξαπολύθηκε από μέρες ενάντια στη συναυλία της ειρήνης, η εκδήλωση έγινε με επιτυχία στην παρουσία αξιωματούχων του ΟΗΕ, ξένων διπλωματών, κομματικών παραγόντων και από τις δύο κοινότητες και 4000 λαού. Γράφει, επίσης, ότι οι Βρετανοί επιφυλάσσουν στον εαυτό τους ρυθμιστικό ρόλο από το παρασκήνιο στις απευθείας συνομιλίες των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Η "Cyprus Mail" αναφέρεται κυρίως στις ταραχές στο κέντρο της Λυεκωσίας όταν διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την Αστυνομία και τρομοκράτησαν τον κόσμο. Γράφει, επίσης, ότι η χθεσινοβραδινή δικοινοτική συναυλία αμαυρώθηκε από ένα μικρό επεισόδιο που προκάλεσε ένας υποστηρικτής των "Γκρίζων Λύκων".

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Tuesday, 20 May 1997 - 6:24:39 UTC