Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-05-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,21/05/1997 (ΚΥΠΕ) Το θέμα που δεσπόζει των πρωτοσέλιδων των κυπριακών εφημερίδων σήμερα είναι ο απολογισμός και οι αντιδράσεις από τα προχθεσινά επεισόδια στη Λευκωσία, καθώς και η κράτηση αρκετών ατόμων από την Αστυνομία. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι διεργασίες ενόψει των προεδρικών εκλογών, το Κυπριακό και διάφορα εσωτερικά θέματα.

Ο "Αγών" γράφει ότι η Αστυνομία αναζητεί τους οργανωτές των προχθεσινών οχλαγωγιών στη Λευκωσία κι ελπίζει ότι από τις ανακρίσεις συλληφθέντων, κυρίως νεαρών, θα οδηγηθεί στα ίχνη τους. Δημοσιεύει, επίσης, δήλωση του Σάκη Ρουβά ότι κάποια μέρα, σύντομα, όλοι θα εκτιμήσουν την επαναπροσεγγιστική συναυλία Σάκη Ρουβά και Μπουράκ Κουτ, που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ.

Η "Αλήθεια" προβάλλει δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μανώλη Χριστοφίδη ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί να διαμορφώνουν την εσωτερική ή εξωτερική πολιτική του κράτους ομάδες ανεύθυνων ατόμων, αναφερόμενος στην προσπάθεια των μοτοσυκλετιστών και αναρχικών στοιχείων να παρεμποδίσουν τη συναυλία. Γράφει, επίσης, ότι ξεφορτώθηκε χθες στη Λάρνακα δεύτερο φορτίο 55 χιλιάδων τόνων καλής ποιότητας πετρελαίου από το Ιράκ.

Η "Μάχη" γράφει ότι ο Γιώργος Βασιλείου φαίνεται να είναι η προτίμηση της βάσης του ΑΚΕΛ, που απορρίπτει κάθετα την υποψηφιότητα του Σπύρου Κυπριανού, ενώ για το Γιώργο Ιακώβου παρουσιάζεται διχασμένη, αφού αρκετοί τον θεωρούν "λίγο" στην αντιπαράταξή του με το Γλαύκο Κληρίδη. Γράφει, επίσης, ότι εκδόθηκαν διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών για 18 από τα 21 άτομα που συνελήφθηκαν για τα προχθεσινά επεισόδια.

Η "Σημερινή" γράφει ότι οδηγήθηκαν στο δικαστήριο 21 άτομα, τα τρία αφέθηκαν ελεύθερα, τα 16 τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση κι ένας ανήλικος με προβλήματα, καθώς κι ένας οικότροφος σε παιδική στέγη, τέθηκαν υπό διήμερη κράτηση. Δημοσιεύει, επίσης, δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί τις "ετσιθελικές νοοτροπίες και την απαράδεκτη συμπεριφορά" που επικράτησαν για σειρά ετών στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι τα Ηνωμένα Εθνη και η κυβέρνηση επέλεξαν να επικεντρωθούν χθες στα θετικά της συναυλίας, ενώ από τουρκικής πλευράς δεν υπήρχε μέχρι χθες το βράδυ οποιαδήποτε αντίδραση. Γράφει, επίσης, ότι βρίσκεται στα σκαριά μακροχρόνιος κοινωνικός διάλογος για την αντιμετώπιση του επερχόμενου ανταγωνισμού λόγω των φιλελευθεροποιήσεων.

Η "Χαραυγή" γράφει ότι το ΑΚΕΛ και η ΕΔΟΝ και άλλα οργανωμένα σύνολα κρούουν των κώδωνα του κινδύνου από τους "πολέμιους" της επαναπροσέγγισης και τις "φασιστικές μεθόδους" που μετέρχονται προκειμένου να παρεμποδίσουν κάθε χειρονομία καλής θέλησης, που στοχεύει στο γκρέμισμα του διαχωρισμού των δύο κοινοτήτων. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν αισιοδοξεί για λύση του Κυπριακού.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι κατά την αντικατοχική πορεία των μοτοσυκλετιστών, που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο, αναμένεται να υπάρξει αλυσίδα μοτοσυκλετιστών από την Πόλη Χρυσοχούς μέχρι την Αμμόχωστο. Γράφει, επίσης, ότι ο 30χρονος Γεώργιος Σταύρου, κάτοικος Λονδίνου, έχωσε στο στομάχι του ναρκωτικά και τέθηκε υπό τριήμερη κράτηση.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Wednesday, 21 May 1997 - 9:24:38 UTC