Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-05-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,22/05/1997 (ΚΥΠΕ) Το κύριο θέμα των εφημερίδων σήμερα είναι οι χθεσινές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα μέτρα που θα ληφθούν εάν πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο αντικατοχική πορεία από τους μοτοσυκλετιστές. Αλλα θέματα είναι οι επικείμενες απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, οι ζυμώσεις για τις προεδρικές εκλογές του 1998 και διάφορα εσωτερικά θέματα.

Ο "Αγών" γράφει ότι χθες και προχθές έπεσαν στο χωριό Πυργά της επαρχίας Λάρνακας δύο εκρηκτικά βλήματα πυροβόλου όπλου που ρίφθηκαν κατά τη διάρκεια ασκήσεων της Εθνικής Φρουράς και οι κάτοικοι θέτουν θέμα ασφάλειάς τους. Δημοσιεύει, επίσης, δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση ότι τα επεισόδια σε σχέση με την επαναπροσεγγιστική συναυλία Σάκη Ρουβά και Μπουράκ Κουτ ήταν οργανωμένα και όχι τυχαία.

Η "Αλήθεια" προβάλλει δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη ότι η κυβέρνηση διαφωνεί με την πραγματοποίηση αντικατοχικής εκδήλωσης από την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (ΚΟΜ). Γράφει, επίσης, ότι δικηγορικό γραφείο ζητά τη διάλυση της ΚΟΜ, διότι προβαίνει σε ενέργειες, οι οποίες δεν προβλέπονται από τους σκοπούς του σωματείου και είναι εκτός καταστατικού.

Η "Μάχη" γράφει ότι οι "αγωνιώδεις εκκλήσεις" του ΑΚΕΛ προς τον Σπύρο Κυπριανού για να υποχωρήσει και να υποδείξει άλλο υποψήφιο του ΔΗΚΟ για το λαϊό μέτωπο, δεν φαίνεται να εισακούονται. Γράφει, επίσης, ότι το θέμα της αποποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας τείνει σιωπηρά να οδηγηθεί στις ελληνικές καλένδες.

Η "Σημερινή" γράφει ότι η τουρκική πλευρά παρουσιάζεται ανυποχώρητη στο εδαφικό, ενώ η Λευκωσία θα είναι ευέλικτη στις επικείμενες συνομιλίες. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών κι Εργων Λεόντιος Ιεροδιακόνου διέψευσε ότι υπάρχουν σενάρια για ιδιωτικοποίηση ή διάλυση των Κυπριακών Αερογραμμών, ή έστω για μείωση του προσωπικού της εταιρείας.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ιεραρχούν ως πρωτεύοντα τα θέματα της ασφάλειας και της κυριαρχίας αντίστοιχα, ενόψει της έναρξης των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Αναφέρεται επίσης στην ετοιμότητα της Βρετανίδας Τζάνετ Πινγκ να καταθέσει σήμερα ενώπιον κυπριακού δικαστηρίου κατά Κύπριου πρώην φίλου της ότι της μετέδωσε εσκεμμένα τον ιό του AIDS.

Η "Χαραυγή" δημοσιεύει δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, αναφερόμενος στα επεισόδια σε σχέση με την επαναπροσεγγιστική συναυλία, ότι κάποιοι που ντύνονται το μανδύα του πατριωτισμού και της πάλης τάχατες ενάντια στην κατοχή, "με τις ενέργειές τους τινάζουν τα πάντα στον αέρα". Γράφει, επίσης, ότι οι καταστηματάρχες είναι αυτοί που τελικά θα πληρώσουν τα σπασμένα από τα έκτροπα που δημιούργησαν "οι δήθεν πατριώτες κουκουλοφόροι" κατά τα επεισόδια της Δευτέρας.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι οι μοτοσυκλετιστές θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Αστυνομία εάν πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη τους αντικατοχική πορεία τον Αύγουστο, διότι δεν θα επιτραπεί να παρεμποδιστεί η ομαλή τροχαία κίνηση και θα τηρηθεί ο νόμος. Γράφει, επίσης, ότι σε έκθεσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ενάντια στα Βασανιστήρια αναφέρει ότι η Κύπρος έχει παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο προς την κατάργηση των βασανιστηρίων και άλλων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Thursday, 22 May 1997 - 9:24:40 UTC