Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-10-09

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,09/10/1997 (ΚΥΠΕ) Τα θέματα που τυγχάνουν προβολής στο σημερινό Τύπο είναι ο φόνος που διαπράχθηκε χθες στο χωριό Κοιλάνι με θύμα 60χρονο γεωργό, η επίσκεψη στο κατεχόμενο Μοναστήρι του Απόστολου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου, ο στρατιωτικός διάλογος, καθώς και η στρατιωτική άσκηση "Νικηφόρος", η οποία αρχίζει αύριο.

Ο "Αγών" αναφέρεται στο φόνο που διαπράχθηκε χθες στο Κοιλάνι με θύμα τον 60χρονο αμπελουργό Ματθαίο Χριστοφή, ο οποίος δέχθηκε δύο κτυπήματα στο κεφάλι με αρκετά βαρύ κι αιχμηρό αντικείμενο, προφανώς "μπαλτά". Δημοσιεύει, επίσης, δήλωση του Γενικού Γραμματέα της ΣΕΚ Μιχαλάκη Ιωάννου ότι οι συντεχνίες συμφωνούν με την εφαρμογή της 24ωρης βάρδιας στο Λιμάνι Λεμεσού.

Η "Αλήθεια" γράφει ότι ο Ματθαίος Χριστοφή δολοφονήθηκε σε απόσταση 100 μέτρων από το σπίτι του, ενώ επέστρεφε από τα χωράφια του. Γράφει, επίσης, ότι σε χρηματοκιβώτιο του κρουαζιερόπλοιου "Ρομάντικα", που καταστράφηκε από πυρκαγιά, βρίσκεται ολόκληρος θησαυρός από διαμάντια και άλλα τιμαλφή, που ανήκουν σε ισραηλινή εταιρεία.

Η "Μάχη" γράφει ότι τα ελατήρια του φόνου στο Κοιλάνι φαίνεται να είναι κτηματικές διαφορές και ύποπτος θεωρείται συγχωριανός του θύματος, ο Μιχάλης Ευσταθίου Πανής, άλλως Μίχαλος, 63 χρόνων, γεωργοκτηνοτρόφος, ο οποίος παραδόθηκε οικειοθελώς στην Αστυνομία. Γράφει, επίσης, ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από την Αυστραλία για συμμετοχή στην επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου.

Η "Σημερινή" γράφει ότι κανείς δεν μιλά στο Κοιλάνι για το τί ακριβώς συνέβη ή κατά πόσο υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες του χθεσινού φόνου. Γράφει, επίσης, ότι η Βουλή θα συζητήσει θέμα για αναστολή των εργασιών της για κάποιο χρονικό διάστημα, ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι οι ξένοι μεσολαβητές στο Κυπριακό και η κυπριακή Κυβέρνηση αναμένουν μέχρι το τέλος του χρόνου θετικές εξελίξεις στο θέμα του στρατιωτικού διαλόγου και των αγνοουμένων, αλλά εκκρεμεί το κατά πόσον τα Ηνωμένα Εθνη θα ζητήσουν από τις δύο πλευρές να υποβάλουν γραπτώς τις θέσεις τους, μέχρι να διαπιστωθούν οι διαθέσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Γράφει, επίσης, ότι αρχίζει αύριο η στρατιωτική άσκηση "Νικηφόρος", την οποία θα παρακολουθήσει ο Υπουργός Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η "Χαραυγή" γράφει ότι το νέο στρατηγικό σχέδιο των Κυπριακών Αερογραμμών, που προβλέπει εκχώρηση συγκεκριμένων υπηρεσιών σε ιδιώτες, μείωση του προσωπικού, και άλλα, αναμένεται να "ανάψει φωτιές". Γράφει, επίσης, ότι οικονομικοί παράγοντες κι ευρύτερες δυνάμεις προοδευτικών πολιτών, που προέρχονται από όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα, υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Ιακώβου στις προεδρικές εκλογές.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος υπέγραψαν χθες συμφωνία για μεταφορά επτά εκατομμυρίων κυβικών μέτρων πόσιμου νερού το χρόνο στα κατεχόμενα. Γράφει, επίσης, ότι έχουν υποβληθεί πέραν των δύο χιλιάδων αιτήσεων για την επίσκεψη στο Μοναστήρι του Απόστολου Ανδρέα και πιθανόν ο αριθμός αυτός να φθάσει τις δέκα χιλιάδες.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 9 October 1997 - 11:02:21 UTC