Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-10-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,20/10/1997 (ΚΥΠΕ) Οι σχέσεις του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Σπύρο Κυπριανού, είναι το κυρίαρχο θέμα του σημερινού Τύπου. Αλλα θέματα που δεσπόζουν είναι ο πυροβολισμός εθνοφρουρού από συνάδελφό του για υπηρεσιακά θέματα, καθώς και η έναρξη της δίκης των αδελφών Αεροπόρων για την απόπειρα φόνου του Αντώνη Φανιέρου.

"Ο Αγών" κάτω από τον τίτλο "Αρχή του τέλους για τη συγκυβέρνηση" γράφει ότι στο πλέον οριακό της σημείο βρίσκεται από χθες η συγκυβέρνηση ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ, ενώ το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ που συνέρχεται σήμερα αναμένεται να δώσει "φιλί ζωής" ή "χαριστική βολή" άνκαι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, συνηγορούν υπέρ του δεύτερου. Αλλού γράφει ότι και χθες απέβησαν άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του ερασιτέχνη ψαρά Χριστάκη Ξενοφώντος, που αγνοείται από την Παρασκευή.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Κρίσιμη μέρα για τη σχέση Κληρίδη - Κυπριανού" γράφει ότι ακυρώθηκε η σημερινή συνάντηση των δυο ανδρών, ενώ το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ μελετά σήμερα θέμα διακοπής της συνεργασίας. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στο χθεσινό σοβαρό τραυματισμό εθνοφρουρού, του 19χρονου Κυριάκου Παπέττα από την Ασσια από συνάδεφό του σε στρατόπεδο της Εθνικής φρουράς και γράφει ότι σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, ο λόγος της διαμάχης τους ήταν ότι το θύμα άργησε να πάει στη σκοπιά για δέκα λεπτά.

"Το Θάρρος" γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, πράκτορες ξένων υπηρεσιών δυο χωρών, σε συνεργασία με την τουρκική ΜΙΤ ψάχνουν για πιθανούς χώρους που έχουν επιλεγεί για την εγκατάσταση των πυραύλων S - 300, αλλά και συλλέγουν πληροφορίες γενικά για την αμυντική θωράκιση της Κύπρου. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στη χθεσινή απόπειρα δολοφονίας 37χρονης Βουλγάρας από τον εν διαστάσει συζυγό της και γράφει ότι ο λόγος της λογομαχίας που προηγήθηκε, ήταν προσπάθεια του φερόμενου ως δράστη να πείσει το θύμα να "μείνει μαζί του".

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Ξέσπασμα οργής Κυπριανού" αναφέρεται στις σχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής και στις δηλώσεις του τελευταίου ότι ο Γλαύκος Κληρίδης υποτιμά την αξιοπρέπειά του και ότι δεν επιθυμεί να γίνει η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση των δυο ανδρών. Σε άλλο σημείο γράφει ότι αρχίζει σήμερα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δίκη των αδελφών Αεροπόρων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας για τον κυριότερο μάρτυρα κατηγορίας Τάσο Συμιλλίδη.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Σήμερα το ναι ή το όχι για τη συγκυβέρνηση" γράφει ότι οι σχέσεις του Προέδρου Κληρίδη με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Σπύρο Κυπριανού, βρίσκονται "επί ξυρού ακμής", ενώ το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ ετοιμάζει εισήγηση για το επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο από την αποχώρηση των υπουργών του κόμματος από την κυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Κοινοπολιτείας, Εμέκα Ανιαόκου, και αυτός ο οργανισμός θα διορίσει ειδικό αντιπρόσωπό του για το Κυπριακό.

Η "Χαραυγή" αναφέρεται και αυτή στις σχέσεις Κληρίδη - Κυπριανού και αφού παραθέτει τις χθεσινές δηλώσεις των δυο ανδρών, εκτιμά ότι αν μέχρι χθες η συγκυβέρνηση κρεμμόταν από μια κλωστή, τώρα όλα συνηγορούν ότι η κλωστή αυτή θα κοπεί. Σε άλλο σημείο γράφει ότι στον υποψήφιο για την προεδρία, Γιώργο Ιακώβου, επεφυλάχθη χθες θερμή υποδοχή από τους κατοίκους της περιφέρειας Περβολιών και Κιτίου, όπου ο υποψήφιος πρόεδρος έγινε, όπως σημειώνει η εφημερίδα, για άλλη μια φορά δέκτης υπεραισιόδοξων μηνυμάτων.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 20 October 1997 - 7:52:10 UTC