Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-10-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,21/10/1997 (ΚΥΠΕ) Οι κυπριακές εφημερίδες σήμερα προβάλλουν τη χθεσινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, το οποίο αποφάσισε να εισηγηθεί τερματισμό της συγκυβέρνησης. Προβάλλονται, επίσης, η πολύκροτη δίκη των αδελφών Αεροπόρου για απόπειρα φόνου και άλλα εσωτερικά θέματα.

Ο "Αγών" γράφει ότι το ΔΗΚΟ τερματίζει τη συνεργασία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο ΚΛηρίδη και το ΔΗΣΥ και ότι οι Υπουργοί του θα αποχωρήσουν από την Κυβέρνηση με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Γράφει, επίσης, ότι άρχισε χθες, μέσα σε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η δίκη των αδελφών Αεροπόρου, που κατηγορούνται για απόπειρα φόνου του Αντώνη Φανιέρου.

Η "Αλήθεια" γράφει ότι η αποχώρηση του ΔΗΚΟ από τη συγκυβέρνηση θεωρείται ουσιαστικό γεγονός, αλλά δεν ανατινάσσει τις γέφυρες μεταξύ των δύο κομμάτων. Γράφει, επίσης, ότι αναμένεται σήμερα σκληρή αντεξέταση του Τάσου Σιμιλλίδη από το δικηγόρο των αδελφών Αεροπόρου.

Η "Μάχη" γράφει ότι βουλευτές απείλησαν να καταψηφίσουν τα κονδύλια που αφορούν στο Υπουργείο Αμυνας στον τακτικό προϋπολογισμό του κράτους, διότι παραμένουν σε εκκρεμότητα θέματα που ήγειραν. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης εξέφρασε παράπονα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ότι δεν έχουν εισακουστεί εισηγήσεις της νομικής υπηρεσίας προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Η "Σημερινή" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο ΔΗΣΥ δέχθηκαν ψύχραιμα την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ για διάλυση της συγκυβέρνησης. Γράφει, επίσης, ότι οι επιβάτες της πτήσης CY313 των Κυπριακών Αερογραμμών, από Αθήνα προς Λάρνακα, έζησαν δραματικές στιγμές λόγω σφοδρής κακοκαιρίας.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι η ηγεσία του ΔΗΚΟ έστειλε το μήνυμα στην ηγεσία του ΔΗΣΥ ότι μέχρι τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, στις αρχές Νοεμβρίου, μπορεί να γίνει επαναφορά της γαλήνης στη συγκυβέρνηση, που θα οδηγήσει σε επανάληψη της συνεργασίας. Γράφει, επίσης, ότι όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας θα κατέλθουν σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η "Χαραυγή" αναφέρεται σε ομιλία του Γιώργου Ιακώβου, στην οποία τόνισε ότι η αλλαγή στην προεδρία της Δημοκρατίας και στην εκτελεστική εξουσία θα αντικαταστήσει τον ετσιθελισμό του ενός με τη συλλογικότητα. Γράφει, επίσης, ότι η Κυβέρνηση έμεινε "εκτεθειμένη" έναντι της κοινής γνώμης, διότι απάλλαξε τις εταιρείες πετρελαιοειδών από επιπρόσθετο φόρο βενζίνης και αύξησε την τιμή της βενζίνης, αφού διαπιστώθηκε ότι τα κέρδη των εταιρειών είναι πολύ ψηλά.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μανώλης Χριστοφίδης χαιρέτισε χθες την πρόθεση της Ρωσίας και της Κοινοπολιτείας να διορίσουν ειδικούς αντιπροσώπους στο Κυπριακό. Γράφει, επίσης, ότι συνεχίστηκαν και χθες, χωρίς επιτυχία, οι έρευνες για εντοπισμό του ερασιτέχνη ψαρά Χριστάκη Ξενοφώντος, ο οποίος χάθηκε όταν πήγε για ψάρεμα πριν τέσσερις ημέρες.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 21 October 1997 - 10:41:02 UTC