Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-11-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,10/11/1997 (ΚΥΠΕ) Η επίσκεψη του Προεδρικού Απεσταλμένου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και διάφορες πληροφορίες γύρω από το περιεχόμενό της, το προεκλογικό σκηνικό και οι απόψεις των αποχωρούντων από την κυβέρνηση Υπουργών του ΔΗΚΟ, είναι τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

"Ο Αγών" γράφει ότι τρεις διαφορετικές απόψεις υπάρχουν μεταξύ των πέντε Υπουργών του ΔΗΚΟ για την αποχώρησή τους από την κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις απόψεις που εξέφρασαν στην τρίωρη σύσκεψή τους το περασμένο Σάββατο. Γράφει ακόμη ότι παρασκηνιακές προσπάθειες θα αναληφθούν από παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου τις προσεχείς μέρες προς την κατεύθυνση του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, με στόχο να υποδείξουν ως καλύτερη λύση για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, την υποψηφιότητα του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη.

Η "Αλήθεια" γράφει ότι στη ουσιαστικότερη φάση τους μπαίνουν από σήμερα οι προσπάθειες των τελευταίων χρόνων για επίλυση του Κυπριακού, με την επίσκεψη του Αμερικανού προεδρικού απεσταλμένου Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος φθάνει απόψε στην Κύπρο και αμέσως μετά την άφιξή του θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι παρασκηνιακές επαφές του ΑΚΕΛ με το ΔΗΚΟ γίνονται στη βάση μόνο της υποψηφιότητας του Γιώργου Ιακώβου, όπως διευκρίνισε χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

"Το Θάρρος" αναφέρει στο κύριο του θέμα ότι η "τυφλή επίσκεψη" του Απεσταλμένου του Προέδρου Κλίντον για το Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ στην Κύπρο έχει σαν πραγματικό της στόχο τους επικείμενους βομβαρδισμούς, με τους οποίους απειλεί η Ουάσιγκτον να πλήξει το Ιράκ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει "παγώσει" όλες ανεξαιρέτως τις επισκέψεις επισήμων προσώπων από την Ελλάδα στην Κύπρο, με βάση εισήγηση του Ελληνα Πρέσβη στην Κύπρο Κυριάκου Ροδουσάκη.

"Η Σημερινή" γράφει ότι "Το ΔΗΚΟ ανοικτό" σε συνεργασία με το ΔΗΣΥ και προβάλλει έγκυρες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Σπύρος Κυπριανού αποφασισμένο να υποστηρίξει υποψηψιότητα Αλέκου Μαρκίδη. Αναφέρει ακόμη ότι τέσσερα βασικά θέματα "καίουν" τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ενώ επικαλούμενη καλά ενημερωμένες πηγές γράφει ότι στην περίοδο Μαρτίου - Απριλίου, θα πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα στο Κυπριακό, προκειμένου να περιληφθούν και οι Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Επαφές Χόλμπρουκ με ακροατήριο τους '15'" επικαλείται κυβερνητικές πηγές και γράφει ότι ο Χόλμπρουκ θα προωθήσει τρεις στόχους που αν υλοποιηθούν θα βοηθηθούν οι ευρωπαϊκές επιδιώξεις της Αγκυρας. Γράφει ακόμη ότι παρά το γεγονός ότι η πανευρωπαϊκή έρευνα που έγινε στα σχολεία της Κύπρου δείχνει πρόβλημα εξαρτησιογόνων ουσιών ανάμεσα στους μαθητές, στους προϋπολογισμούς του 1998 δεν περιλαμβάνεται ούτε μια λίρα για σχετικό πρόγραμμα πρόληψης.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Ποτέ πια Κληρίδη" προβάλλει δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ ότι το κόμμα δεν μπορεί να ξαναψηφίσει Κληρίδη και είναι πολιτικοί οι λόγοι που υπαγορεύουν αυτή την απόφαση. Επίσης προβάλλει "πρόσκληση - πρόκληση" που απηύθυναν Χριστόφιας και Ιακώβου ότι τείνουν χείρα φιλίας και συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης για τις προεδρικές εκλογές.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΚΝ/ΓΠ)
(Κ.Ν.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 10 November 1997 - 8:02:24 UTC