Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-11-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,24/11/1997 (ΚΥΠΕ) Η χθεσινή συγκέντρωση υποστήριξης της υποψηφιότητας Γλάυκου Κληρίδη από το ΔΗΣΥ, το παρασκήνιο για την τελική απόφαση του ΔΗΚΟ για τις προεδρικές, και η συνεχιζόμενη προεκλογική εκστρατεία του Γιώργου Ιακώβου, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό Κυπριακό Τύπο.

"Ο Αγών" κάτω από τον τίτλο "Σάλπισμα νίκης για την επανεκλογή Κληρίδη", αναφέρεται στη χθεσινή συγκέντρωση με την οποία εγκαινιάστηκε η προελογική εκστρατεία του ΔΗΣΥ για επενεκλογή του Γλαύκου Κληρίδη και γράφει ότι μέσα από αυτή, στάληκε μήνυμα προς το ΔΗΚΟ για επανάληψη της συνεργασίας. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή" των Αθηνών, οι Αμερικανοί έχουν "παγώσει" προς το παρόν, τις προσπάθειές τους για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Αυθόρμητη έκφραση αγάπης και αναγνώρισης του Γλ. Κληρίδη", αναφέρεται στη χθεσινή συγκέντρωση του ΔΗΣΥ, και γράφει ότι μια απλή συγκέντρωση στελεχών του κόμματος, μετατράπηκε σε μεγαλειώδες και ενθουσιώδες συλλαλητήριο.Σε άλλο σημείο γράφει ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, η Ελλάδα για ενίσχυση της αντιαεροπορικής της ομπρέλλας, θα αγοράσει πυραύλους S - 300 ή τους αμερικανικούς Πάτριοτ.

"Το Θάρρος" κάτω από τον τίτλο "Αποθέωση" και μεγάλη φωτογραφία από τη χθεσινή συγκέντρωση του ΔΗΣΥ γράφει ότι ενωμένο και συσπειρωμένο το κόμμα, στηρίζει την υποψηφιότητα Κληρίδη, ο οποίος τόνισε ότι πιστεύει στην ορθοκρισία του Κυπριακού Ελληνισμού. Αλλού γράφει ότι σήμερα το ΔΗΚΟ ξεκαθαρίζει το τοπίο στις προεδρικές εκλογές και εκτιμά ότι κατά πάσα πιθανότητα, υποψήφιος του θα είναι ο Σπύρος Κυπριανού.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Προεδρικές: Ολα τα σενάρια ακόμη ανοικτά", γράφει ότι πραγματοποιείται οργιώδες παρασκήνιο με επίκεντρο τις τελικές αποφάσεις του ΔΗΚΟ, ενώ στη συγκέντρωση του ΔΗΣΥ στάληκε νέο μήνυμα για συνέχιση της συνεργασίας με υποψήφιο το Γλαύκο Κληρίδη. Αλλού γράφει ότι σύντομα το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού θα αλλάξει όψη, με το σχέδιο γενικής βελτίωσης και αναβάθμισης του παραλιακού δρόμου.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Σκληρό παζάρεμα για άρση βέτο", γράφει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διπλωματικό παρασκήνιο για συμμετοχή της Τουρκίας στη μόνιμη ευρωπαϊκή διάσκεψη, και εκτιμά ότι δεν αποκλείεται αναβολή της λήψης απόφασης στις 13 Δεκεμβρίου, αν δεν αρθεί το αδιέξοδο. Σε άλλο σημείο γράφει ότι επειδή το οργανωνένο έγκλημα απειλεί τώρα και τους δικαστές, οι αρμόδιες υπηρεσίες άρχισαν να παίρνουν μέτρα προστασίας τους.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Ιακώβου: Να αναστραφεί η πορεία προς τη διχοτόμηση", αναφέρεται σε χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του Γιώργου Ιακώβου, στην οποία ο υποψήφιος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον κυπριακό λαό ότι το κέντρο βάρους της προσοχής του σε περίπτωση που εκλεγεί, θα είναι το Κυπριακό. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του νέου Αμερικανού Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, ότι επιθυμία της χώρας του είναι να δει την Κύπρο επανενωμένη.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 24 November 1997 - 7:24:39 UTC