Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-11-27

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,27/11/1997 (ΚΥΠΕ) Οι διεργασίες των κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές και οι πληροφορίες για πιθανή υποψηφιότητα Αλέκου Μαρκίδη, το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη χθες ο βουλευτής Πάφου Νίκος Πιττοκοπίτης, η συνάντηση Κόση - Κυπριανού για την υπόθεση παρακολούθησης των τηλεφώνων του Προέδρου του ΔΗΚΟ, η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τρεις αποπευφθέντες ανώτερους αξιωματικούς της Αστυνομίας, είναι μερικά από τα βασικά θέματα, που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

"Ο Αγών", στο κύριο του θέμα, το οποίο στεγάζεται υπό τον τίτλο, "Πλειοδοτεί ο Ιακώβου", γράφει ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Ιακώβου, πλειοδοτεί και υπόσχεται περισσότερα ανταλλάγματα στο ΔΗΚΟ από οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή υποψήφιο, εάν τον υποστηρίξει στις προσεχείς προεδρικές εκλογές. Σε άλλη είδηση, η εφημερίδα αναφέρεται στο καρδιακό επεισόδιο που υπέστη χθες στην Πάφο, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Νίκος Πιττοκοπίτης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης.

Η "Αλήθεια", κάτω από τον τίτλο, "Δεν προχωρά ο Μαρκίδης, μόνο με υποστήριξη του ΔΗΚΟ παρά τις πιέσεις του Κυπριανού", γράφει ότι η άρνηση της ΕΔΕΚ προς το ΔΗΚΟ για υποστήριξη της υποψηφιότητας Μαρκίδη, καθώς και το μήνυμα που στέλλεται από το συναγερμικό κόσμο, ότι θ'αντιδράσει εντονότατα σε περίπτωση που ο Μαρκίδης έρθει σε σύγκρουση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φρενάρουν οποιεσδήποτε σκέψεις που ο Γενικός Εισαγγελέας κάνει, για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του. Αλλού γράφει για τη χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία δικαιώνει τους τρεις αξιωματικούς της Αστυνομίας.

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα και υπό τον τίτλο, "Οργιο επαφών για το νέο κόμμα", γράφει ότι πραγματοποιούνται μυστικές συσκέψεις στελεχών των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΝΕ.Ο, και μεγαλοεπιχειρηματία, για να εξασφαλιστεί η συναίνεση του Αλέκου Μαρκίδη, για υποβολή υποψηφιότητάς του στις προεδρικές εκλογές. Αλλού γράφει για τη χθεσινή συνάντηση Κυπριανού - Κόση, κατά την οποία συζητήθηκαν οι καταγγελίες Κυπριανού για παρακολούθηση των τηλεφώνων του. Ο κ. Κόσης διαβεβαίωσε τον κ. Κυπριανού ότι δεν υπάρχει περίπτωση τα τηλέφωνά του, να παρακολουθούνται από κρατικές υπηρεσίες.

"Η Σημερινή", κάτω από το κύριο τίτλο, "Επίθεση Κυπριανού κατά Αναστασιάδη και Λυσσαρίδη", γράφει ότι ο Σπύρος Κυπριανού εξαπέλυσε χθες διμέτωπη επίθεση, εναντίον του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ και εμφανίστηκε αισιόδοξος, ως προς την επιτυχία του τρίτου ανεξάρτητου υποψήφιου. Είπε πως ο υποψήφιος αυτός, θα συγκεντρώσει ένα μεγάλο ποσοστό από τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε χθες για επανεξέταση στη Βουλή, τις έξι νομοθεσίες, που αφορούν στην παρεμπόδιση της υλοποίησης της απόφασης της κυβέρνησης για παραχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας σε πρόσφυγες.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο στο βασικό του θέμα, "Ολα κρέμμονται από την απόφαση Μαρκίδη", αναφέρεται στις διεργασίες για συνεργασίες στις προεδρικές εκλογές και σημειώνει τις δηλώσεις Κυπριανού για πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα που προσελκύει ψηφοφόρους από ΔΗΣΥ και Αναστασιάδη, ότι πλανώνται όσοι νομίζουν ότι θα αποσπάσουν ψήφους. Σε άλλη είδηση, προβάλλει δηλώσεις στην εφημερίδα του εκπροσώπου Τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία, για αμερικανικό σχέδιο κατά την περίοδο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, για προώθηση της συμφωνίας για τους αγνοουμένους και τη συμφωνία μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ επιχειρηματιών.

Η "Χαραυγή" στο βασικό της θέμα και με τίτλο "Προσκλητήριο συνεργασίας" προβάλλει τις χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια με τις οποίες προέβη σε νέο άνοιγμα προς το ΔΗΚΟ ενόψει των προεδρικών εκλογών. Ο κ. Χριστόφιας τόνισε μεταξύ άλλων, ότι μόνο με το ΑΚΕΛ, θα μπορέσει το ΔΗΚΟ να αναπτύξει τις δυνάμεις του. Αλλού γράφει ότι το ερχόμενο Σάββατο στο Λήδρα Πάλας, 32 Ε/κ και Τ/κ οργανώσεις διοργανώνουν Φεστιβάλ Ειρήνης.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" προβάλλει την ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την οποία ακυρώθηκε η παύση τριών αξιωματικών της αστυνομίας και σημειώνει την αναφορά στην απόφαση, ότι "η κυβέρνηση έκανε λάθος" και ότι παραβιάσθηκαν τα δικαιώματά τους. Σε άλλη είδηση, γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Κόσης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Σπύρο Κυπριανού, ότι το τηλέφωνο του δεν παρακολουθείται από κυβερνητικές υπηρεσίες.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΚΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 27 November 1997 - 7:24:41 UTC