Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-01-23

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗ
  • [02] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΣΥ
  • [03] ΚΙΣΟΣ ΕΔΗ ΠΑΣΥΔΥ
  • [04] ΚΟΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑ
  • [05] ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [06] ΤΑΣΣΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
  • [07] ΕΚΠΡΟ ΤΣΙΑΚΟΥΡΜΑΣ
  • [08] ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΚ
  • [09] ΑΡΜΕΝΙΑ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ
  • [10] ΒΟΥΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • [11] ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΟΣΗΣ
  • [12] ΧΑΚ ΤΡΙΤΗ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗ

    Οι κυβερνητικοί γιατροί απέρριψαν κατηγορηματικά τις προτάσεις που υπέβαλε χθες ο υπουργός Υγείας για επίλυση των προβλημάτων τους.

    Ο Γραμματέας της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, Πασυκί, Χρυσούλης Χριστοφή δήλωσε ότι με τις θέσεις που διατύπωσε προφορικώς ο υπουργός Υγείας στη χθεσινή συνάντηση με την ηγεσία της συντεχνίας, δείχνει να υποτιμά, όπως είπε, τη νοημοσύνη των κυβερνητικών γιατρών.

    [02] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΣΥ

    Εντονη κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης για την απόφαση της Πασυδύ να πάρει νέα δυναμικά μέτρα για το Εθνικό Σχέδιο Υγείας.

    Ο κύριος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ύστερα από την πρόσκληση του υπουργού Υγείας προς την ΠΑΣΥΔΥ να διατυπώσει με όποιο τρόπο επιθυμεί τις θέσεις της, ώστε να διασφαλιστούν αυτά που προβάλλει ως αιτήματά της, είναι εντελώς αδικαιολόγητο να εξαγγέλλεται ως απάντηση, η απεργία.

    [03] ΚΙΣΟΣ ΕΔΗ ΠΑΣΥΔΥ

    Σκληρή απάντηση έδωσαν ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης και ο αντιπρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Χριστοφίδης στον Πρόεδρο της Πασυδύ Γλαύκο Χατζηπέτρου ο οποίος αναφέρθηκε χθες σε αρχηγίσκους και απέδωσε σε προεκλογικές σκοπιμότητες τη στάση μικρών κομμάτων σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Υγείας.

    Ο κύριος Λυσσαρίδης χαρακτήρισε τις δηλώσεις φληναφήματα και είπε ότι ο τρόπος που εξεφράσθη ο κύριος Χατζηπέτρου μυρίζει ολοκληρωτισμό και αποτελεί επικίνδυνη νοοτροπία.

    Εξ άλλου, ο κύριος Χριστοφίδης κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Πασυδύ ότι επιχειρεί, μέσα από χαρακτηρισμούς να μειώσει τους ανθρώπους και τα κόμματα που διαφωνούν με την άποψή του.

    [04] ΚΟΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑ

    Η αστυνομία έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στη Λευκωσία μετα τις τελευταίες εγκληματικές ενέργειες και τις πληροφορίες ότι πιθανόν να υπάρξουν πράξεις αντεκδίκησης.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νικος Κόσης, ανέφερε ότι άτομα του υποκόσμου εκφράζουν φόβους για τη ζωή τους και ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Κύπρο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι εαν κάμουν κάτι τέτοιο, αυτό θα διευκολύνει τις αρχές.

    [05] ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Δεν θα υπάρξει προς το παρόν οποιαδήποτε αλλαγή στην ομάδα των Αμερικανών που είναι αναμεμειγμένοι στο κυπριακό.

    Αυτό το επιβεβαίωσαν ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλτ Μπάντλερ και η επικεφαλής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ανν Κόρκυ, που επισκέπτεται την Κύπρο.

    Η κυρία Κόρκυ και ο Αμερικανός πρεσβευτής έγιναν το πρωί δεκτοί από τον Πρόεδρο Κληρίδη.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κύριος Μπάντλερ είπε ότι συζήτησαν με τον Πρόεδρο σχετικά με τη διαδικασία των συνομιλιών.

    [06] ΤΑΣΣΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

    Ο Πρόεδρος του Δήκο Τάσσος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι η προοπτική της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η μόνη πορεία που έχει σήμερα μπροστά του ο Κυπριακός Ελληνισμός για να επιτύχει μια λύση.

    Μιλώντας χθες βράδυ σε συγκέντρωση του Δήκο στο Λονδίνο, ο κύριος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι στις συνομιλίες για το Κυπριακό, παρά τις αρνητικές εξελίξεις, έχει εμπεδωθεί ότι οποιαδήποτε λύση βρεθεί, πρέπει να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    [07] ΕΚΠΡΟ ΤΣΙΑΚΟΥΡΜΑΣ

    Η Κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι δημιουργούν πρόβλημα οι δηλώσεις του Βρετανού Υπάτου Αρμοστή Εντουαρντ Κλέϊ για την απαγωγή του Πανίκου Τσιακούρμα.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα, μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από τον κύριο Κλέϊ στην κυρία Τσιακούρμα, αλλά και από τον εκπρόσωπο των Βρετανικών Βάσεων, ο οποίος ανέφερε ότι διερευνάται υπόθεση απαγωγής στο έδαφος των Βάσεων.

    [08] ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΚ

    Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στα κατεχόμενα δήλωση του Τούρκου μεγαλοεπιχειρηματία Ραχμί Κοτς ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι Τούρκοι, αλλά Ελληνες και ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης με άλυτο το Κυπριακό.

    Τουρκοκυπριακά κόμματα, σύνδεσμοι και εφημερίδες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του Τούρκου Κροίσου, τον οποίο υπερασπίστηκε ο Ραούφ Ντενκτάς, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του κυρίου Κοτς παρερμηνεύθηκαν.

    [09] ΑΡΜΕΝΙΑ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ

    Η αρμενική ένωση καταναλωτών, κάλεσε τους Αρμενίους σε όλο τον κόσμο, να μποϋκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα.

    Η απόφαση ελήφθη σε αντίποινο για τις απειλές της Τουρκίας να κηρύξει μποϋκοτάζ κατά των γαλλικών προϊόντων, μετά την αναγνώριση από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915.

    [10] ΒΟΥΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη, στην παραγωγή σκουπιδιών με 500 κιλά το άτομο το χρόνο, αλλά στον τομέα της διαχείρισης, τα δεδομένα είναι αντιστρόφως ανάλογα.

    Η επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής, μελέτησε το πρόβλημα το οποίο χαρακτηρίστηκε "δεύτερο μετά το εθνικό".

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2002 θα ετοιμαστεί το νομοθετικό πλαίσιο και η στρατηγική που θα ακολουθηθεί για την υγειονομική ταφή, ενώ μέχρι το 2005 θα πρέπει να ολοκληρωθεί η υλοποίηση της διαχείρισης.

    [11] ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΟΣΗΣ

    Θεματα που αφορούν τον Ακάμα, συζήτησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης και αντιπροσωπεία των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

    Ο κύριος Κόσης είπε ότι άκουσε με προσοχή τα όσα του ανέφεραν οι εκπρόσωποι των Περιβαλλοντιστών και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα το θέμα αυτό θα βρει τη λύση του.

    [12] ΧΑΚ ΤΡΙΤΗ

    Σημαντική πτώση πέραν του δύο τοις εκατό κατέγραψε σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, πέφτοντας στο κατώτατο επίπεδο για φέτος.

    Εκλεισε στις διακόσιες είκοσι οκτώ κόμμα σαράντα πέντε μονάδες σε σύγκριση με διακόσιες τριαντατρείς, κόμμα τριανταδύο μονάδες χθες.

    Ο Δείκτης Φούτσι των επίλεκτων μετοχών έκλεισε με ζημιές της τάξης του τρία τοις εκατόν στις εννιακόσιες πενήντα εννέα κόμμα σαράντα έξι μονάδες.

    Ο όγκος συναλλαγών κατά δύο εκατομμύρια λίρες περισσότερα από χθες διαμορφώθηκε στα έντεκα κόμμα δύο εκατομμύρια.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 23 January 2001 - 15:49:45 UTC