Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-09-19

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟ ΚΟΡΙΟΙ
  • [03] ΚΟΡΙΟΙ ΑΝΑΣΤΑ
  • [04] ΚΟΡΙΟΙ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ
  • [05] ΚΟΡΙΟΙ ΟΜΗΡΟΥ
  • [06] ΚΟΡΙΟΙ ΑΓΑΠΙΟΥ
  • [07] ΠΑΦΟΣ ΒΙΖΕΣ Ν
  • [08] ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑ
  • [09] ΣΟΥΗΔΙΑ ΛΙΝΤ
  • [10] ΙΖΑΜΠΕΛ ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ
  • [11] ΕΚΠΡΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [12] ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [13] ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΕΠΑΦΕΣ
  • [14] ΑΝΑΣΤΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
  • [15] ΒΟΥΛΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ν.
  • [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [17] ΚΑΙΡΟΣ Παρασκευή 19/09/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα αποφασίσει κατά πόσο θα διατάξει έρευνα για το θέμα του κοριού στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης. Θα είναι ποινική και εις βάθος, λέει ο εκπρόσωπος.

    Για νέο ρεζίλεμα της Κύπρου διεθνώς και για εγκεφάλους στο Προεδρικό, έκαμε λόγο ο Νίκος Αναστασιάδης. Δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα ο ΔΗΣΥ, λέει ο Νίκος Κλεάνθους. Εξηγήσεις για τα περί εγκεφάλων ζητεί ο Ομήρου.

    Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πάφο για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστογράφησης αδιών παραμονής για αλλοδαπούς.

    Διώκονται πειθαρχικά δύο μελη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για τη γνωστή υπόθεση της Τουρκοκυπρίας Γκιουλσεβίν Σαχ.

    Κηδεύθηκε στη Στοκχόλμη η αδικοχαμένη τέως Υπουργός Εξωτερικών Ανα Λιντ. Επικήδειο από τον Γιώργο Παπανδρέου.

    [02] ΕΚΠΡΟ ΚΟΡΙΟΙ

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος μελετά την υπόθεση τοποθέτησης κοριού στο τηλέφωνο του υπουργού Δικαιοσύνης και θα αποφασίσει κατά πόσο θα διατάξει νέα έρευνα ή όχι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι από την προκαταρκτική έρευνα που έγινε όταν εντοπίσθηκε ο κοριός δεν προέκυψαν σημαντικά στοιχεία. Ωστόσο, είπε, λόγω της έντονης απαίτησης της αντιπολίτευσης για διεξαγωγή έρευνας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επανεξετάζει το θέμα. Διευκρίνησε ωστόσο ότι εάν θα διαταχθεί έρευνα αυτή θα είναι ποινική, θα γίνει σε βάθος και δυνατόν να συμπεριλάβει και άλλα θέματα που αφορούν την αστυνομία όπως είναι το θέμα των εξετάσεων για προσλήψεις και προαγωγές στο αστυνομικό σώμα. Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, ο εκπρόσωπος είπε ότι οποιος ζει σε γυάλινο σπίτι δεν ρίχνει πέτρες, προσθέτοντας ότι ο ΔΗΣΥ διατηρεί φακέλους με τα πολιτικά φρονήματα των πολιτών. Αυτό, υποστήριξε, αποδεικνύουν οι δηλώσεις του προέδρου και στελεχών του ΔΗΣΥ όταν κατάγγελλαν πως έγιναν μεταθέσεις στη δημόσια υπηρεσία και την αστυνομία στη βάση πολιτικών κριτηρίων.

    [03] ΚΟΡΙΟΙ ΑΝΑΣΤΑ

    Οξύνεται η αντιπαράθεση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για το θέμα του εντοπισμού συσκευής παρακολούθησης στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, με το Νίκο Αναστασιάδη να αφήνει υπονοούμενα για εγκεφάλους στο Προεδρικό και το Νίκο Κλεάνθους να του απαντά ότι είναι ικανοποιημένος που δεν μίλησε για ανεγκέφαλους Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, εμμένοντας στη διεξαγωγή έρευνας για ένα τόσο σοβαρό θέμα που ρεζίλεψε, όπως είπε, την Κύπρο διεθνώς, αλλά και για να μην παραμείνουν ισχυρισμοί τα όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, θεωρεί ότι ο λόγος που το θέμα βγήκε στην επιφάνεια ύστερα από τόσους μήνες, ήταν για να δικαιολογηθούν οι σαρωτικές μετακινήσεις 25 μελών της ΚΥΠ, αλλά και κάποιες προαγωγές. Κατήγγειλε επίσης ότι πριν από δύο ημέρες ο Δώρος Θεοδώρου μετακίνησε την ιδιαιτέρα του, η οποία για 20 χρόνια εξυπηρετούσε τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης, χωρίς ποτέ κανένας να της αποδώσει ότι ανήκει σε οποιαδήποτε πολιτική παράταξη, ενώ έγιναν μετακινήσεις κι άλλων λειτουργών που συνδυάζονται με καταλογισμούς ευθυνών χωρίς να γίνει έρευνα. Σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος εγκέφαλος γύρω από την υπόθεση, ο κύρος Αναστασιάδης απάντησε κατά λέξη: "διαρρέουν κάποιες πληροφορίες από το περιβάλλον του Προεδρικού ότι υπάρχει εγκέφαλος που σχετίζεται με το Προεδρικό. Ψάξετε, πρόσθεσε, και θα το βρείτε".

    [04] ΚΟΡΙΟΙ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ

    Μπορώ να βεβαιώσω ότι με ικανοποιεί το γεγονός που δεν μίλησαν για ανεγκέφαλους στο Προεδρικό, ήταν η απάντηση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΚΟ Νίκου Κλεάνθους, ο οποίος κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ότι προχωρεί με τόνους που δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα. Είπε ακόμη ότι το μόνο δικαιολογητικό που βρίσκει στον ΔΗΣΥ για τον τρόπο που επέλεξε να αντιπολιτεύεται είναι ότι εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Ο κύριος Κλεάνθους συμφώνησε ωστόσο στη διεξαγωγή έρευνας όχι μόνο στην υπόθεση του κοριού, αλλά και για άλλα που συνέβαιναν και κάλεσε όλα τα κόμματα να βρουν από κοινού τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων.

    [05] ΚΟΡΙΟΙ ΟΜΗΡΟΥ

    Ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε το Νίκο Αναστασιάδη να εξηγήσει τί εννοεί όταν μιλά για εγκέφαλο στο Προεδρικό και κατά πόσο εννοεί εγκέφαλο συνωμοσίας ή παράνομο. Ο κύριος Ομήρου αναγνώρισε το δικαίωμα του κυριου Αναστασιάδη όντας στην αντιπολίτευση να ασκεί έλεγχο, ο οποίος όμως να είναι θεμελιωμένος και να στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Εψεξε επίσης τη στάση του Προέδρου του ΔΗΣΥ στο θέμα της ιδιαιτέρας του Υπουργού Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι είναι εκτός δημοκρατικής αρχής και τάξης, να παρεμβαίνει και να υποδεικνύει σε ένα Υπουργό ποιά πρέπει να είναι η ιδιαιτέρα του και πώς πρέπει να είναι διαμορφωμένο το γραφείο του.

    [06] ΚΟΡΙΟΙ ΑΓΑΠΙΟΥ

    Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αγης Αγαπίου, σε δηλώσεις στο Τρίτο, ανέφερε ότι μετα τη δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι αν του το ζητήσει η Βουλή ή κόμμα θα προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης, η διεξαγωγή έρευνας καθίσταται μονόδρομος. Είπε ότι ο υπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από τη διεξαγωγή έρευνας καί την προσαγωγή των ενόχων ενώπιον της Δικαισύνης. Ο κύριος Αγαπίου απέδωσε την αντίδραση του Δησύ στην προσπάθειά του να βγεί, όπως είπε, από τα πολιτικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει καί πρόσθεσε ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι φωνές, ώστε να μπορέσει ο υπουργός να διενεργήσει απρόσκοπτα την ερευνά του.

    [07] ΠΑΦΟΣ ΒΙΖΕΣ Ν

    Δύο άτομα συνέλαβε η αστυνομία στην Πάφο σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης έκδοσης αδειών παραμονής αλλοδαπών. Η αστυνομία συνέλαβε έναν ομογενή από τη Γεωργία και έναν Ουκρανό, κατοίκους Πάφου, οι οποίοι φέρονται ως μεσάζοντες για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών απόκτησης κάρτας παραμονής με παράνομες μεθοδεύσεις. Η σύλληψή τους έγινε ύστερα από πολύωρη και συνδυασμένη επιχείρηση του Αρχηγείου Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Πάφου. Οι δύο συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε κύκλωμα που δρούσε στην Πάφο κατά τους μήνες Ιούλιο με Σεπτέμβριο και διευθετούσε έναντι αδρής αμοιβής την έκδοση αδειών παραμονής στην Κύπρο αλλοδαπών, χωρίς όμως να δικαιούνται. Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα με τη σύλληψη ως υπόπτων ενός εισαγγελικού λειτουργού, μιας δικηγόρου και ενός αστυνομικού, οι οποίοι, ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού το δικαστήριο έκρινε ότι η υπόθεση δεν ήταν επαρκώς στοιχειοθετημένη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, κλιμάκιο του Αρχηγείου Αστυνομίας προχωρεί ήδη σε επανεξέταση των φακέλων με στόχο την επαναφορά της, αφού θεωρεί ότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που δεν έτυχαν της δέουσας αντιμετώπισης. Ερευνες διεξάγονται και εκτός Κύπρου.

    [08] ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑ

    Δύο μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Αεροδρομίου Λάρνακας, φαίνεται να περιέπεσαν σε πειθαρχικά αδικήματα αναφορικά με την υπόθεση της Τουρκοκύπριας Γκιουλσεβίν Σαν, στην οποία δεν είχε επιτραπεί η είσοδος στην Κύπρο. Πρόκειται για τον υπαστυνόμο Κωνσταντίνο Ελληνα και το λοχία Ιωάννη Στυλιανού, εναντίον των οποίων θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Δώρος Θεοδώρου, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ανέφερε ότι από το πόρισμα της έρευνας δεν διαφαίνεται η διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος από τα άλλα τρία μέλη της Αστυνομίας τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση, δηλαδή του Ανώτερου Υπαστυνόμου Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Αναπληρωτή Ανώτερου Υπαστυνόμου Σόλωνα Σολωμού και του Αστυφύλακα Στυλιανού Παπαδόπουλου. Το φάκελλο της υπόθεσης ανέλαβε ο Αρχηγός Αστυνομίας, Τάσος Παναγιώτου, ο οποίος δήλωσε ότι θα τον μελετήσει και θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.

    [09] ΣΟΥΗΔΙΑ ΛΙΝΤ

    Σε ατμόσφαιρα βαρύτατου πένθους, η Σουηδία και ολόκληρη η Ευρώπη αποχαιρετούν την αδικοχαμένη τέως υπουργό εξωτερικών Αννα Λιντ, η οποία δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η άφιξη των επισήμων έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που λήφθησαν σε έδαφος, αέρα και θάλασσα. Επί ποδός βρίσκονται εκατοντάδες αστυνομικοί και ακροβολιστές ενώ περιπολίες πραγματοποιούν ελικόπτερα και σκάφη της ακτοφυλακής. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ρομάνο Πρότι και υπουργοί εξωτερικών ευρωπαικών και άλλων κρατών είναι ανάμεσα στους χίλιους διακόσιους καλεσμένους στη τελετή. Επικήδειο λόγο είπε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου. Την κυπριακή κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου ενώ παρίσταται και ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης. Η Λιντ, μητέρα δύο παιδιών, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο σε εμπορικό κέντρο και υπέκυψε στα τραύματά μία μέρα αργότερα. Η αστυνομία συνέλαβε ως ύποπτο ένα άνδρα, του οποίου η κράτηση θα παραταθεί, μετά από αίτημα της κατηγορούσας αρχής προκειμένου να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες.

    [10] ΙΖΑΜΠΕΛ ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ

    Σε τροπική καταιγίδα μετατράπηκε ο ισχυρός τυφώνας Ιζαμπέλ που σάρωσε τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών και παρέλυσε την αμερικανική πρωτεύουσα. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν εξ αιτίας του τυφώνα ενώ προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες. Δύο χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και αεροδρόμια τέθηκαν εκτός λειτουργίας, ενώ χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρισμό. Ο τυφώνας Ιζαμπέλ πέρασε από τη Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια και κατευθύνθηκε στο Μέρυλαντ και τη Πενσυλβανία. Το πέρασμα του τυφώνα από τη Ουάσιγκτον δεν ήταν τόσο ισχυρό όσο αναμενόταν. Ωστόσο κυβερνητικά γραφεία, σχολεία, μουσεία και το μετρό της πόλης παρέμειναν για δεύτερη ημέρα κλειστά. Ο πρόεδρος Μπους μετέβη για ασφάλεια στο Καμπ Ντέιβιντ.

    [11] ΕΚΠΡΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης επανέλαβε την αντίθεση της Κυβέρνησης στην αποστολή παρατηρητών για παρακολούθηση των λεγόμενων εκλογών στα κατεχομενα. Οσον αφορά τις πληροφορίες περί επαναδραστηριοποίησης του Αλβαρο ντε Σότο μετά τις λεγόμενες εκλογές, ο κύριος Χρυσοστομίδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανάλογη πληροφόρηση. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως αποτελεί γεγονός ότι ο κύριος ντε Σότο παρευρίσκεται σε διάφορες συνόδους που πραγματοποιούνται εκτός Κύπρου για το Κυπριακό. Η κυβέρνηση, ανέφερε ο εκπρόσωπος, ούτως ή άλλως, ενδιαφέρεται για την επανέναρξη των συνομιλιών.

    [12] ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθούν τελικά οι λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα. Ο αρχηγός του Ρεπουπλικανικού τουρκικού κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ υποστήριξε ότι οι εκλογές στα Κατεχόμενα είναι τόσο νόμιμες όσο και αυτές που διεξάγονται στις ελεύθερες περιοχές. Κάλεσε μάλιστα την ελληνική κυπριακή πλευρά να σταματήσει να τις αποκαλεί παράνομες. Ο αρχηγός του κόμματος Λύση και Ευρωπαικής Ενωση, Αλί Ερέλ, χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας την παρουσία παρατηρητών αλλά και απαραίτητη για το κύρος, όπως είπε, της διαπραγματευτικής επιτροπής που θα διορίσει η νέα λεγόμενη βουλή μετά τις εκλογές. Η παρουσία των παρατηρητών, πρόσθεσε, θα καταστήσει σεβαστά τα αποτελέσματα. Ο αρχηγός του κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Μουσταφά Ακιντζί υπέδειξε τη σημασία των εκλογών για το μέλλον των Τουρκοκυπρίων, λέγοντας ότι πρόκειται στην ουσία για δημοψήφισμα.

    [13] ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΕΠΑΦΕΣ

    Επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία πραγματοποιεί ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος έφθασε ψες στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ. Ο κύριος Χρυσοχοϊδης έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια. Προηγήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νίκο Κλεάνθους και τον πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου. Το απόγευμα ο κύριος Χρυσοχοϊδης θα έχει συνομιλίες με το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων του Κινήματος με το ΠΑΣΟΚ και τις ευρωεκλογές.

    [14] ΑΝΑΣΤΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός και η Νέα Δημοκρατία συνεργάζονται όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για προώθηση λύσης του κυπριακού. Ο Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αριστοτέλη Παυλίδη, είπε ότι τα δύο κόμματα έχουν φωνή στο χώρο της Ευρώπης και η συνάντηση συμβάλει στην ενεργοποίηση των δυνάμεων για ένα καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας. Ο κύριος Παυλίδης τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα απέδειξε, κυρίως κατά τις συζητήσεις του σχεδίου Ανάν, ότι στηρίζει κάθε προσπάθεια η οποία συμβάλλει στην αναζήτηση βιώσιμης λύσης του κυπριακού.

    [15] ΒΟΥΛΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ν.

    Εβδομήντα εναρμονιστικά νομοσχέδια αναμένεται να ψηφίσει η ολομέλεια της Βουλής, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρία της. Ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής Κωστάκης Χριστοφόρου, σε δηλώσεις στο Τρίτο, ανεφερε ότι εκτός ορισμένων εξαιρέσεων υπάρχει ομοφωνία των κομμάτων και τα νομοσχέδια αναμένεται να εγκριθούν. Ο συντονιστής εναρμόνισης Τάκης Χατζηδημητρίου δήλωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη η Κύπρος θα πρέπει να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες την πρόοδο που πέτυχε στον τομέα της εναρμόνισης.

    [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα αποφασίσει κατά πόσο θα διατάξει έρευνα για το θέμα του κοριού στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης. Θα είναι ποινική και εις βάθος, λέει ο εκπρόσωπος.

    Για νέο ρεζίλεμα της Κύπρου διεθνώς και για εγκεφάλους στο Προεδρικό, έκαμε λόγο ο Νίκος Αναστασιάδης. Δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα ο ΔΗΣΥ, λέει ο Νίκος Κλεάνθους. Εξηγήσεις για τα περί εγκεφάλων ζητεί ο Ομήρου.

    Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πάφο για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστογράφησης αδιών παραμονής για αλλοδαπούς.

    Διώκονται πειθαρχικά δύο μελη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για τη γνωστή υπόθεση της Τουρκοκυπρίας Γκιουλσεβίν Σαχ.

    Κηδεύθηκε στη Στοκχόλμη η αδικοχαμένη τέως Υπουργός Εξωτερικών Ανα Λιντ. Επικήδειο από τον Γιώργο Παπανδρέου.

    [17] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Ο καιρός το απόγευμα θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία, 31 βαθμοί στο εσωτερικό, τα ανατολικά και νότια παράλια, 29 στα δυτικά και 22 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 20 στα νότια και στους 10 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 19 September 2003 - 14:08:34 UTC