Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-09-22

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΤΑΣΣΟΣ ΥΟΡΚΗ
  • [03] ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
  • [04] ΕΚΠΡΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
  • [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
  • [06] ΕΚΠΡΟ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
  • [07] ΚΟΝΟΥΛΟΓΛΟΥ ΕΘΝΙΚ
  • [08] ΣΥΝΟΔΟΣ ΙΕΡΑ
  • [09] ΙΡΑΚ ΟΗΕ ΜΠΟΥΜ
  • [10] ΑΡΑΦΑΤ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
  • [11] ΚΟΥΡΔΟ ΗΓΕΤΗ
  • [12] ΣΩΤΗΡΗΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ
  • [13] ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΝΟΣ
  • [14] ΚΟΡΙΟΣ ΚΟΣΗΣ
  • [15] ΙΡΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [16] ΞΕΝΟΔΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
  • [17] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [18] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/9/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί το απόγευμα για τη Νέα Υόρκη, για να παραστεί στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    Εντονος προβληματισμός Αθήνας και Λευκωσίας για τον κίνδυνο αναγνώρισης του ψευδοκράτους από την Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης.

    Η κυπριακή κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει στην ανάπτυξη παρατηρητών, είτε επισήμων, είτε μέσω μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, για εποπτεία των εκλογών στα κατεχόμενα. Συμφωνεί και ο Νίκος Αναστασιάδης, εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχει κίνδυνος αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

    Κατέθεσαν σήμερα στην Ιερά Σύνοδο στελέχη της Εμέ.

    Δεν έχει θέση στην Εθνική Φρουρά ο Επυ που συνεργαζόταν με τον Ονουφρίου, δηλώνει ο Υπουργός Αμυνας.

    Στις 12 Σεπτεμβρίου ενημερώθηκε επίσημα για τον κοριό ο Νίκος Κόσης.

    [02] ΤΑΣΣΟΣ ΥΟΡΚΗ

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος αναχωρεί το απόγευμα για τη Νέα Υόρκη, για να παραστεί στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Στο περιθώριο της συνόδου, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, με τον οποίο θα ανταλλάξουν απόψεις για το Κυπριακό, υπό το βάρος της τουρκικής στάσης και των δηλώσεων Ντενκτάς ότι το σχέδιο Ανάν είναι νεκρό. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε δηλώσεις, οι οποίες θα μεταδοθούν απο την Τηλεόραση και το πρώτο πρόγραμμα ραδιοφώνουτου σταθμού μας, σε απευθείας σύνδεση στις τέσσερις και τριάντα.

    [03] ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

    Εντονος προβληματισμός επικρατεί σε Αθήνα και Λευκωσία για τον κίνδυνο αναγνώρισης του ψευδοκράτους από την Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης, θέμα που συζητήθηκε εκτενώς και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο. Για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου, αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός των προσπαθειών, κατά τις επαφές του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Ιακώβου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, με σειρά συναντήσεων με υπουργούς Εξωτερικών των χωρών που συμμετέχουν στην Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης. Στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μπεγλίτης δήλωσε ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες προσπάθειες, χωρίς όμως αποτέλεσμα, λόγω της σθεναρής αντίστασης χωρών που συμμετέχουν στην Ισλαμική Διάσκεψη. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αναχωρεί μεθαύριο στη Νέα Υόρκη, θα συζητήσει διεξοδικά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, στις συναντήσεις του με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τους ομολόγους του, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας, της Κίνας και της Τουρκίας. Ειδικά, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος θα επισκεφθεί την Αθήνα στις εικοσιμία Οκτωβρίου, ο κύριος Παπανδρέου θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει εκτενέστερα τις εξελίξεις στο Κυπριακό και κυρίως τις πιθανότητες επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του σχεδίου Ανάν.

    [04] ΕΚΠΡΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ

    Η κυπριακή κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει στην ανάπτυξη παρατηρητών, είτε επισήμων, είτε μέσω μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, για εποπτεία των εκλογών στα κατεχόμενα.

    Τη θέση της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, με αφορμή τη τοποθέτηση του Βρετανού Υπάτου Αρμοστή Λιν Πάρκερ υπέρ ενός μη επίσημου μηχανισμού εποπτείας τον οποίο θα αναλάβει άμεσα μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

    Η κυπριακή κυβέρνηση δε θα συναινέσει σε ενίσχυση των αποσχιστικών δεδομένων, είπε ο κύριος Χρυσοστομίδης.

    Ο κύριος Χρυσοστομίδης εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει αδυναμία από μέρους των παρατηρητών να διαπιστώσουν και να καταγράψουν τον αριθμό των εποίκων.

    Ο κύριος Χρυσοστομίδης πρόθεσε ότι με βάση τα στοιχεία για τους εκλογικούς καταλόγους που δίνει το ψευδοκράτος, δικαίωμα ψήφου έχουν τώρα εκατόν τριανταεπτά χιλιάδες, από τους οποίους οι εβδομηντα πέντε χιλιάδες είναι έποικοι. Αν αυτό θα μπορούσε να διαπιστωθεί από τους παρατηρητές, τότε η κυπριακή κυβέρνηση θα μπορούσε να δεχθεί την ανάπτυξή τους.

    Σε ερώτηση αν μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση θα μπορούσε να εποπτεύσει τις εκλογές χωρίς να τίθεται θέμα αναγνώρισης, ο κύριος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι υπάρχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με κύρος ανάλογο με τους επίσημους παρατηρητές. Ως εκ τούτου επίσημη συναίνεση δεν πρόκειται να δοθεί.

    [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός απορρίπτει το ενδεχόμενο καθόδου παρατηρητών στα κατεχόμενα για παρακολούθηση των τουρκοκυπριακών εκλογών, εάν αυτό εξυπακούει αναγνώριση του ψευδοκράτους όπως επιδιώκει ο Ραούφ Ντενκτάς. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η εισηγήση του κόμματος για κάθοδο παρατηρητών από μη κυβερνητικούς οργανισμούς, έγινε ακριβώς για να αποφευχθεί η αναγνώριση του ψευδοκράτους και να διασφαλιστεί από τώρα μέχρι τις εκλογές η εγκυρότητα της διαδικασίας. Το ίδιο, πρόσθεσε επιδιώκουν και οι ξένοι που έχουν εισηγηθεί κάτι ανάλογο. Συνεπώς, κατέληξε, η αποδοχή από μέρους του Ντενκτάς της αποστολής παρατηρητών υπό την αίρεση αναγνώρισης του ψευδοκράτους απορρίπτεται.

    [06] ΕΚΠΡΟ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Η κυπριακή κυβέρνηση θα αναμένει τη γνωμοδότηση που ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για το ενδεχόμενο επανάληψης των ευρωεκλογών, σε περίπτωση λύσης μετά τον Ιούνιο του 2004.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση επί του θέματος, αλλά, πρόσθεσε, μια τέτοια γνωμοδότηση και οποιαδήποτε άποψη θα ληφθούν υπόψιν.

    Ο κύριος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο μετά το ταξίδι του προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη.

    [07] ΚΟΝΟΥΛΟΓΛΟΥ ΕΘΝΙΚ

    Σφοδρές επιθέσεις από Τούρκους και τουρκοκύπριους εθνικιστές και από δεξιές και εθνικιστικές εφημερίδες δέχεται ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Τουρκσέν, Οντέρ Κονούλογλου. Αφορμή είναι η φράση που είπε σε τηλεοπτικό κανάλι, ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν ούτε την Τουρκία ούτε τα οικονομικά της μέτρα, ούτε τους Τούρκους υπαλλήλους. Ο Κονούλογλου, που είναι και υποψήφιος του κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας του Μουσταφά Ακκιντζί, δήλωσε καθαρά στον σταθμό ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι ψήφοι των εποίκων. Η Μπιρλίκ, εκφραστικό όργανο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, κατηγορεί τον πρόεδρο της Τουρκσέν, ότι είναι "όργανο των ξένων".

    [08] ΣΥΝΟΔΟΣ ΙΕΡΑ

    Στη Γενική Συνέλευση της Εμέ μετατίθεται χρονικά η εξέταση του θέματος που αφορά την υψηλή δανειδότηση και πιθανή κακοδιαχείρηση στην Εμέ και θυγατρικές της εταιρείες. Στην Ιερά Σύνοδο κατατέθηκαν σήμερα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της Εμέ από το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας. Στη σύνοδο παρέστησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Πάνος Γαλανός, ο οικονομικός σύμβουλος Χριστόδουλος Μηλιώτης, το μέλος του συμβουλίου Κωνσταντίνος Λοϊζίδης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σκουριώτισσας Ντίνος Ξυδάς. Στο περιθώριο της συνεδρίας ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα μέλη της Ιερας Συνόδου είναι ικανοποιημένα από την ενημέρωση που έτυχαν, ωστόσο παρέπεμψε για τις περαιτέρω ενέργειες της Ιεράς Συνόδου στη Γενική Συνέλευση της Εμέ. Από τις έντεκα το πρωί η Ιερά Σύνοδος συνεχίζει τη συνεδρία της χωρίς τη παρουσία των στελεχών των εταιρειών.

    [09] ΙΡΑΚ ΟΗΕ ΜΠΟΥΜ

    Στη Βαγδάτη, σε επίθεση αυτοκτονίας που διενεργήθηκε το πρωί σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου, κοντά στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών, στο κέντρο της πόλης, σκοτώθηκε ο δράστης και ένας Ιρακινός, μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας και δεκαεπτά τραυματίστηκαν. Αλλα δέκα οχήματα που βρίσκονταν στο χώρο στάθμευσης καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η έκρηξη σημειώθηκε, όταν ο δράστης, που επέβαινε αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά, επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο στάθμευσης, παρά την προσπάθεια του φρουρού ασφαλείας να τον ανακόψει. Τον περασμένο Αύγουστο και πάλι στην ίδια περιοχή, είχε εκραγεί παγιδευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το θάνατο 22 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ, Σέρτζιο Βιεϊρά ντε Μέλο.

    [10] ΑΡΑΦΑΤ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ

    Ο πρόεδρος των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ κάλεσε τα Ηνωμένα Εθνη, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία να δράσουν χωρίς καθυστέρηση για προώθηση της διαδικασίας ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή. Ο Αραφάτ επανέλαβε ταυτόχρονα τη δέσμευση των Παλαιστινίων στην εφαρμογή του λεγόμενου οδικού χάρτη για την ειρήνη στην περιοχή. Στο μεταξύ, ο Παλαιστίνιος εντολοδόχος πρωθυπουργός Αχμέντ Κορέι δήλωσε ότι προσπαθεί να επιτύχει μια συνολική εκεχειρία μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, επιδιώκοντας πρώτα να εξασφαλίσει τη συναίνεση των ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

    [11] ΚΟΥΡΔΟ ΗΓΕΤΗ

    Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον ηγέτη του φιλο-κουρδικού κόμματος ''Οζγκιούρ'', Αχμέτ Τουράν Ντεμίρ με την κατηγορία της συμμετοχής σε κουρδικό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Γερμανία. Για τον ίδιο λόγο συνελήφθη και ο πολύ γνωστός στην Τουρκία τραγουδιστής της ροκ , Χαλούκ Λεβέντ, ενώ άλλα δεκατρία άτομα που συμμετείχαν στο κουρδικό φεστιβάλ στις δεκατρείς Σεπτεμβρίου στο Γκενσελκίρχεν της Γερμανίας, έχουν κληθεί να καταθέσουν στην εισαγγελία του δικαστηρίου Κρατικής Ασφαλείας. Οι ανακρίσεις διετάχθησαν επειδή σε εικόνες που μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, εμφανιζόταν ο Χαλούκ Λεβέντ να τραγουδάει μπροστά σε θεατές που κρατούσαν σημαίες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος. Ολοι τους κινδυνεύουν να κατηγορηθούν στο στρατοδικείο Κρατικής Ασφάλειας για παροχή βοήθειας σε εκτός νόμου οργάνωση και να τιμωρηθούν με φυλάκιση μέχρι και επτά ετών.

    [12] ΣΩΤΗΡΗΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ

    Υστερα από παρακολούθηση του Γιάννη Σπανού, εθελοντή πενταετούς υποχρέωσης στην Εθνική Φρουρά κατέστη δυνατή η σύλληψη του καταζητούμενου Αντρέα Ονουφρίου. Αυτό δήλωσε στο Τρίτο ο βοηθός αρχηγός επιχειρήσεων Σωτήρης Χαραλάμπους προσθέτοντας ότι η παρακολούθηση, του συνεργάτη του Ονουφρίου επεκτάθηκε στη Λάρνακα καί τη Λεμεσό πέντε ημέρες πρίν από το τελικό στάδιο της επιχείρησης. Είπε επίσης ότι ύστερα απο αξιολόγηση πληροφοριών της αστυνομίας διαφάνηκαν ενδείξεις για τις προθέσεις του καταζητούμενου καί είχαν ληφθεί αυστηρότατα μέτρα προστασίας ατόμων τα οποία πιθανόν να ήταν στόχος του Ονουφρίου. Ο κύριος Χαραλάμπους ανέφερε ότι οι αστυνομικοί οι οποίοι είχαν αναλάβει το έργο της προστασίας των ατόμων αυτών δεν είχαν ενημερωθεί για την επιχείρηση της αστυνομίας, ώστε να αποφευχθεί η διαρροή η οποία δυνατό να έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των μελών της αστυνομικής δύναμης τα οποία πήραν μέρος στην επιχείρηση.

    [13] ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΝΟΣ

    Ο υπουργός Αμυνας Κούλλης Μαυρονικόλας δήλωσε ότι μετα την εμπλοκή του στην υπόθεση του καταζητούμενου Αντρέα Ονουφρίου, ο εθελοντής πενταετους υποχρέωσης Γιάννης Σπανός δεν έχει θέση στην Εθνική Φρουρά. Μιλώντας στο τρίτο ο κύριος Μαυρονικόλας είπε ότι πρό τριετίας υπήρχαν εναντίον του Σπανού κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών και προσήχθη ενώπιον της Δικαιοσύνης αλλά αθωώθηκε, γι αυτό και δεν εδικαιολογείτο η απομάκρυνσή του από την Εθνική Φρουρά.

    [14] ΚΟΡΙΟΣ ΚΟΣΗΣ

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης καί Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσιης δήλωσε ότι ενημερώθηκε επίσημα για την ανέυρεση συσκευής παρακολούθησης στο γραφείο που κατείχε, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, σε τηλεφωνική συνομιλία με το υπουργό Δικαιοσύνης Δώρο Θεοδώρου. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Κόσιης ανέφερε ωστόσο ότι ενημερώθηκε για το θέμα από μή υπηρεσιακούς ή κυβερνητικούς παράγοντες. Ο κύριος Κόσιης εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να διενεργηθεί έρευνα από την πρώτη στιγμή, χωρίς καθυστέρηση. Είπε επίσης ότι του προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι βρέθηκε στο γραφείο που κατείχε συσκευή παρακολούθησης καί πρόσθεσε ότι είχε κάποιες πληροφορίες καί ενδείξεις ότι δυνατό να υπήρχε έχθρικό περιβάλλον εναντίον του αλλά δεν ήθελε να το πιστέψει. Ανέφερε ακόμα ότι αν κληθεί να καταθέσει στη διάρκεια της έρευνας που θα διεξαχθεί θα το πράξει.

    [15] ΙΡΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Επίθεση από ομοεθνή του δέχθηκε τα ξημερώματα στη Λάρνακα τριανταοκτάχρονος Ιρανός, πολιτικός πρόσφυγας. Το θύμα βρέθηκε στην οδό Ουμ Χαράμ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και την πλάτη. Σύμφωνα με μαρτυρία το θύμα πήγε στο διαμέρισμα άλλου Ιρανού για να ζητήσει εξηγήσεις για μια μικροπαρεξήγηση και έφυγε τραυματισμένος. Η αστυνομία αναζητεί τριαντατριάχρονο Ιρανό, που φέρεται να είναι ο δράστης.

    [16] ΞΕΝΟΔΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

    Από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ στο τρίτο όροφο του ξενοδοχείου Παλμ Μπητς, κατεστράφη ολοσχερώς αποθήκη ρουχισμού. Δεν κινδύνεψαν οι ένοικοι του ξενοδοχείου, διότι απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την αστυνομία. Οι ζημιές από τη φωτιά, που προκλήθηκε από άγνωστη αιτία, δεν έχουν υπολογισθεί.

    [17] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί το απόγευμα για τη Νέα Υόρκη, για να παραστεί στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    Εντονος προβληματισμός Αθήνας και Λευκωσίας για τον κίνδυνο αναγνώρισης του ψευδοκράτους από την Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης.

    Η κυπριακή κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει στην ανάπτυξη παρατηρητών, είτε επισήμων, είτε μέσω μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, για εποπτεία των εκλογών στα κατεχόμενα. Συμφωνεί και ο Νίκος Αναστασιάδης, εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχει κίνδυνος αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

    Κατέθεσαν σήμερα στην Ιερά Σύνοδο στελέχη της Εμέ.

    Δεν έχει θέση στην Εθνική Φρουρά ο Επυ που συνεργαζόταν με τον Ονουφρίου, δηλώνει ο Υπουργός Αμυνας.

    Στις 12 Σεπτεμβρίου ενημερώθηκε επίσημα για τον κοριό ο Νίκος Κόσης.

    [18] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, πέντε μποφόρ. Σταδιακά θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη στα δυτικά και νότια, ενώ στα ανατολικά και βόρεια έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια, στους 30 στα δυτικά και στους 20 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Oi άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, τριών και τοπικά τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως κυματώδης, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά και βόρεια ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και δυτικά παράλια, στους 20 στα νότια και ανατολικά και στους 13 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 22 September 2003 - 20:03:13 UTC