Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-08-25

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Αγονος ο διαγωνισμός για την Ιονική

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Αντίδραση Γιαννόπουλου για το "λόγω τιμής"
  • [02] Γιαννόπουλος-διώξεις δημοσιογράφων
  • [03] Χριστόδουλος:Θα μιλάω όποτε παρίσταται ανάγκη
  • [04] Πάγκαλος-S300
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Εμπορική Κυψέλης-Εκρηξη
  • [06] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [07] Τουρκία-Ισλαμιστές
  • [Ε] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [08] Νευρικότητα σε Χρηματιστήριο-Κυβέρνηση
  • [09] Χρηματιστήριο 25/8
  • [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Αγονος ο διαγωνισμός για την Ιονική

    Last Updated: Tuesday, 25-Aug-98 20:38:00
    Αγονο κήρυξε και τυπικά το διοικητικό συμβούλιο της Εμπορικής Τράπεζας το διαγωνισμό για την πώληση του 51% της Ιονικής.

    Νέος διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί το αργότερο σε τρεις μήνες όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, τον οποίο κάλυψε πλήρως το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Οι εξελίξεις στην Ιονική οδήγησαν σε πτώση το γενικό δείκτη στη Σοφοκλέους, αλλά ο κ.Παπαντωνίου προεξοφλεί ότι το φαινόμενο είναι παροδικό και σε δύο μέρες θα υπάρξει ανάκαμψη.

    Ακόμη η κυβέρνηση επισημαίνει σ'όλους τους τόνους ότι η πορεία της οικονομίας είναι ανοδική και δε συνδέεται με την πώληση μιας τράπεζας, ενώ η αντιπολίτευση εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 25-Aug-98 20:39:25

    [01] Αντίδραση Γιαννόπουλου για το "λόγω τιμής"

    Εντονη η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης απέναντι στην απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας, ότι ο θρησκευτικός όρκος μπορεί να αντικατασταθεί από την απλή επίκληση της βεβαίωσης της τιμής και της συνείδησης.Ο κύριος Γιαννόπουλος εξέφρασε τη λύπτη του για την απόφαση του συμβουλίου επισημαίνοντας ότι όλα τα συντάγματα από ιδρύσεωςτου Νεοελληνικού κρατους προβλέπουν θρησκευτικό όρκο

    [02] Γιαννόπουλος-διώξεις δημοσιογράφων

    Παγώνει οριστικά και μετά τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού δικαιοσύνης το θέμα της διάταξης για αυτεπάγγελτη δίωξη δημοσιογράφων και εκφωνητών που μεταφέρουν υβριστικά σχόλια εναντίον πολιτών και πολιτικών.

    Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο κύριος Γιαννόπουλος είπε ότι δεν έχει την πρόθεση να κάνει καμία διάταξη ενώ αναμένει επιστολή της Ενωσης Συντακτων και των υπευθύνων των μέσων ενημέρωσης για το θέμα.

    Για πολιτική γραφικότητα και πολιτική ανευθυνότητα έκανε λόγο αναφερόμενος στο θέμα εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος.

    [03] Χριστόδουλος:Θα μιλάω όποτε παρίσταται ανάγκη

    Αποφασισμένος να μιλάει για τα εθνικά θέματα δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    Από την Μονή Μολυβδοσκέπαστου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα τόνισε οτι θα μιλάει όποτε παρίσταται ανάγκη ενώ λίγο αργότερα σε γεύμα που παρακάθησε, ιερείς τραγουδούσαν τραγούδια για αλύτρωτες πατρίδες και ο ίδιος επικρότησε κτυπώντας με το μαχαίρι το ποτήρι του.

    [04] Πάγκαλος-S300

    Οι αποφάσεις για την εγκατάσταση των πυραύλων S-300 αφορούν μόνο στην Δημοκρατία της Κύπρου και η Αθήνα διατηρεί συμβουλευτικό ρόλο, δηλώνει σήμερα ο Θόδωρος Παγκαλος, που τόνισε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει όποιες αποφάσεις λάβει η Κυπριακή κυβέρνηση.

    Την ερχόμενη Πέμπτη, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, θα έχει συνομιλίες στην ΑΘήνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    Για παλινωδίες και υποχωρήσεις κατηγόρησε την κυβέρνηση, μιλώντας στον Αntenna, o Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 25-Aug-98 20:45:17

    [05] Εμπορική Κυψέλης-Εκρηξη

    Η ομάδα εμπρηστών Αυτόνομοι Πυρήνες Εξεγερτικής Δράσης, ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη αυτοσχέδιου εμρηστικού μηχανισμού στην Εμπορική Τράπεζα της Κυψέλης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

    Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές.

    Σύμφωνα με άγνωστο που τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό η οργάνωση τοποθέτησε το μηχανισμό σε ένδειξη συμπαράστασης στο Νίκο Μαζιώτη και θα συνεχίσει τις επιθέσεις.

    [06] Αστυνομικό Δελτίο

    27χρονος Αλβανός, ο Νταουλάν Σμάτσι, είναι σύμφωνα με την Αστύνομια ο δράστης της άγριας επίθεσης και ληστείας εναντίον του 11χρονου Βορειοηπειρώτη λαχειοπώλη το Σάββατο, στο Λυκαβηττό.

    Ο Σμάτσι αναζητείται, ενώ ο μικρός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων.

    Ενοπλη ληστεια με λεία εννέα εκατομμύρια δραχμές το μεσημέρι σε υποκαταστημα της Αγροτικης Τραπεζας στην οδο Αγγελου Σικελιανου 11, στο Νέο Ψυχικο. Ο ληστής που φορουσε κρανος διεφυγε με μοτοσυκλετα.

    Στην 4η τακτικη ανακριτρια Πειραιά απολογήθηκε ο αρχιφύλακας Νίκος Λευκαδίτης που κατηγορείται για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών.

    Ο Λευκαδιτης που υπηρετουσε στο αστυνομικο τμημα Αμπελοκηπων συνεληφθη την περασμενη Παρασκευη εξω απο το Ωνασειο εχοντας στην κατοχη του 40 κιλα χασις.

    Στον ανακριτή Πειραιά απολογείται αύριο και ο 36χρονος Παναγιώτης Ψιλιάκος, πρόεδρος του Συλλόγου απεξάρτησης Προμηθέας, ο οποίος επιχείρησε να περάσει στις φυλακές Κορυδαλλού 22 γραμμάρια ηρωϊνης μέσα σε δέμα με παπούτσια.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 25-Aug-98 20:39:15

    [07] Τουρκία-Ισλαμιστές

    Νέες διαστάσεις παίρνει στην Τουρκία η αντιπαράθεση των ισλαμιστών με τους υποστηρικτές του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους.

    Τούρκος Εισαγγελέας ζήτησε την παραπομπή σε δίκη 12 στελεχών του ισλαμικού κόμματος με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων από τα ταμεία του Κόμματος της Ευημερίας, που σήμερα έχει τεθεί εκτός νόμου. Μεταξύ αυτών ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νετσμετίν Ερμπακάν και ο διάδοχός του στην ηγεσία του ισλαμικού κόμματος της Αρετής, Ρετσάι Κουτάν.

    Το κατηγορητήριο βασίζεται στο ότι όταν ετέθη εκτός νόμου το Κόμμα της Ευημερίας του Ερμπακάν, τα ταμεία του βρέθηκαν άδεια, αφού περίπου ένα τρισεκατομμύριο τουρκικές λίρες είχε διοχετευθεί σε τοπικές κομματικές οργανώσεις.

    Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία του τουρκικου κράτους.Εάν οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι αντιμετωπίζουν ποινή τριετούς φυλάκισης.

    [Ε] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 25-Aug-98 20:38:42

    [08] Νευρικότητα σε Χρηματιστήριο-Κυβέρνηση

    Οι εξελίξεις στην Ιονική οδήγησαν σε πτώση 3,6% το γενικό δείκτη στη Σοφοκλέους, ενώ οι τιμές των μετοχών της Εμπορικής, της Ιονικής της Τράπεζας Αθηνών και της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος κλείδωσαν από το πρωί στο ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο πλην 8%.

    Ο κ.Παπαντωνίου χαρακτήρισε αναμενόμενη την κάμψη στο Χρηματιστήριο προβλέποντας ταυτόχρονα ανάκαμψη των τιμών σε δύο μέρες.

    "Η πορεία της ελληνικής οικονομίας παραμένει ανοδική και σταθερή και δε συνδέεται με την πώληση μιας μεσαίας τράπεζας", τόνισαν σήμερα τόσο ο υπουργό ςεθνικής οικονομίας όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

    [09] Χρηματιστήριο 25/8

    Με πτώση 3,62%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.479,05 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 51 δισεκατομμύρια 747 εκατομμύρια δραχμές.

    [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 25-Aug-98 20:40:05
    Αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα θα συννεφιάσει στα βόρεια, χωρίς να αποκλείεται να βρέξει πρόσκαιρα, κυρίως στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.

    Η θερμοκρασία στην θα κυμανθεί Αττική από 22 έως 34 βαθμούς βαθμούς Κελσίου.

    Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 25-Aug-98 20:39:55
    Μέχρι και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα θα υπάρχει τοπική συννεφιά στα βόρεια, ενώ ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα κυρίως στα ορεινά.

    Αίθριος ο καιρός και την Παρασκευή, με παροδική συννεφιά το απόγευμα στα βόρεια και πιθανότητα να βρέξει για λίγο στα βορειοδυτικά. Η ένταση των βορείων ανέμων θα φθάνει τοπικά στο Αιγαίο τα 5 μποφώρ και η θερμοκρασία θα φθάσει το μεσημέρι στα βόρεια τους 31 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 4 September 1998 - 21:13:06 UTC