Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-10-12

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Δημοτικές & Νομαρχιακές Εκλογές 1998

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Διαβαλκανική Σύνοδος Κορυφής
  • [02] Συντριπτική νίκη Αβραμόπουλου στην Αθήνα
  • [03] Δεύτερος γύρος στον Πειραιά
  • [04] ΚΚΕ-ΔΗΚΚΙ-ΣΥΝ-Δεύτερος γύρος
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] "Νίκας τοις βασιλεύσι" θα ψάλεται στους ναούς
  • [06] Στην τελική ευθεία η καταμέτρηση
  • [07] Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι εκλογές
  • [08] Επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας
  • [09] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [10] Κόσοβο:Με το δάκτυλο στη σκανδάλη
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [11] Ρωσία-Γέλτσιν-Υγεία
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [12] Μεξικό:Ο πολιτισμός των Μάγια
  • [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Δημοτικές & Νομαρχιακές Εκλογές 1998

    Last Updated: Monday, 12-Oct-98 18:59:14
    Συσκέψεις επί συσκέψεων στα εκλογικά επιτελεία των κομμάτων εν' όψει του β' γύρου των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών.

    Στη Χαριλάου Τρικούπη συνεδρίασε επί ώρες η κεντρική εκλογική επιτροπή για να εκτιμήσει το αποτέλεσμα του α' γύρου που ίδιος ο πρωθυπουργός το χαρακτήρισε μήνυμα προς την κυβέρνηση που θα αξιολογηθεί.

    Στη Ρηγίλλης συνεδρίασε επίσης η κεντρική εκλογική επιτροπή ενώ ο Κώστας Καραμανλής είχε συναντήσεις με στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Καραμανλής αποφάσισε να μην κάνει περιοδείες ενώ θα αφεθούν οι υποψήφιοι του κόμματος να κάνουν συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο.

    Πάντως η αποτυχία των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στους τρείς μεγάλους Δήμους και τις Νομαρχίες έχει προκαλέσει εκνευρισμό στα στελέχη του κόμματος όπως ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Ο υπουργός σε δηλώσεις του στην τελετή που έγινε στην Ακρόπολη για την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς απέδωσε την ήττα της Μαρίας Δαμανάκη σε προδοσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ ενώ για προδοσία έναντι της παράταξης του κατηγόρησε και τον Θεόδωρο Κατριβάνο.

    Ο κ.Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του στον Αntenna τόνισε ότι οι Αθηναίοι τον ενθαρρύνουν να προχωρήσει μπροστά ενώ κατέστησε σαφές ότι είναι παρών και είναι στην πολιτική αφού τα προγράμματα του κρίθηκαν ώς πολιτικές προτάσεις.

    Ακόμη ανέφερε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και θα απαιτήσει το ποσό των 40 δισεκατομμυρίων που είχε υποσχέθει στο Δήμο ο Ανδρέας Παπανδρέου.

    Οσον αφορά τα αποτελέσματα στην Θεσσαλονίκη θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή οι Βασίλης Παπαγεωργόπουλος που συγκέντρωσε ποσοστό 44,5% και ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης με ποσοστό 31,3%.

    Στον Πειραιά η μάχη θα είναι μεταξύ των κ.Αγραπίδη με ποσοστό 43,17% και του κ.Φωτίου που συγκεντρώνει ποσοστό 27,50%.

    Στη Νομαρχία Αθηνώ-Πειραιά ο κ.Κατριβάνος παίρνει ποσοστό 41,75% και ο κ.Κουλουμπής 34,94%.

    Στην Νομαρχια Θεσσαλονίκης ο κ.Παπαδόπουλος που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 42% και ο Κοσκινάς της Νέας Δημοκρατίας 41,53%.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 12-Oct-98 19:00:48

    [01] Διαβαλκανική Σύνοδος Κορυφής

    Το Κοσσυφοπέδιο είναι το κεντρικό θέμα και στη σύνοδο κορυφής των χωρών μελών της Ν.Α Ευρώπης στην Αττάλεια, από όπου απουσιάζουν, λόγω της κρίσης, εκτός από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο Κίρο Γκλιγκόρωφ και ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ρέτζεπ Μεϊντάνι.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, φθάνοντας το πρωϊ στην Αττάλεια, τόνισε την ιδιαίτερη προσοχή με την οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί η σημερινή κρίση στο Κοσσυφοπέδιο και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία να καταστήσει σαφές στους εταίρους μας τόσο σε Ε.Ε όσο και στο ΝΑΤΟ ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Το βράδυ στην Αττάλεια αναμένεται και συνάντηση Σημίτη-Γιλμάζ.

    [02] Συντριπτική νίκη Αβραμόπουλου στην Αθήνα

    Από αυτή την εκλογική μάχη όμως αναδείχθηκε και ένα πολιτικό φαινόμενο, που ακούει στο όνομα "Δημητρης Αβραμόπουλος".

    Τα ποσοστά που συγκέντρωσε και η διεισδητικοτητά του σε όλους τους πολιτικούς χώρους είναι πραγματικά πρωτοφανή.

    "Από αύριο γυρίζουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα στο κεφάλαιο που ανοίξαμε πριν από 4 χρόνια," δήλωσε χθες βράδυ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ευχαρίστησε όσους ανήκουν στην ευρεία παράταξη των πολιτών που τον ψήφισαν αλλά και τους συνυποψηφίους του για την πολιτισμένη ατμόσφαιρα που κυριάρχησε. Τους κάλεσε να συνεργαστούν εγκάρδια μέσα και έξω από την Αθήνα.

    "Συγχέρω τον κ.Αβραμόπουλο για την επανεκλογή του," δήλωσε η Μαρία Δαμανάκη. Δόθηκε είπε μία μάχη μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούσαμε. Επρόκειτο για σκληρή και δύσκολη μάχη απέναντι σε μία εικόνα που φιλοτεχνήθηκε επί μακρόν γι' αυτό απαιτούσε πολιτική βούληση και συσπείρωση απ' όλους. Δυστυχώς η μάχη δόθηκε από λίγους, υπήρξε αδράνεια στο όνομα εσωκομματικών αντιπαραθέσεων και στρατηγικών.

    Ο Δημήτρης Μπέης δήλωσε ότι τα "πολιτικά λάθη χρεώνονται και πληρώνονται." "Ελπίζω -είπε,- η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να έλαβε το μήνυμα."

    Απο τη Θεσσαλονίκη ο κύριος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αφού τόνισε ότι "όλοι προχωρούμε μαζί για μία νέα Θεσσαλονίκη, πρόσθεσε ότι από αύριο θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των συνδυασμών που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου".

    Για σαφές πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση κάνουν λόγο αντιπολίτευση και εσωτερική αντιπολίτευση.

    Για επανάληψη κατ' αναλογία των αποτελεσμάτων του 94 έκανε λόγο ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας. Χαρακτήρισε ειδική περίπτωση την περίπτωση του κυρίου Αβραμόπουλου και φορτισμένη την υποψηφιότητα της κυρίας Μαρίας Δαμανάκη και πρόσθεσε χαρακτηριτικά ότι ο κύριος Αβραμόπουλος έμμεινε υπεράνω αντιπαραθέσεων ενώ η κυρία Δαμανάκη βρέθηκε στο κέντρο των αντιπαραθέσεων.

    Στο εσωκομματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ και όχι στην επιλογή του προσώπου της κυρίας Δαμανάκη αποδίδει το αποτέλεσμα στο Δήμο της Αθήνας ο Στέφανος Μανίκας μέλος του Εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Μαρία Δαμανάκη ήταν ότι η υποψηφιότητά της ενεπλάκη με τα σενάρια περί κεντροαριστεράς, δήλωσε ο κύριος Πέτρος Κουναλάκης.

    [03] Δεύτερος γύρος στον Πειραιά

    Τρικυμία στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Δημοτικών Εκλογών. Το μεσημέρι, ο Χρήστος Αγραπίδης, με τον αέρα της διαφοράς του από τον Χρήστο Φωτίου κατά 15 ποσοστιάιες μονάδες, κάλεσε όλους τους συνυποψηφίους του σε συστράτευση και πρότεινε τη συνδιοίκηση του Δήμου Πειραιά. Γιαυτό, όπως τόνισε ο κ. Αγραπίδης, θα συναντηθεί διαδοχικά με όλους.

    Απαντώντας ο κύριος Φωτίου, είπε ότι τα προβλήματα του Πειραιά δεν λύνονται με κατ ιδίαν συναντήσεις και κάλεσε τον κ. Αγραπίδη να συζητήσουν ενώπιον του Πειραικού λαού, στην Πλατεία Κοραή.

    Ο κ. Σαλπέας, που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ, και φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό που ξεπερνά το 12%, αναφερόμενος στην επαναληπτική ψηφοφορία, τόνισε ότι ο συνδιασμός του θα πάρει αποφάσεις το πρωί της Τετάρτης. Επισήμανε, όμως, ότι οι πολίτες δεν είναι πρόβατα.

    Σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Σημίτη εξαπέλυσε από το Δημαρχειακό Μέγαρο ο κ. Λογοθέτης, ενώ για το 2ο γύρο θα προτείνει όπως είπε στους ψηφοφόρους του να μην προτιμήσουν κανέναν από τους κυρίους Αγραπίδη και Φωτίου. Ο κ. Κεφάλας, ο αντάρτης απο το χώρο της ΝΔ, επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το 2ο γύρο, πληροφορίες όμως, τον φέρνουν να έχει ήδη επαφές με στελέχη του κ. Φωτίου.

    [04] ΚΚΕ-ΔΗΚΚΙ-ΣΥΝ-Δεύτερος γύρος

    Δύσκολο χαρακτηρίζεται το εκλογικό "παζλ" του δεύτερου γύρου, με ρυθμιστές το ΚΚΕ, τον ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ. Το ΚΚΕ, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κρατήσει ίσες αποστάσεις άρνησης από τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων, ο ΣΥΝ προσανατολίζεται στη ψήφο κατά συνείδηση, το δε, ΔΗΚΚΙ, τηρεί προς το παρόν στάση αναμονής.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 12-Oct-98 19:00:05

    [05] "Νίκας τοις βασιλεύσι" θα ψάλεται στους ναούς

    "Νίκας τοις βασιλεύσι" θα ψάλλουν οι ιερείς μέσα στους ναούς αποφάσισε σήμερα η Σύνοδος της Ιεραρχίας. Στους αγιασμούς που θα τελούνται στους δημόσιους χώρους τροπάριο θα ψάλλεται ως "Νίκας τοις Ευσεβέσι".

    Επίσης αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια και την επιείκια κάθε Μητροπολίτη η απόφαση για το αν θα ψάλλεται ή όχι η νεκρώσιμος ακολουθία σε κηδείες ατόμων που είχαν τελέσει πολιτικό και όχι θρησκευτικό γάμο.

    Αύριο αρχίζει η συζήτηση για το ακανθώδες θέμα της διαχείρισης των οικονομικών της Εκκλησίας.

    [06] Στην τελική ευθεία η καταμέτρηση

    Το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού υλικού έφθασε στα πρωτοδικεία και αφού ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των σάκων θα αρχίσει η καταμέτρηση κατά συνδυασμούς και εν' συνεχεία σε σταυρούς προτίμησης. Η ανακήρυξη των επιτυχόντων θα γίνει από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ την Τετάρτη θα ανακηρυχθούν επισήμως οι υποψήφιοι για το δεύτερο γύρο της ερχομένης Κυριακής.

    Ο πρώτος γύρος πάντως, σημαδεύτηκε από τα υψηλοτατα ποσοστά της αποχής που έφθασε στο 28,6% και των άκυρων ή λευκών ψηφοδελτίων που έφθασαν στο 8%.

    [07] Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι εκλογές

    Με απόλυτη τάξη και μέσα σε ήρεμο κλίμα διεξήχθησαν οι Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Με εξαίρεση ορισμένες περιοχές όπως στην Κρήτη, τη Λάρισα, τη Χίο, την Κόνιτσα και τη Χαλκιδική για τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

    Στην Τσαριτσάνη τής Λαρισας, οι ψηφοφόροι κατέθεσαν τα εκλογικά τους βιβλιάρια, όπως και σε ένα χωριό στη Χίο. Στην Κρήτη, το κλίμα ήταν εκρηκτικό. Στο Βραχάσι, στο Νομό Λασιθίου, ξέσπασαν επεισόδια, όταν οι κάτοικοι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την ψηφοφορία και να καταλάβουν ένα απο τα εκλογικά κέντρα. Συμπλοκές σημειώθηκαν στα Ανώγεια, όπου υπό κατάληψη βρέθηκαν επτά εκλογικά τμήματα και οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τετάρτη.

    [08] Επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας

    Στον απόηχο των εκλογών η Αθηνα γιόρτασε σήμερα την επέτειο απελευθερωσης της απο τα κατοχικά στρατέυματα.

    Στον Ιερό Βραχο της Ακρόπολης έκανε την πρώτη επίσημη εμφανιση μετά την επανεκλογή του ο Δημητρης Αβραμόπουλος, όπου δεχθηκε και τα συγχαρητήρια του Ευαγγελου Γιαννόπουλου.

    [09] Αστυνομικό Δελτίο

    Ληστεία σε χρηματαποστολή της ιδιωτικής εταιρείας Security "ΕΡΜΗΣ" στις 12.00 έξω απο το Super market Σκλαβενίτης στην Ηλιούπολη.

    Δύο ληστές με την απειλή πιστολιού και αυτόματου ακινητοποίησαν τους δύο υπαλλήλους της χρηματαποστολής άρπαξαν σάκο με άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα.

    Σε τραγωδία κατέληξε το κυνήγι του αγριόχοιρου για δύο φίλους και συνεταιρους στην Κονιτσα.

    Χθες το πρωϊ και ενώ κηνυγούσαν σε δύσβατη περιοχή της Κόνιτσας ο 35χρονος επιπλοποϊος, Γρηγόρης Ηλίας πήρε για αγριογούρουνο τον φίλο του και συνομιλικό του Θανάση Γκούντα, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

    Στην Καλαμάτα, δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν διότι είχαν κάνει χρήση χασίς στο προαύλιο του εκλογικού τμήματος που φρουρούσαν.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 12-Oct-98 19:00:37

    [10] Κόσοβο:Με το δάκτυλο στη σκανδάλη

    Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ενώ σε μια ύστατη προσπάθεια αποτροπής των αεροπορικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο, ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί στο Βελιγάαδι νέο γύρο συνομιλιών με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    Η προηγούμενη συνάντηση των δύο ανδρών τερματίστηκε τις πρωϊνές ώρες, ενώ ο αμερικανός μεσολαβητής χαρακτήρισε τις συνομιλίες έντονες και μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά μερικές στιγμές, πολύ έντονες.

    Ο κ.Χόλμπρουκ τόνισε ακόμη ότι παραμένει μια σειρά προβλημάτων και ζητημάτων για να διευθετηθούν τις επόμενες ώρες και μέρες.

    Την έκβαση των συνομιλιών αυτών αναμένουν στις Βρυξέλλες οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών μελών της Συμμαχίας, που θα συνεδριάσουν στις 18.00 ώρα Ελλάδας, για να δώσουν στους στρατιωτικούς εντολή για ανάληψη δράσης.

    Η απόφαση αυτή θα ανοίξει το δρόμο για την πραγματοποίηση ανά πάσα στιγμή αεροπορικών επιθέσεων ενταντίων Σερβικών στρατιωτικών στόχων στη Γιουγκοσλαβία.

    Υπερ μιας στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ εναντίον Σερβικών στόχων και μάλιστα όχι μόνο από αέρος αλλά και από ξηράς, τάχθηκε ο Ζακ Λανγκ.

    Στο Βελιγράδι από το πρωϊ έκλεισε προσωρινά η Γερμανική πρεσβεία, λόγω των επαπειλούμενων ΝΑΤΟικών αεροπορικών επιδρομών.

    Να σημειωθεί ότι το ΝΑΤΟ έχει ζητήσει από την Ουγγαρία να χρησιμοποιήσει τις αεροπορικές της βάσεις.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 12-Oct-98 19:01:13

    [11] Ρωσία-Γέλτσιν-Υγεία

    Ο ρώσος πρόεδρος Μπορίς Γέλτσιν πάσχει από βρογχίτιδα, δήλωσε σήμερα ο γιατρός του Σεργκέι Μιρόνοφ, ο οποίος τον συνοδεύει στο ταξίδι του στο Καζακστάν, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

    Η θερμοκρασία του Γέλτσιν είναι μέχρι 37,4 βαθμούς Κελσίου, πρόσθεσε ο Μιρόνοφ, σύμφωνα με τον οποίο η κατάσταση του ρώσου προέδρου αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά.

    Ο προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Γιακούσιν δήλωσε ότι προς το παρόν δεν συζητείται το ενδεχόμενο να διακομισθεί ο Γέλτσιν στο νοσοκομείο και τόνισε ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στο πρόγραμμά του της προσεχούς εβδομάδας.

    "Αρρώστησε στο τέλος της εβδομάδας στην Μόσχα. Ο Μπορίς Νικαλάγιεβιτς δεν ήθελε να επισπεύσει την αναχώρησή του από το Καζαχστάν, αλλά οι γιατροί του είπαν ότι θα είναι καλύτερα να επιστρέψει στην Μόσχα. Οταν κάποιος έχει κρυολογήσει είναι καλύτερα να μένει στο κρεβάτι", δήλωσε ο Γιακούσιν.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 12-Oct-98 19:00:18

    [12] Μεξικό:Ο πολιτισμός των Μάγια

    Μιά μοναδική έκθεση άνοιξε πρίν από λίγες ημέρες τίς πύλες της στήν Πόλη τού Μεξικού.

    Αντικείμενο τής έκθεσης ο πολιτισμός τών Μάγια.

    Γιά πρώτη φορά βρέθηκαν στόν ίδιο εκθεσιακό χώρο περισσότερα από τριακόσια κομμάτια τής προισπανικής περιόδου.

    Οί διοργανωτές έκαναν τά αδύνατα δυνατά γιά νά φθάσουν σέ αυτό τό εκπληκτικό αποτέλεσμα αφού εκτός από τά αντικείμενα τέχνης πού δανείσθηκαν από όλα τά μεξικανικά μουσεία, αποτάνθηκαν καί σέ ιδιώτες σέ όλον τόν κόσμο, πού δέχθηκαν νά βγάλουν σπάνια κομμάτια από τίς προσωπικές συλλογές τους.

    Δικαιολογημένα λοιπόν αυτή η έκθεση χαρακτηρίσθηκε ώς η πιό αντιπροσωπευτική πού έγινε ποτέ γιά τόν πολιτισμο τών Μάγια.

    Συγκεκριμένα αυτό τό μαγευτικό ταξίδι στούς αρχαίους πολιτισμούς τής Λατινικής Αμερικής οφείλεται κυρίως στό κολλέγιο τού Σάν Ιλφεντόνσο τής πόλης τού Μεξικού, η αρχαιολογική ομάδα τού οποίου, εργάσθηκε σχεδόν οκτώ χρόνια γιά νά φέρει είς πέρας αυτό τό εξαιρετικά δύσκολο έργο.

    Οί διοργανωτές ελπίζουν ότι η έκθεση τους θά γίνει πόλος έλξης γιά χιλιάδες επισκέπτες αλλά καί γιά τούς κορυφαίους αρχαιολόγους τού κόσμου πού ήδη σπεύδουν από όλα τά σημεία τού πλανήτη γιά νά δούν από κοντά τήν πιό ολοκληρωμένη αναπαράσταση τού πολιτισμού τών Μάγια.

    [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 12-Oct-98 19:02:04
    Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, προβλέπονται για την Τρίτη σε όλη τη χώρα εκτός από τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου ίσως βρέξει το απόγευμα.

    Οι άνεμοι, νότιοι-νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί, και από το απόγευμα στα δυτικά βόρειοι ισχυροί.

    Νεφώσεις με βροχή, ίσως και καταιγίδα στην Αττική με θερμοκρασία στην Αθήνα από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Ιδιος καιρός και στην Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία στη συμπρωτεύουσα από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 12-Oct-98 19:01:53
    Ζεστό το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, αλλα στη συνέχεια αυτη την εβδομαδα μπαίνουμε επιτέλους στο Φθινόπωρο με τοπικές βροχές και ενισχυμένους ανέμους, ενώ παράλληλα πέφτει 4 με 5 βαθμούς η θερμοκρασία. Βελτίωση αναμένεται απο την Παρασκευή.

    Βροχές και καταιγίδες θα έχουμε και την Τετάρτη κυρίως στα βόρεια, ενώ πιο νότια θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο.

    Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφωρ και στις άλλες περιοχές νοτιοδυτικοί γύρω στα 4 με 5, ενώ η θερμοκρασία πέφτει ακόμη λίγο και θα φθάσει στους 18 με 19 βαθμούς στα βόρεια και στους 22 με 23 στην υπόλοιπη χωρα.

    Την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά καλός, στην υπόλοιπη αρχικά θα βρέχει και πάλι κατά τόπους, αλλα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί και η θερμοκρασία σχετικά χαμηλή θα πλησιάσει το μεσημέρι στα βόρεια στους 17 με 18 βαθμούς και στους 22 με 23 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 12 October 1998 - 17:36:03 UTC